Asus rog strix xg259qns monitör aldım

Şu tarz yorumlar cidden içimi çok rahatlatıyor hocam :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İkisi bambaşka bir panel kullanmasına karşın panel tipi bile farklı. Arkadaşın kullandığı TN panel iken sizin baktığınız İPS. İsim benzerliği var. XG248Q tepe bir modele benziyor. Bakmaya üşendim. Açıkçası aynı kefeye koymak bana mantıklı gelmedi.
Hocam Asus mu Dell mi deseler burda herkes asus markasını tercih etmez mi ?
Asusta iyi dell de iyi burada ürünün fiyatına ve kalitesine bakarım.
Hocam sizce nasıl bir monitör ? Beğendiniz mi ?
Kullanmadım ama incelemesini gördüm. Renk gamutu ve parlaklık oldukça iyi. Renk doğruluğu, gamma vs de iyi çıkmış. Alienware serisi zaten markanın premium serisi oluyor. Asusta muadili rog işte.

Hocam Dell markasına hiç güvenemiyorum ya monitör de iki marka bilirim BenQ ve Asus inşallah bu monitör beni üzmez ya
Milyar dolarlık şirket hocam niye güvenemiyorsunuz?

Yabancı kaynaklardan Dell markasına ait incelemeler de paylaşayım. Bayağı popüler bir marka.

AW2525HM incelemesi.
Dell monitörlerin incelemesi.

Alienware serisiyle alakalı pc hocası video çekmiş, eh işte pek ciddiye almam ama belki sizin için önemlidir.

Son düzenleme:
İkisi bambaşka bir panel kullanmasına karşın panel tipi bile farklı. Arkadaşın kullandığı TN panel iken sizin baktığınız İPS. İsim benzerliği var. XG248Q tepe bir modele benziyor. Bakmaya üşendim. Açıkçası aynı kefeye koymak bana mantıklı gelmedi.

Asusta iyi dell de iyi burada ürünün fiyatına ve kalitesine bakarım.

Kullanmadım ama incelemesini gördüm. Renk gamutu ve parlaklık oldukça iyi. Renk doğruluğu, gamma vs de iyi çıkmış. Alienware serisi zaten markanın premium serisi oluyor. Asusta muadili rog işte.

Milyar dolarlık şirket hocam niye güvenemiyorsunuz?

Yabancı kaynaklardan Dell markasına ait incelemeler de paylaşayım. Bayağı popüler bir marka.

AW2525HM incelemesi.
Dell monitörlerin incelemesi.

Alienware serisiyle alakalı pc hocası video çekmiş, eh işte pek ciddiye almam ama belki sizin için önemlidir.
Hocam Çok teşekkürler bilgiler için

Hocam Dell markasına hiç güvenemiyorum ya monitör de iki marka bilirim BenQ ve Asus inşallah bu monitör beni üzmez ya
Paranız varsa Asus zaten üzmez, para derdiniz yoksa isterseniz 30 bin TL'ye 500-600hz alın. Sadece fiyat olarak aradaki farkı çok hissettirmez olay o. Dell markası en güvenilir markalardan biridir. BenQ ise TN panellerin atasıdır ve döneminin en iyisidir fakat Asus'unda, Dell'inde sizi üzmesi söz konusu bile olamaz.

Arkadaşlar bu monitörü aldım sizce nasıl ?
Genelde fps oyunları oynuyorum monitör de pivot özelliği ve 380 HZ desteği olması hoşuma gitti
Dual baktınız mı hiç hem 1080p hemde 4k oyun oynatıyor

