FPS yüksek olmasına rağmen ani droplar oluyor

MrChardee

80+
Reaksiyon skoru
0
Bugün yeni topladığım sistemim elime ulaştı. Driver, BIOS tarzı her şeyi güncelleyip kurdum. FPS konusunda hiçbir problem yok ama mouse ile ani hareket yaptığım zamanlar drop yiyorum FPS'im kaç olursa olsun drop giriyor. Neden olabilir?

sistem özellikleri:
RTX 5060 Tİ 16 GB
24 GB DDR5 ram
intel İ5 14400F

tam olarak neden olduğunu hatırlamıyorum ama mouse kaynaklı böyle sorun yaşayanları hatırlıyorum. belki mouse sürücünde ya da mouse'ta sorun vardır. tam olarak bilen varsa yardımcı olabilir

Oyundamı masa üstündemi drop giriyor?
Oyundaysa çoğu oyun sistem farketmeksizin ani hareketlerde drop, ekran yırtılması ve takılma yaşatır.

Böyle şeylere hastalığınız varsa hani takıntılıysanız ve çok sinirleniyorsanız ya ani haraketler yapmayın yada oyun oynamayı bırakın rahatlayın.

Nerede oluyor oyunda mı?
Oyundamı masa üstündemi drop giriyor?
Oyundaysa çoğu oyun sistem farketmeksizin ani hareketlerde drop, ekran yırtılması ve takılma yaşatır.

Böyle şeylere hastalığınız varsa hani takıntılıysanız ve çok sinirleniyorsanız ya ani haraketler yapmayın yada oyun oynamayı bırakın rahatlayın.
Yani FPS demiş adam garip biri değilse masaüstünde FPS sayacı açmaz diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bugün yeni topladığım sistemim elime ulaştı. Driver, BIOS tarzı her şeyi güncelleyip kurdum. FPS konusunda hiçbir problem yok ama mouse ile ani hareket yaptığım zamanlar drop yiyorum FPS'im kaç olursa olsun drop giriyor. Neden olabilir?

sistem özellikleri:
RTX 5060 Tİ 16 GB
24 GB DDR5 ram
intel İ5 14400F
Mouse modeli nedir ve kaç hzde çalışıyor

sistem özellikleri:
RTX 5060 Tİ 16 GB
24 GB DDR5 ram
intel İ5 14400F
Mouse hz değeri 2k üstü kullanıyorsanız, 2k veya 1k olarak ayarlayın, sonra bir kez daha kontrol edin bakalım drop olacak mı.

Yani FPS demiş adam garip biri değilse masaüstünde FPS sayacı açmaz diye düşünüyorum

Mouse modeli nedir ve kaç hzde çalışıyor
ajazz 159 pro 8k da çalışıyor hocam

eğer valorantta oluyorsa bir ayarı var
Tek RAM i çıkarıp dene bakalım.
tek soket 24 gb hocam ram

Geri