Yardım 7900XT ile 5700G uyumlu olur mu?

nightfall

80+
Reaksiyon skoru
172
Bütçe
30000
Selâmün âleyküm arkadaşlar. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda yazdım. İdareten entegre gpu ile kullanıyordum ama yakın zamanda bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Bilgisayarımı toplayan arkadaşım bu anakart ile Sapphire 7700XT Nitro+ uyumlu olacağını söylemişti ama sanırım karaborsaya düşmüş, Hepsiburada resmi satıcılıyken 41 bin lira yazıyor. 7800XT Nitro+ 24 bin lira kadar. 7900XT Pulse ise 29 bin lira civarında. Pulse ve Nitro+ arasındaki fark nedir bilmiyorum. Nvidia ekran kartı da istemiyorum. Sizin fikriniz nedir?

Anakart: ROG Strix B550F Gaming
CPU: AMD Ryzen 7 5700G
PSU: Seasonic Focus 750 watt 80+ Gold
RAM: 32GB, SSD: 1TB

Son düzenleme:
Konuyu üste çıkar ~

Neden illa 7000 serisi artık geride kaldı 9070xt alabilirsin o bütçede …
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O bahsettiğin kartların sıfırını almayı sakın düşünme.

kardesim alinma ama ya dalga geciyorsun ya da gercekten hicbir sey bilmiyosun. pc konusunda foruma danismadan nefes alma. o kartlarin hepsinin fiyati balon. asla hak etmiyolar. 0 alirim diyosan ille de o butcede 9070xt var. yok daha altina 9060xt 16gb var. ama sana tavsiyem sistemi komple ya da parca parca satip ddr5 bir sistem dizmen 2el ya da 0

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Neden illa 7000 serisi artık geride kaldı 9070xt alabilirsin o bütçede …

O bahsettiğin kartların sıfırını almayı sakın düşünme.
Bilmiyordum arkadaş tavsiye etti, teşekkür ederim.

kardesim alinma ama ya dalga geciyorsun ya da gercekten hicbir sey bilmiyosun. pc konusunda foruma danismadan nefes alma. o kartlarin hepsinin fiyati balon. asla hak etmiyolar. 0 alirim diyosan ille de o butcede 9070xt var. yok daha altina 9060xt 16gb var. ama sana tavsiyem sistemi komple ya da parca parca satip ddr5 bir sistem dizmen 2el ya da 0
Bilseydim sormazdım zaten arkadaşım, niye dalga geçeyim üstüne konuyu yukarı taşımaya çalışayım? Arkadaş bunu tavsiye etti, ben de daha yükseği işlemciye uyar mı diye soruyorum, forumun amacı bu değil mi? Yardımcı olacaksanız, bahsettiğiniz kart benim işlemciye uygun olur mu, sorum bu sadece.

Ne demek forum bu yüzden var şuanki sistemin kaliteli parçalardan oluşuyor ama ddr4 bir sistem ddr5 bir siteme geçmende fayda var .

Şuanki sitemini satıp ekran kartı için ayırdığın bütçe ile güzel bir ddr5 sistem alabilirsin.

Bilseydim sormazdım zaten arkadaşım, niye dalga geçeyim üstüne konuyu yukarı taşımaya çalışayım? Arkadaş bunu tavsiye etti, ben de daha yükseği işlemciye uyar mı diye soruyorum, forumun amacı bu değil mi? Yardımcı olacaksanız, bahsettiğiniz kart benim işlemciye uygun olur mu, sorum bu sadece.
arkadaş seni pompikliyor haberin olsun

arkadaş seni pompikliyor haberin olsun
Sistemi aldığım zamanlar için böyleydi. Ekran kartını üreten kişi arkadaş değil, bu kadar lafın ne alemi var? Her bilmeyenin böyle üstüne mi gidersiniz?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Ne demek forum bu yüzden var şuanki sistemin kaliteli parçalardan oluşuyor ama ddr4 bir sistem ddr5 bir siteme geçmende fayda var .

Şuanki sitemini satıp ekran kartı için ayırdığın bütçe ile güzel bir ddr5 sistem alabilirsin.
Teşekkür ederim sağolun yardımınız için. Ddr5 sistem bana çok gelecek, şu haliyle bırakıp üstüne ekran kartı almak istiyorum sadece. Tavsiyeniz hangi kart acaba, marka model olarak belirtebilir misiniz rica etsem? Pek bilmediğim için bir sürü marka model var 🤷🏻‍♂️

Mevcut sisteme kart almak istiyorsak öncelikle oyun anlayışın nedir ne tür oyunlar ? Monitörünüz 1080p mi 2k mı ?

Birde en önemlisi güç kaynağınız pcie 5.0 kartları destekliyor mu kaç adet ekran kartı güç kablosu var.

canim bir sey demiyorum. ama forumda bazen trol post acanlar oluyo. bu yuzden soyledim.

Selâmün âleyküm arkadaşlar. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda yazdım. İdareten entegre gpu ile kullanıyordum ama yakın zamanda bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Bilgisayarımı toplayan arkadaşım bu anakart ile Sapphire 7700XT Nitro+ uyumlu olacağını söylemişti ama sanırım karaborsaya düşmüş, Hepsiburada resmi satıcılıyken 41 bin lira yazıyor. 7800XT Nitro+ 24 bin lira kadar. 7900XT Pulse ise 29 bin lira civarında. Pulse ve Nitro+ arasındaki fark nedir bilmiyorum. Nvidia ekran kartı da istemiyorum. Sizin fikriniz nedir?

Anakart: ROG Strix B550F Gaming
CPU: AMD Ryzen 7 5700G
PSU: Seasonic Focus 750 watt 80+ Gold
RAM: 32GB, SSD: 1TB
7000 serisi öldü artık sıfır da , 9000 serisi al komple yeni mimari desek yeridir 9060xt 16gb alabilirsin veya zorlayıp 9070/9070xt.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,172
Üyeler
185,231
Son üye
üzgünArmut
Geri