Hocam Çok teşekkürler bilgiler için
Ben yerinizde olsam 3-5k ekler ya oled alırım ya da Dell alır geçerim. 17k düz İPS panel için acayip fazla (Mini Led olsaydı o zaman alınırdı). Dell de kocaman şirket zaten eğer Asus fiyat farkına değecek bir şey sunsaydı onu önerirdim. Çoğu İPS panel 360hz'yi dolduracak kadar hızlı değil. Bu da 360hz gibi hissettirmeyeceği anlamına geliyor. Hem oled hemde İPS panel kullananlar daha iyi anlar. Oled gerçek 360hz deneyimi veriyor. Çünkü 360hz için 3.3ms tepki süresine sahip olmak gerek. Oledler ise 0.3ms ile 2ms arasında tepki süresine sahiptir. İPS ise ortalama 5-7ms civarıdır. Aksi halde 360hz gibi olmaz. Markalar pazarlama amaçlı herhangi bir renk geçişinde gördüğü en düşük değeri yazarlar. Bunun için overdrive modunu en sona çekerler, monitörü biraz çalıştırıp ısınmasını sağlarlar. Bu sayede ortalamada 9ms bile görse 1ms GTG yazabilirler. Örnekte paylaşırım isterseniz.

Yok hocam, ben panel tipi kıyaslamadım ki. Sadece Asus Rog'un beni her ürününde, her panel tipinde memnun ettiğini söyledim. O zamanın en iyilerinden biri benim aldığım monitördü. BenQ'nun TN'leri ile yarışan tek modeldi belki de ve fazlasıyla tatmin etti. Bu da beni XG27AQ'ya itti. Deneyimimden bahsettim, kıyaslama yapmadım hiçbir monitörle.

Dual baktınız mı hiç hem 1080p hemde 4k oyun oynatıyor
O monitörler, 27" olduğu için iyi bir 1080P deneyimi sunmaz.

Yok hocam, ben panel tipi kıyaslamadım ki. Sadece Asus Rog'un beni her ürününde, her panel tipinde memnun ettiğini söyledim. O zamanın en iyilerinden biri benim aldığım monitördü. BenQ'nun TN'leri ile yarışan tek modeldi belki de ve fazlasıyla tatmin etti. Bu da beni XG27AQ'ya itti. Deneyimimden bahsettim, kıyaslama yapmadım hiçbir monitörle.

O monitörler, 27" olduğu için iyi bir 1080P deneyimi sunmaz.
Fps rekabetçi oynuyorsun dimi hocam 27 de sırıtmiyor bu arada kendim deneyimledigim için söylüyorum

Asusun her rog serisi aynı kalitede değil. Garip bir şekilde rog serisi adı altında tuf'tan daha kötü modeller de mevcut. Mesela VG27AQML1A ve XG27ACS. VG27AQML1A rtx 5070 ti TUF iken XG27ACS 5070 Rog gibi düşünün. Malzeme kalitesi ve ek özellikte rog daha iyi olabilir ama performansta 5070 ti yok ediyor.

Bazı rog monitörler var zirveye oynuyor, bazıları var sadece fiyatı pahalı. Gereksiz özelliklerle falan doldurulmuş. PG248QP de Rog bir monitör ama en tepeye oynuyor, piyasadaki en iyi strobe ayarına sahip monitör (monitörlerden birisi). Rog XG27ACS ise bütçe monitörü. Bu arada bu bir kıyas değildir. Sadece Asus Rog algısına fazla kapılmamanızın gerektiğini göstermek için paylaştım. XG27ACS Rog adı altında flicker, coil whine, ölü piksel, aşırı ips glow vs sorunların bir yana bir de düşük kontrasta sahip bir model. Ama rog adı altında satılıyor.
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 16.44.48.62.webp

Aman aman bir şey göremedim XG259QNS de. Tek bunu bulabildim ghosting bakımından. Ghosting performansı da fiyatını hak etmeyecek düzeyde gibi gözüküyor. Tabii doğru yapılmamış ancak bana pek iyiymiş gibi gelmedi.

Coil whine bunda da varmış anlaşılan.
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 16.48.37.75.webp

Desktop Screenshot 2025.09.08 - 16.49.20.14.webp

Son düzenleme:
Fps rekabetçi oynuyorsun dimi hocam 27 de sırıtmiyor bu arada kendim deneyimledigim için söylüyorum
Konu sahibi ben değilim hocam :D Fakat bende 27" 2K kullanıyorum. Konu sahibi arkadaş için söyledim fakat deneyimledim daha önce. FHD 27" için hiç iyi bir seçenek değil. Kaldı ki Dual Mode olan monitörler, 27"deki FHD'nin bile daha kötü performans verdiğini çokça okudum. Arkadaşın kafasında FPS oynamak var zaten ve bu yüzden 24" en iyi seçenek olacaktır.

