BU NEDEN BU KADAR UCUZ?

Anlamadıgın konularda ahkam kesme ucube. Yalan yanlış bilgilerle milleti yönlendiripte parasını ziyan etme. Zırtapoz.
UWQHD OLED'lerde 3. nesil paneli olanlarda var hocam. Onun dışında haklısınız, şu an panel gen ne kadar eski ise(1-2), ömrü o kadar az olur arkadaşlar. Her yıl yapılan geliştirmeleri hafife almayın, en kötü garantiye giderim diye de pek düşünmeyin... garanti ve servis süreçlerini hep duyuyoruz iyisiyle kötüsüyle, ya sizde o kötü süreç geçirenlerden biri olursanız? haftalarca stres, tabi paranız varsa sorun yok, mesela "ben aldım bir şey olursa, o süreçte başka bir monitör alırım diyorsanız" sorun yok. Ancak ekran kartına 20k-30k veya 50k zor veren insanlar, bir 30k yı da ekrana verip 2-3 ay sonra sorun yaşayınca da kimseyi suçlamasın. Tabi bu g9 oled 2023 veya 2021 modellerini kullanan gördüm hala da kullanıyorlar örneğin direk youtube yazınca çıkan videolar eski videolar, çoğu hala kullanıyor ya da satmış oluyor. Şaka maka 49 inch'i ben de deneyimledim baya güzel. 20k iken hem OLED'i hem de 49" denemek için harcanabilirdi ama 33k iken bana aşırı geliyor :ROFLMAO:

Bu arada eğitimden şu an kullandığım monitörü aldım, panelin altındaki tuş iyi algılamıyordu iade edip yenisini aldım, iadeyi başlattktan sonra o monitor bende 15 gün kaldı. Bu yüzden THH açmaya karar verdim ve savunma istenince benle iletişime geçip sonunda bir zahmet evimden aldılar ve ertesi gün iadeyi yaptılar. Müşteri hizmeleri anca döndürüp dolaştırıyor, ayrıca monitörün sitesindeki kumanda beyaz, siyah geldi ikisinde de. Ben de gittim özellikle farklı farklı müşteri hizmetlerine bu ürünün kumanda rengi ne diye sordum "beyaz" dediler ama ben siyah geldi deyince "evet, bazen siyah da gelebiliyor" dedi hepsi bu tür cevap verdiler hemen çeviriyorlar lafı. Tam bir palyaçolar, kayıt açtık kayıt açtık, mağazalarına gitmedim ama farklı sonuç çıkmaz diye düşünüyorum, böyle bir basit süreçte bile uğraştırdılar. Panel yandığında artık ne yaparlar bilemiyorum.

Bazen siyah gelebiliyor ne yav, bir de sonuçta OLED'leri gümüş/beyaz setup için reklam yapıyorlar ama kumanda siyah... neyse 20k ya UWQHD OLED deneyeceğim indirim yapıyorlar o kadar kumanda rengi hediyem olsun onlara.

Son düzenleme:
UWQHD OLED'lerde 3. nesil paneli olanlarda var hocam. Onun dışında haklısınız, şu an panel gen ne kadar eski ise(1-2), ömrü o kadar az olur arkadaşlar. Her yıl yapılan geliştirmeleri hafife almayın, en kötü garantiye giderim diye de pek düşünmeyin... garanti ve servis süreçlerini hep duyuyoruz iyisiyle kötüsüyle, ya sizde o kötü süreç geçirenlerden biri olursanız? haftalarca stres, tabi paranız varsa sorun yok, mesela "ben aldım bir şey olursa, o süreçte başka bir monitör alırım diyorsanız" sorun yok. Ancak ekran kartına 20k-30k veya 50k zor veren insanlar, bir 30k yı da ekrana verip 2-3 ay sonra sorun yaşayınca da kimseyi suçlamasın. Tabi bu g9 oled 2023 veya 2021 modellerini kullanan gördüm hala da kullanıyorlar örneğin direk youtube yazınca çıkan videolar eski videolar, çoğu hala kullanıyor ya da satmış oluyor. Şaka maka 49 inch'i ben de deneyimledim baya güzel. 20k iken hem OLED'i hem de 49" denemek için harcanabilirdi ama 33k iken bana aşırı geliyor :ROFLMAO:

