AshenOne
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 187
Sizin de gereksiz yere böyle bariz şekilde iyi olmayan PSU ları övmeniz mantıklı gelmiyor. Bir ürün ısınıyorsa, sesli çalışıyorsa ve beni rahatsız ediyorsa sesiyle nasıl kaliteli olabilir ki? Hele ki böyle düşük wattlarda çalışan bir ürünse. Arkadaşın sistemine yeterli olabilir ama aldığı ürünün piyasada o wattlarda olanların en iyisi olmadığını ve gereksiz yere övüldüğünü bilerek alsın bu kadar basit. Benim araştırdığım yerlerde fan kalitesinden, regülasyon değerlerine kadar ortalama bir puan veriyor veya o şekilde karşılaştırma yapıyorum. Zaten ben sana her sesli çalışan PSU kötüdür diye bir şey demedim. Bu bütçede zaten yeterince iyi malzemeler kullanmıyorlar üstüne sesli çalışıyorsa, ısınıyorsa kalitesi bariz şekilde düşüktür. Ben kendi açımdan değerlendiriyorum kalitelerde ortada bir tane yer bile B kalite vermemiş önerdiğiniz PSU lara zaten neyin derdindesiniz anlamıyorum. Alıp evinizde her türlü teste soktunuz mu? kendiniz mi testlerini yaptınız. Sen de bende internetten, oradan buradan araştırıp okuyup geliyoruz değil mi?Ne alakası var? PSU’nun sesli veya sıcak çalışması doğrudan kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Fan profili, soğutma tasarımıyla ilgili. Bazı üreticiler düşük sıcaklık hedefi için fanı erken devreye sokuyor, bazıları da sessizlik odaklı çalışıyor. Yani ses = kalitesizlik gibi bir genelleme tamamen saçmalıktan ibaret. Ayrıca herkes gidip 5-6 bin liralık PSU alamaz; önemli olan bileşen kalitesi ve regülasyon değerleri, fan sesi değil. C tier'Deki çoğu güç kaynağı regulasyonda ve ripple değerlerinde başarılı zaten. Sisteme herhangi bir eksisi olmaz. Yalnızca ömrü 10 yıl olacağına 4 5 yıl olur. Ki buda kullanım şekline bağlı. Konu sahibi tam yükte 350W'ı geçmeyecek bir sistem kullanıyor zaten. PSU zorlanmaz. Kusura bakmayın ama düşünceniz saçma geliyor bana.
Anlamsız yere övmenin de kötülemenin de anlamı yoktur. Ben kendi açımdan almayacağımı ama kullanılmaz bir şey olmadığını da söylüyorum. Size de saygısız şekilde yok düşüncen saçma falan demiyorum. Sonuçta senin düşüncen beni ilgilendirmez. Arkadaş 3 bin liralık malla 5 liralık malın 8 bin malın aynı olmadığını bilsin. Çünkü sizin inatla övmenizle en kaliteli modellerden birisini aldığını düşünecek. Ayrıca daha fazla uzatmayacağım zaman kaybı bir tartışmayı. İyi forumlar herkese.