Monitör önerisi fps için

knk eyw da peki yüksek hz oled 30 k ben 15 kya alıcam o işi nasıl yapıcaz
Oledlerin hareket netliği lcd panelin yaklaşık 1.5 katına denk geliyor. 240hz oled=360hz lcd monitör. 18k’ya samsung’un sitesinden 240hz g6 oled satılıyor öğrenci indirimiyle. 3k daha çıkamaz mısın?

Oledlerin hareket netliği lcd panelin yaklaşık 1.5 katına denk geliyor. 240hz oled=360hz lcd monitör. 18k’ya samsung’un sitesinden 240hz g6 oled satılıyor öğrenci indirimiyle. 3k daha çıkamaz mısın?
peki son sorum niye profesyonel oyuncular oled kullanmıyor

peki son sorum niye profesyonel oyuncular oled kullanmıyor
Profesyonel oyuncuların ne kullanıp kullanmadığına bakmadım, bilmiyorum. Ama neyi neden kullandıkları konusunda tahminim var.

Lcd monitörlerin oledden üstün olduğu nadir durumlar var. Backlight strobing teknolojisi. Eğer bu ayarı doğru düzgün yapabilirsen 120hz ile 480hz gibi hareket bulanıklığı elde etmek mümkün. Benq da bu dyac2 diye geçiyor duymuşsundur. Asusta da elmb diye geçer. Çok nadir modellerde iyi çalışır. Aksi halde açtığına pişman edecek bir ayardır. 50 tane monitör varsa 49 tanesinde kötü çalışıyor diyebilirim. İncelemeye bakarak öğrenebilirsin nasıl çalıştığını.

Veya direkt oled kullanıyorlardır. İkisinden birisi yani.

Şu şekilde:
IMG_3242.webp

Tabii bunlar üst düzey ürünler. 15k bandında iyi çalışan strobe ayarına sahip bir monitör var mı bilmiyorum.

Profesyonel oyuncuların ne kullanıp kullanmadığına bakmadım, bilmiyorum. Ama neyi neden kullandıkları konusunda tahminim var.

Lcd monitörlerin oledden üstün olduğu nadir durumlar var. Backlight strobing teknolojisi. Eğer bu ayarı doğru düzgün yapabilirsen 120hz ile 480hz gibi hareket bulanıklığı elde etmek mümkün. Benq da bu dyac2 diye geçiyor duymuşsundur. Asusta da elmb diye geçer. Çok nadir modellerde iyi çalışır. Aksi halde açtığına pişman edecek bir ayardır. 50 tane monitör varsa 49 tanesinde kötü çalışıyor diyebilirim. İncelemeye bakarak öğrenebilirsin nasıl çalıştığını.

knk valla o 380hz yabancı incelemelerinde çok çok düşük gecikme ve 24 inc bu oyunlara çok uygun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oled kullanan 1 tane profesyosyonel oyuncu bile oled kullanmıyor

Şu şekilde:
Alıntıyı görüntüle

Tabii bunlar üst düzey ürünler. 15k bandında iyi çalışan strobe ayarına sahip bir monitör var mı bilmiyorum.
https://www.samsung.com/tr/monitors...-g60sd-27-inch-360hz-oled-qhd-ls27dg602suxuf/ ne kdr indirimle

knk valla o 380hz yabancı incelemelerinde çok çok düşük gecikme ve 24 inc bu oyunlara çok uygun

https://www.samsung.com/tr/monitors...-g60sd-27-inch-360hz-oled-qhd-ls27dg602suxuf/ ne kdr indirimle
380hz olanın incelemesini paylaşır mısın?

Oled yeni çıkan bir teknoloji, ayrıca benq sponsor oldukları için çok fazla kullanılıyor diye biliyorum.

20k 360hz versiyon.

Millet çatır çutur alıyor:

Benq’nun tier listte en sonda olması…
IMG_3243.webp

Diyorum ya bu tarz modeller aşırı saçma.

Mesela bu videoda da profesyonel oyuncu değilseniz önermiyorum diyor:

Son düzenleme:
380hz olanın incelemesini paylaşır mısın?

Oled yeni çıkan bir teknoloji, ayrıca benq sponsor oldukları için çok fazla kullanılıyor diye biliyorum.

20k 360hz versiyon.

