Senin 1 tane hatan var, sen tek taraflı düşünüyorsun kendin demişşin hiç NVIDIA kullanmadım, şimdi hayatı boyunca tek marka kullanan birisi ekran kartı önerirken yada AMD NVIDIA tartışmalarında ne kadar objektif olabilir? düzgünce soruyorum kankam, ben AMD yı 2007 den 2019 a kadar kullandım birsürü modelini, NVIDIA yı da 2019 dan 2025 e kadar kullandım. Şimdi ben iki firmayıda eleştirebiliyorum.
En önemlisi şu AMD nin rekabeti bırakmaması lazım bu hepimiz için önemli, ben ne kadar NVIDIA kullansam hayatımı daha kolaylaştırsada heryerde söylerim NVIDIA kapitalist bir firma, Rekabet olmasına rağmen oyunlara zorla teknoloji import ediyor arkada neler çeviriyor kim bilir, Redditte teoriler var birsürü, mesela NVIDIA partner olan oyunlarda saf performans çok kötü oluyormuş DLSS ve MFG kullanılsın diye.
AMD yi eleştirdiğim 2 tane nokta var ve benim için kritik, ilk olarak amd teknolojilerini yaymıyor, sürekli açık kaynak yapıp modculara paslıyor bu kötü bir şey, pazarlamada çok kötü bir firma.
Diğeride AMD ekran kartında NVIDIA nın dibine girerek satıyor bu yüzden forumlarda tartışıyoruz, çünkü aralarında fiyat farkı konuyu kapatacak kadar açık değil. NVIDIA nın teknolojik artısı 1 nesil önde bana göre, buna rağmen hala AMD ısrarla eski nesil bellek ve teknoloji kullanmasına rağmen 5-8 k dibinde kart satıyor, insanlarda 9070xt ucuz diyor aslında değil. Çok daha ucuz bir kart olmalıydı. Yani öyle bir fiyat koycakki ben direkt tartışmadan o kartı seçicem ama bunu yapmıyor.