Konu sahibi ben değilim hocam :D Fakat bende 27" 2K kullanıyorum. Konu sahibi arkadaş için söyledim fakat deneyimledim daha önce. FHD 27" için hiç iyi bir seçenek değil. Kaldı ki Dual Mode olan monitörler, 27"deki FHD'nin bile daha kötü performans verdiğini çokça okudum. Arkadaşın kafasında FPS oynamak var zaten ve bu yüzden 24" en iyi seçenek olacaktır.
Neyse yinede üzmez hayırlı olsun ama pahalı bir arkadaş daha almıştı böyle bir monitör ne konuydu ama savaş çıkmadığı kalmıştı konuda 🥲😂

Arkadaşlar bu monitörü aldım sizce nasıl ?
Genelde fps oyunları oynuyorum monitör de pivot özelliği ve 380 HZ desteği olması hoşuma gitti
Geçmiş olsun. Şu paralara oled qhd monitörler satıldı paranın kıymeti yoksa güzel bir harcama.

Asusun her rog serisi aynı kalitede değil. Garip bir şekilde rog serisi adı altında tuf'tan daha kötü modeller de mevcut. Mesela VG27AQML1A ve XG27ACS. VG27AQML1A rtx 5070 ti rog iken XG27ACS 5070 Rog gibi düşünün. Malzeme kalitesi ve ek özellikte rog daha iyi olabilir ama performansta 5070 ti yok ediyor.

Bazı rog monitörler var zirveye oynuyor, bazıları var sadece fiyatı pahalı. Gereksiz özelliklerle falan doldurulmuş. PG248QP de Rog bir monitör ama en tepeye oynuyor, piyasadaki en iyi strobe ayarına sahip monitör (monitörlerden birisi). Rog XG27ACS ise bütçe monitörü. Bu arada bu bir kıyas değildir. Sadece Asus Rog algısına fazla kapılmamanızın gerektiğini göstermek için paylaştım. XG27ACS Rog adı altında flicker, coil whine, ölü piksel, aşırı ips glow vs sorunların bir yana bir de düşük kontrasta sahip bir model. Ama rog adı altında satılıyor.
Alıntıyı görüntüle

Aman aman bir şey göremedim XG259QNS de. Tek bunu bulabildim ghosting bakımından. Ghosting performansı da fiyatını hak etmeyecek düzeyde gibi gözüküyor. Tabii doğru yapılmamış ancak bana pek iyiymiş gibi gelmedi.

Coil whine bunda da varmış anlaşılan.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam yanlış anlıyorsunuz konuları. Ben 2 tane monitörünü deneyimledim, ilk monitörü hiç bilmeden, marka ve görsele kanarak aldım ve sorun yaşatmadı aksine her seferinde iyi ki dedim. 2. Monitörü alırken, hem bilgi sahibiydim hem de daha net fikrim vardı. Onu da araştırarak aldım tabii ki, "ROG" diyerek almadım. Döneminin en iyi renklerini sunan 2K monitörlerindendi zaten. Bilmediğim yerlerde de sizden ve diğer bilen arkadaşlardan fikir alıyorum.

Hocam yanlış anlıyorsunuz konuları. Ben 2 tane monitörünü deneyimledim, ilk monitörü hiç bilmeden, marka ve görsele kanarak aldım ve sorun yaşatmadı aksine her seferinde iyi ki dedim. 2. Monitörü alırken, hem bilgi sahibiydim hem de daha net fikrim vardı. Onu da araştırarak aldım tabii ki, "ROG" diyerek almadım. Döneminin en iyi renklerini sunan 2K monitörlerindendi zaten. Bilmediğim yerlerde de sizden ve diğer bilen arkadaşlardan fikir alıyorum.
Ne marka model var hocam sende şimdi monitör

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,017
Üyeler
183,204
Son üye
Metesd0
Geri