Millet çatır çutur alıyor:

Benq’nun tier listte en sonda olması…
Alıntıyı görüntüle

Diyorum ya bu tarz modeller aşırı saçma.
knk valo cs oynuyorum 3 saatte bir kapamamızz gerekiyorrmuş monitörü çok büyük ve sistemi boşuna zorlar bence cs valo gibi oyunlarda 2 k 360 olsa yine düşünülür ama 4k 360 aldığımda hangi oyunda alıcam o fps yi fps oyunları dışında yani renk kalitesi güzel ama oda çok fazla göz yoruyor eğer https://www.samsung.com/tr/monitors...-g60sd-27-inch-360hz-oled-qhd-ls27dg602suxuf/ bu çok düşüyorsa 18 e çıkabilirim ama eğer 25 30 ise ona çıkmam

knk valo cs oynuyorum 3 saatte bir kapamamızz gerekiyorrmuş monitörü çok büyük ve sistemi boşuna zorlar bence cs valo gibi oyunlarda 2 k 360 olsa yine düşünülür ama 4k 360 aldığımda hangi oyunda alıcam o fps yi fps oyunları dışında yani renk kalitesi güzel ama oda çok fazla göz yoruyor eğer https://www.samsung.com/tr/monitors...-g60sd-27-inch-360hz-oled-qhd-ls27dg602suxuf/ bu çok düşüyorsa 18 e çıkabilirim ama eğer 25 30 ise ona çıkmam
Kanka almamak için uydurmaya başlamışsın. Kazıklanacaksın diyorum beni dinle. 18k'ya 240hz olanı al. 240hz oled ve 360hz ips monitör hemen hemen aynı zaten. Alttaki ufo testine bakabilirsin. Renk kalitesiyle de göz yorulmasının bir alakası yok. İPS monitörde arka ışık sızıntısı, ips glow, aşırı düşük kontrast, oled'e göre yüksek tepki süreleri vb kısımlardan ötürü acayip göz yoruyor. Kendim kullanıyorum diyorum, 10 saat kullandığım halde gözüm yorulmuyor. LCD monitörde 3-4 saat bakınca gözüme ağrı giriyordu, gözlerim hafifledi. Yeni nesil bu teknoloji, mavi ışıkta yüksek ihtimal ips monitörden çok daha azdır. Hiç bir ağrı vs yapmıyor. Çok daha rahat kullanması. Yabanci incelemeleri kâle almıyorsan türkçe incelemelere bak:
Desktop Screenshot 2025.06.04 - 10.55.40.48.webp
Desktop Screenshot 2025.06.04 - 10.58.15.17.webp

Kanka almamak için uydurmaya başlamışsın. Kazıklanacaksın diyorum beni dinle. 18k'ya 240hz olanı al. 240hz oled ve 360hz ips monitör hemen hemen aynı zaten. Alttaki ufo testine bakabilirsin. Renk kalitesiyle de göz yorulmasının bir alakası yok. İPS monitörde arka ışık sızıntısı, ips glow, aşırı düşük kontrast, oled'e göre yüksek tepki süreleri vb kısımlardan ötürü acayip göz yoruyor. Kendim kullanıyorum diyorum, 10 saat kullandığım halde gözüm yorulmuyor. LCD monitörde 3-4 saat bakınca gözüme ağrı giriyordu, gözlerim hafifledi.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
knk bu hangi monitör alienware bakma onlar dip seviye bunlar yok asus benq gibi markalarda eğer öğrenci indirimi ile alabilirsem 2k 360 hz oled alırım ama olmazsa asus tek sıkıntı ben aralıksı uzun süre oynuyorum hop bi anda kapat uyarısı geldi oyunun ortasındamı kapatıcağım ve 27 inc kafamı mı dödüreceğim adamı görmek için

knk bu hangi monitör alienware bakma onlar dip seviye bunlar yok asus benq gibi markalarda eğer öğrenci indirimi ile alabilirsem 2k 360 hz oled alırım ama olmazsa asus tek sıkıntı ben aralıksı uzun süre oynuyorum hop bi anda kapat uyarısı geldi oyunun ortasındamı kapatıcağım ve 27 inc kafamı mı dödüreceğim adamı görmek için
Alienware dip seviye değil, reis az göm. Kendim kullanıyorum alienware aw2725df. Diğer markalarda farksız. Ekrana uyarı falan gelmiyor benim modelde. Dizi, film, hikayeli ve rekabetçi oyun karışık kullanıyorum. Valorantta immortal görmüşlüğüm var, yücelik bitirdim geçen sezon. Oled öneriyorum bu yüzden. Eğer 40-50k bütçen olsaydı ve profesyonel vs düşünseydin eyvallah 540-600hz lcd monitör al derdim.