Bu arada eğitimden şu an kullandığım monitörü aldım, panelin altındaki tuş iyi algılamıyordu iade edip yenisini aldım, iadeyi başlattktan sonra o monitor bende 15 gün kaldı. Bu yüzden THH açmaya karar verdim ve savunma istenince benle iletişime geçip sonunda bir zahmet evimden aldılar ve ertesi gün iadeyi yaptılar. Müşteri hizmeleri anca döndürüp dolaştırıyor, ayrıca monitörün sitesindeki kumanda beyaz, siyah geldi ikisinde de ben de gittim özellikle farklı farklı müşteri hizmetlerine bu ürünün kumanda rengi ne diye sordum "beyaz" dediler ama ben siyah geldi deyince "evet, bazen siyah da gelebiliyor" dedi hepsi bu tür cevap verdiler hemen çeviriyorlar lafı. Tam bir palyaçolar, kayıt açtık kayıt açtık, mağazalarına gitmedim ama farklı sonuç çıkmaz diye düşünüyorum, böyle bir basit süreçte bile uğraştırdılar. Panel yandığında artık ne yaparlar bilemiyorum.
3.nesil ultrawide oled panel üretilmedi. Lg ve Samsung'un böyle bir paneli yok. 1 ve 2 nesil var sadece. Size bu bilgi nereden geldi?

Ben her yıl yapılan geliştirmeleri hafife almıyorum, bunu size düşündürten nedir? Gen 5 yoldayken gen 1 ve gen 2 panel almayın diyorum.

3.nesil ultrawide oled panel üretilmedi. Lg ve Samsung'un böyle bir paneli yok. 1 ve 2 nesil var sadece. Size bu bilgi nereden geldi?
Bu ürünü - LS34DG850SUXUF almadan önce baktıydım, redditlerde böyle yazıyor hocam diye. 2024 yılı üretim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu ürünü - LS34DG850SUXUF almadan önce baktıydım, redditlerde böyle yazıyor hocam diye. 2024 yılı üretim.
Ya da yanlışım, kodları karıştırmış olabilirim, öyle ise kusura bakmayın hocam :D
Siz benim yerime kontrol edin, kendimde merak ediyorum 🤣

Hocam kanıtı burada. Buradan bakarak panel neslini öğrenebiliyorusunuz. Oledler henüz çeşitliliğe gidemedi. Belli bir nesil çıkartıp onu seri üretime geçiriyorlar.
2013.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya da yanlışım, kodları karıştırmış olabilirim, öyle ise kusura bakmayın hocam :D
Siz benim yerime kontrol edin, kendimde merak ediyorum 🤣
175hz sanırım sizinki. 2 farklı model olması lazımdı g8 için. İkisi de 175 Hz yanlıs hatırlamıyorsam. Gen 1 oldugu anlamına geliyor. Ama bazen eksi nesil panellere yeni nesil özelliklerde koyabiliyorlar. Mesela Xg27aqdmg 2.nesil ama mla gibi 3.nesil teknolojiler barındırıyor.

Tam da benim Mönitör almak istediğim bir dönemde böyle bir konu olması güzel oldu Bana o kadar para verip 27 inç mönitör almak nedense çok saçma geliyor

Tam da benim Mönitör almak istediğim bir dönemde böyle bir konu olması güzel oldu Bana o kadar para verip 27 inç mönitör almak nedense çok saçma geliyor
Gen 5 bekleyin hocam. Teknolojiler gelişiyor. Parlaklık, metin netliği gibi konularda da iyileştirme yapılıyor. Değecektir.

175hz sanırım sizinki. 2 farklı model olması lazımdı g8 için. İkisi de 175 Hz yanlıs hatırlamıyorsam. Gen 1 oldugu anlamına geliyor. Ama bazen eksi nesil panellere yeni nesil özelliklerde koyabiliyorlar. Mesela Xg27aqdmg 2.nesil ama mla gibi 3.nesil teknolojiler barındırıyor.
Yep 175 hz, 0.03 ms. Bu modelin 2023 yıl meline 2. nesil dendiğini okumuştum, bende bu yenileme ile ve yine 3 nesil diyen yorumlarla, 3. nesil olduğunu düşünüyordum.

Yep 175 hz, 0.03 ms. Bu modelin 2023 yıl meline 2. nesil dendiğini okumuştum, bende bu yenileme ile ve yine 3 nesil diyen yorumlarla, 3. nesil olduğunu düşünüyordum.
Samsung bazen aynı monitörü aynı nesil panelle bir sonraki sene yenileyebiliyor. Mesela samsung g81sf 27inç olan 4.nesil iken 32inç versiyon 3.nesil panel kullanıyor. Bunda bir de tizen işletim sistemi de yok. Yani 32inç versiyonu geçen senenin G80SD modeliyle aynı. TV özelliklerini cıkartıp tekrar sundu samsung. Bir de eski versiyonları da sorunlar olabiliyor. Uyku moduna gecme gibi mesela. Bunları da minimize etmis oluyorlar. Ha deger mi degmez.

Örnek:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,237
Üyeler
183,079
Son üye
Eyelpi7
Geri