Yardım Asrock X870 Steel Legend vs Asus Rog B850-A (Anketli)

Hangisi?

• 9366TL'ye 3 Taksit Rog

Oylar: 25 69.4%
  • 10.499TL'ye Tek Çekim Asrock

Oylar: 8 22.2%
  • 10.499TL'ye Tek Çekim Colorful

Oylar: 3 8.3%

• Oy kullanan toplam üye
    36
İce alamıyorum. Asrock'da sorunlu diyorsunuz. Colorful'u hiç araştırmadım. Ama Colorful diyende olmuş.
Bura rog almamı ya yoksa :d.
Ankete colorful da ekliyim en iyisi.
Colorful tavsiye etmiyorum. bios ve yazilimsal sorunları var.
Aorus varsa akan sular durur tabii :D

Aorus serisinde bir kaç bilgisayarcı hynix a die ve iyi soğutmalı Ramler kullanarak 4x6000mhz alabildiklerinden bahsetmişti ayrıca aorus ta 4m2 tam doldurulduğunda ekran kartı x8 e düşer 2-3fps kaybettiriyor sadece ama oda pek önemli değil portlar sağlam şekilde duruyor sadece alttaki g3 pcie slotu düşüyor onuda kimse kullanmıyor zaten

Rog da 4m2 atıldığında sata ve portlar gidiyor ekran kartı ile pcie 4 slotu çapraz bağlı olması lazım 2 ekran kartı kullanmıyorsan x16 kullanabilirsin

Colorful serisini öneren çok ama rog aorus veya Msi edge performansı beklemek hata olur ki colorful anakart üretimlerinde yeni bir firma çok sık Bios çıkmaz tek dezavantajı bu olur ASRocku araştırmadığım için yorum yapamam ama sıkıntıları çözüldüyse ve beğendiysen taksit felan umrumda değil diyorsan alınabilir ama dediğim gibi detaylı bir araştırma şart o yüzden

SLİ anakart yapıp tarihe geçmelisin.

Dostlar bildiğiniz üzere 26 Eylül'de Gigabyte B850 Aorus Elite ICE almıştım. Ama aradan geçen 12 günde incehesap bırak kargolamayı, paketleniyor aşamasından ilk aşamaya çekti. Bende anakart galiba gelmeyecek diye dün 3600tl amazon bakiyemi kullanarak 9366 TL'ye peşin fiyatına 3 taksitle Rog b850-a aldım.
Ama bugün incehesap şöyle bir mesaj atmış;
''Değerli Müşterimiz,
Sitemizden sipariş vermiş olduğunuz Gigabyte B850 Aorus Elite ICE Wifi-7 Soket AM5 8200MHz(OC) ATX Gaming (Oyuncu) Anakart tedarikçi firma tarafından hasarlı gelmiştir. Devamı temin edilememektedir. . Dilerseniz muadil ürün olarak aşağıda linki bulunan ürünlerden birini tarafınıza yönlendirebilir veya dilerseniz siparişinizi iptal edip, iadenizi iletebiliriz..Yaşanan olumsuzluktan dolayı özür dileriz. Dönüşünüzü [email protected] mail adresine veya whatsap mesajından iletebilirsiniz.
https://www.incehesap.com/asrock-x870-steel-legend-wifi-gaming-anakart-fiyati-75458/ **Fiyat Farksız değişim
https://www.incehesap.com/colorful-...ddr5-8200mhz-atx-gaming-anakart-fiyati-80503/ ** Fiyat Farksız değişim
https://www.incehesap.com/asus-prim...5-8000-ocmhz-atx-gaming-anakart-fiyati-84510/ ** Fiyat Farksız değişim
Saygılarımızla,
İncehesap.com''
Seçenekler arasında en iyi seçenek asrock x870. Ama ben 4m2 slotu istediğim için rog almıştım. Asrock seçersem hem 1000 lira fazla ödeyeceğim hem peşin fiyatına taksit avantajı gidecek hem de m2 slotu 4'den 3'e düşecek.
Sizce bu durum içinde hangi anakartı seçmeliyim? Yoksa sli anakart yapıp tarihe mi geçmeliyim?