Yurt dışında da aşırı popüler bir marka dell, alienware serisi kalitelidir. Tek sorun 15k'ya asus rog, msi mpg, dell alienware vs farketmez düz ips monitöre verilmemeli. Strobe teknolojisi iyi çalışıyorsa o zaman verilebilir.

Alienware dip seviye değil, reis az göm. Kendim kullanıyorum alienware aw2725df. Diğer markalarda farksız. Ekrana uyarı falan gelmiyor benim modelde. Dizi, film, hikayeli ve rekabetçi oyun karışık kullanıyorum. Valorantta immortal görmüşlüğüm var, yücelik bitirdim geçen sezon. Oled öneriyorum bu yüzden. Eğer 40-50k bütçen olsaydı ve profesyonel vs düşünseydin eyvallah 540-600hz lcd monitör al derdim.
knk senin dediğine göre 2 k 360 hz alırsam 500 hz ile benzezr sonuç alıcağım ve alienware asus benq gibi modellere göre kötü

knk senin dediğine göre 2 k 360 hz alırsam 500 hz ile benzezr sonuç alıcağım ve alienware asus benq gibi modellere göre kötü
Kanka senin baktığın asus rog monitörle benim gösterdiğim asus monitörler bir mi? Benim kıyas ettiğim LCD monitörler yurt dışında 1000 dolara satılan 540hz asus ve benq modeller. Sen gidip niye 15k'ya alacağın rog ile aynı kefeye koyuyorsun. O daha hızlı dediğin modeller strobe teknolojisi sayesinde daha net gösteriyor, aksi halde oled daha iyi. 15k'ya aldığın monitörde iyi çalışan strobe ayarı var mı? Yok, o zaman nasıl daha net gösterecek?

Kanka senin baktığın asus rog monitörle benim gösterdiğim asus monitörler bir mi? Benim kıyas ettiğim LCD monitörler yurt dışında 1000 dolara satılan 540hz asus ve benq modeller. Sen gidip niye 15k'ya alacağın rog ile aynı kefeye koyuyorsun. O daha hızlı dediğin modeller strobe teknolojisi sayesinde daha net gösteriyor, aksi halde oled daha iyi. 15k'ya aldığın monitörde iyi çalışan strobe ayarı var mı? Yok, o zaman nasıl daha net gösterecek?
knk oled monitör tercih edenler fps oyunu oynamıyor işte ben yazmışım başlığa fps için 27 inc 3 saatte kapatma uyarısı tehlikeye atmamak için kapatmak lazım ve 2k da nasıl olur fps bilemiyorum nys eğer 18 20 k ya gelirse 360 2k alırım gelmezse hiç bulaşmam olede

knk oled monitör tercih edenler fps oyunu oynamıyor işte ben yazmışım başlığa fps için 27 inc 3 saatte kapatma uyarısı tehlikeye atmamak için kapatmak lazım ve 2k da nasıl olur fps bilemiyorum nys eğer 18 20 k ya gelirse 360 2k alırım gelmezse hiç bulaşmam olede
20k'ya 360hz olanı satılıyor, stok kalmadıysa bekle. FPS oyunu oynamadığını nereden biliyorsun? Daha yeni yeni piyasaya girdi oled monitörler. Kapatma uyarısı falan yok, G6 oled kullananlara sor.

Asusun 540hz LCD monitörü vs Asusun 240hz oled monitörü, görüyorsun oled'in tepki süresinin ne kadar iyi olduğunu. Kaldı ki LCD model 45 bin tl'ye satılırken xg27aqdmg 26k'ya satılıyor. İkidebir profesyonel oyuncularla kıyaslama, kullandığın monitörde strobe teknolojisi çok çok yüksek ihtimal iyi çalışmıyor. O yüzden daha iyi hızlı olmasının imkanı yok. E sporcular piyasadaki en hızlı monitörü ücretsiz alıyor, onlar kullanıyor diye en iyisi o olmuyor. Ya gidip dediğim gibi Strobe teknolojisi iyi çalışan lcd alıcaksın ya da oled. Normal bir lcd monitör oled ile kapışamaz. Bildiğimiz var ki söylüyoruz, bile bile paranı çöpe atıcaksan buyur at. Ben laf anlatmaktan sıkıldım. Kendine edersin sadece.
Desktop Screenshot 2025.06.04 - 11.15.56.25.webp
Desktop Screenshot 2025.06.04 - 11.16.22.57.webp

Geri