Oyun itemlerinde vergi olur mu ?

Reaksiyon skoru
91
Selamlar 4-5 yildan daha fazla suredir lisede staj maasimi aldigimdan beri cs2 envanterimi buyutuyorum hobi olarak, suan net degeri 375.000 TL yakin zamanda satip ailem arac alirken destek saglamak istiyorum sorum su bi anda itemlerimi satip bankama ceksem devlet vergi koyar mi ? veya "bu para nereden geliyor hemen bloke koyalim" der mi ?

bir kac muhasebeci ile konustum dediler ki "senin yaptigin sey ticaret sayilmaz, ama her ay duzenli para gelirse devlet vergiye tabi tutabilir" ama bana kesin bir sey soylemedikleri icin aklima takildi, cunku vergi veya sahis sirketi kurmak omur torpusu asiri kagit isi.

Selamlar 4-5 yildan daha fazla suredir lisede staj maasimi aldigimdan beri cs2 envanterimi buyutuyorum hobi olarak, suan net degeri 375.000 TL yakin zamanda satip ailem arac alirken destek saglamak istiyorum sorum su bi anda itemlerimi satip bankama ceksem devlet vergi koyar mi ? veya "bu para nereden geliyor hemen bloke koyalim" der mi ?

bir kac muhasebeci ile konustum dediler ki "senin yaptigin sey ticaret sayilmaz, ama her ay duzenli para gelirse devlet vergiye tabi tutabilir" ama bana kesin bir sey soylemedikleri icin aklima takildi, cunku vergi veya sahis sirketi kurmak omur torpusu asiri kagit isi.
Bence parayı parça parça çekersen pekte umurlarında olmaz değer Olarak 375k biçmiş olabilirsin de satarken o öyle olmuyor biliyorsundur. Komisyon kesintisi de cabası. Eğer düzgünce satabilirsen parayı tümden çekip yok etmek yerine parça parça çekmeni öneririm. 300k çektiysen 50 50 50 50 50 50 gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sayfalarda çoklu ürün satanlar Daha İyi bilecektir.

Bence parayı parça parça çekersen pekte umurlarında olmaz değer Olarak 375k biçmiş olabilirsin de satarken o öyle olmuyor biliyorsundur. Komisyon kesintisi de cabası. Eğer düzgünce satabilirsen parayı tümden çekip yok etmek yerine parça parça çekmeni öneririm. 300k çektiysen 50 50 50 50 50 50 gibi

Sayfalarda çoklu ürün satanlar Daha İyi bilecektir.
hocam zaten steam fiyati 550 binden fazla benim kullandigim site %2 komisyon kesiyor , ve buy order yani en dusuk fiyatina hemen sattigimi ve vergiler ciktiktan sonraki hali 375k o hesaplamayi yaptim ama zaten item satinca 8 gun bekletiyor hepsini beklersem 2 ay surer. asiri can sikici

hocam zaten steam fiyati 550 binden fazla benim kullandigim site %2 komisyon kesiyor , ve buy order yani en dusuk fiyatina hemen sattigimi ve vergiler ciktiktan sonraki hali 375k o hesaplamayi yaptim ama zaten item satinca 8 gun bekletiyor hepsini beklersem 2 ay surer. asiri can sikici
Bynogamede falan sürekli al sat yapan bıçakçılar falan var. Vergi düştüğünü zannetmiyorum. Peşine masakın düşecek hali yok ya.

Bynogamede falan sürekli al sat yapan bıçakçılar falan var. Vergi düştüğünü zannetmiyorum. Peşine masakın düşecek hali yok ya.
acemi oldugum surede turk siteleri %15 e varan vergiler kesiyo yanlis anlamayin bu sadece item satilirken, para yuklerken ve cekerkende kesim var o yuzden daha unlu likit ve %2 komisyonlu site kullaniyorum . evet dediginiz gibi gelen para yasal banka hesabindaki islemler yasal sanirim bi sorun etmezler.

• Beğen
Reaksiyonlar: GUSE

Muhasebeci doğru demiş. Yoksa Rtx5090 lı şahsi sistemini 250k ya satan adamda o zaman şirket açsın pc satmak için. Öyle bi mantık olmaz :kekw:

Herşeyr vergi kestikleri için olabilir. Hayvan gibi vergi ödüyorum ticarette

bi şey olacağını sanmıyorum zamanla altın aldığını düşün belli bi zaman sonra bozdurup hesabına atarsın kimse bi şey isteyemez bunda da aynı durum bu arada hangi siteden satış yapıyorsun özelden yazabilir misin

Beyan olmadığı sürece vergi çıkmaz.
Avukat doğru demiş. Artık düzenli para gelen hesaplar inceleniyor. Öyle bir durumda olmayacak.
Son olarak o nasıl bir envanter reis 375 bin mi🥸

Envanterinizdeki öğeler neler? Bazılarını satın almak isteyebilirim benim içinde uygun varsa.

Envanterinizdeki öğeler neler? Bazılarını satın almak isteyebilirim benim içinde uygun varsa.
Doppler phase 1 modeli bicaklarin neredeyse hepsi var , m4a1-blue phospor+red hot tarzi ama maalesef suanlik kararsizim ailem "oglum bosver destek olmana gerek yok " diyor sanirim biraz daha elde tutacagim zaten oyunda kullanmiyorum steam vitrini olarak duruyorlar high end olanlar ise depoda veya ilanda.
Beyan olmadığı sürece vergi çıkmaz.
Avukat doğru demiş. Artık düzenli para gelen hesaplar inceleniyor. Öyle bir durumda olmayacak.
Son olarak o nasıl bir envanter reis 375 bin mi🥸
evet hocam ama bu dedigim nakit satis fiyati steam price olarak 550-560 civari idi sanirsam.

Herşeyr vergi kestikleri için olabilir. Hayvan gibi vergi ödüyorum ticarette
evet bu islemde bile 600-700 tl kesinti odedim icim cizladi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-03 193909.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-03 193909.webp
    4.7 KB · Hit: 21
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,381