Dalga geçecek arkadaşlara etiket atıyım önce;
@Mehmet Yılmaz @Emir Aydın @B1L0 @Emre Zengin

ASROCK işlemci yakma olayı cozulduyse onu al , cozulmediyse
Asus rog anakart al.

ASROCK işlemci yakma olayı cozulduyse onu al , cozulmediyse
Asus rog anakart al.
Çözüldüyse bile rog daha uyguna gelmiş oluyor çerez parasına rog almış hem satarken de değerini koruyor rog a göre belirleniyor fiyatlar tr de maalesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Colorful tavsiye etmiyorum. bios ve yazilimsal sorunları var.
Aorus varsa akan sular durur tabii :D
Aorus stoğu çok nadir bulunuyor siyah sistem toplamak istiyordum ilk başta almaya karar verdiğim gün tüm siyah stokları bitmişti mecburiyetten beyaza döndüm 😀

Çözüldüyse bile rog daha uyguna gelmiş oluyor çerez parasına rog almış hem satarken de değerini koruyor rog a göre belirleniyor fiyatlar tr de maalesef
Evet haklısınız. 2elde
Asus rog anakart, asrock anakartlardan daha hızlı gider

Evet haklısınız. 2elde
Asus rog anakart, asrock anakartlardan daha hızlı gider
Aorus un b650e si var arkadan bağlantılı oda güzel aslında ama bft serisi ne kadar hızlı satılır emin değilim veya 14k değer mi

Burada ihtiyacına göre seçin yapman lazım. Asrcok ile Asus arasında ki fark şu, Asrock 1 adet m2 yuvasını çıkartıp yerine 2 adet Thunderbolt 4 koymuş olması onun dışında bir fark yok. Benim için 2 adet Thunderbolt 4 önemsiz onun yerine 1 adet m2 portu daha kıymetli dersen ROG'u seçersin. Zaten Thunderbold 20G varken 40G ne kadar lazım? Yazılım konusunda Asrock bence kötü değil, o konuda endişe etmen gereken daha çok ASUS olabilir, özellikle Armory Creat insanı çileden çıkartıyor. Şahsen ne kadar Armory Creat canımı sıksa da Rog tercih ederdim.

Son düzenleme:
Burada ihtiyacına göre seçin yapman lazım. Asrcok ile Asus arasında ki fark şu, Asrock 1 adet m2 yuvasını çıkartıp yerine 2 adet Thunderbolt 4 koymuş olması onun dışında bir fark yok. Benim için 2 adet Thunderbolt 4 önemsiz onun yerine 1 adet m2 portu daha kıymetli dersen ROG'u seçersin. Zaten Thunderbold 20G varken 40G ne kadar lazım? Yazılım konusunda Asrock bence kötü değil, o konuda endişe etmen gereken daha çok ASUS olabilir, özellikle Armory Creat insanı çileden çıkartıyor. Bir diğer fark X870'de promontory21'den 2 tane kullanıldığı için sistem gecikmesini arttırıyor ve 2 çip olmasından kaynaklı anakart daha çok ısınıyor. Şahsen ne kadar Armory Creat canımı sıksa da Rog tercih ederdim.
X870e de 2 tane var hocam onun dışı çok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık

X870e de 2 tane var hocam onun dışı çok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık
Düzeltme için teşekkür, AMD sağ olsun, modelleri çorba ettiği için karıştırabiliyorum :)

Düzeltme için teşekkür, AMD sağ olsun, modelleri çorba ettiği için karıştırabiliyorum :)
Amd sağolsun hocam öyle kriterleri var ki anakart modelleri arasında bile farklılıklar var maalesef bu olay 3 ay anakart araştırmama sebep oldu 😀

Ekler

• IMG_5536.webp
    IMG_5536.webp
    185 KB · Hit: 15
Asrock daha bu işlemci yakma olayını çözemedi, gerek yok riske atmaya.
9800x3d de sorun var diye biliyorum. Yani yine anakart ile alakalı ama o işlemcili bpo ayarı yapanlarda değil mi

Anakartlar arasında bence rog ama yanına bir de prime çekip çift asus ile sli anakart fikri de mantıklı gelmiyor değil :D

Geri