Olur hocam. 4060 mobile için 4k 240hz bariz şekilde boşa giden teknik özellik olur ama ileride sistem toplayacaksanız 4070 ti super, 5070 ti civarı bir kart ile hakkını verirsiniz.Asus Tuf a15 fa507nv 4060 lı laptop var. İleride sistem dizmeyi planlıyorum. Mevcutta laptopta hikayeli oyun oynamaya ve film vs izlemeye alsam sorun olur mu?
4070 ti sahibiyim, g61sd kullanıyorum ve geçmişte g80sd kullandım. Ben oled yanığı yüzünden cihazı sürekli kapatıp açıp kullandığım için pahalı cihaz obsesyon yarattığı İçin ucuz tercih ettim ve cayır cayır kullanıyorum. Ama deneyim farkı olarak g80sd'ye değerdi muhtemelen Buna da değer.4070ti super ve aynı monitörün 2k oledi var. Alınır mı ne diyorsunuz
Cyberpunk kendi pc’mde 2k da 85-90 fps verirken YouTube da 4k da 45-50 fps veriyor. O yüzden biraz soğuyorum 4k dan bu açıdan fakat görüntü de çok cazip geliyorOlur hocam. 4060 mobile için 4k 240hz bariz şekilde boşa giden teknik özellik olur ama ileride sistem toplayacaksanız 4070 ti super, 5070 ti civarı bir kart ile hakkını verirsiniz.
tabii ki dizi film için çok güzel deneyim alırsınız. Oyun için 4k yüksek kare hızı pek mümkün değil o kart ile o açıdan söyledim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
4070 ti sahibiyim, g61sd kullanıyorum ve geçmişte g80sd kullandım. Ben oled yanığı yüzünden cihazı sürekli kapatıp açıp kullandığım için pahalı cihaz obsesyon yarattığı İçin ucuz tercih ettim ve cayır cayır kullanıyorum. Ama deneyim farkı olarak g80sd'ye değerdi muhtemelen Buna da değer.
Olur hocam. 4060 mobile için 4k 240hz bariz şekilde boşa giden teknik özellik olur ama ileride sistem toplayacaksanız 4070 ti super, 5070 ti civarı bir kart ile hakkını verirsiniz.
tabii ki dizi film için çok güzel deneyim alırsınız. Oyun için 4k yüksek kare hızı pek mümkün değil o kart ile o açıdan söyledim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
4070 ti sahibiyim, g61sd kullanıyorum ve geçmişte g80sd kullandım. Ben oled yanığı yüzünden cihazı sürekli kapatıp açıp kullandığım için pahalı cihaz obsesyon yarattığı İçin ucuz tercih ettim ve cayır cayır kullanıyorum. Ama deneyim farkı olarak g80sd'ye değerdi muhtemelen Buna da değer.
27 inç olanda 4.nesil, 32inç olan g81sf de 3.nesil panel var.Kaçıncı nesil panel kullanıyor biliyor musun
Yeni kaplama kullanıyor. Yansıma işlemesi daha iyi ama fazla agresif olduğunu söyleyen kullanıcılar var. 27inç versiyonda 4.nesil, 32inç versiyonda 3.nesil panel var. Bu yüzden 27inç tercih etmek daha mantıklı. Bir de tv özelliği kaldırıldı.G80SD ile arasındaki fark ne?
Gsync desteği var. Freesync monitörler gsync uyumludur. Bu olmasa bile adaptive sync koyuyorlar. 30-40k lık monitöre %95 nvidia kullanıcısı varken bunları akıl etmeme ihtimalleri yok. Gsync fps değerini sabitlemiyor, aldığın fps monitörün Hz değerinde düşükse monitörün Hz değerini aldığın fps ye eşitliyor. O dediğiniz vsync.Arkadaşlar bir sorum olacak. Bu monitörler FreeSync destekli G-Sync destekli değil. Bu özellik çok önemli midir? FreeSync AMD ekran kartı. G-Sync ise Nvdia ekran kartı, ekran yırtılmalarını önlemek için FPS değerini sabitliyor diye biliyorum. Nvdia ekran kartı ile bu monitörü kullanabilir miyiz ? Artısı eksisi ne olur ?
Bilgiler için teşekkür ederim.Gsync desteği var. Freesync monitörler gsync uyumludur. Bu olmasa bile adaptive sync koyuyorlar. 30-40k lık monitöre %95 nvidia kullanıcısı varken bunları akıl etmeme ihtimalleri yok. Gsync fps değerini sabitlemiyor, aldığın fps monitörün Hz değerinde düşükse monitörün Hz değerini aldığın fps ye eşitliyor. O dediğiniz vsync. Alıntıyı görüntüle
Bu da test sonucları