Yardım Asrock X870 Steel Legend vs Asus Rog B850-A (Anketli)

Hangisi?

• 9366TL'ye 3 Taksit Rog

Oylar: 25 69.4%
  • 10.499TL'ye Tek Çekim Asrock

Oylar: 8 22.2%
  • 10.499TL'ye Tek Çekim Colorful

Oylar: 3 8.3%

• Oy kullanan toplam üye
    36
9800x3d de sorun var diye biliyorum. Yani yine anakart ile alakalı ama o işlemcili bpo ayarı yapanlarda değil mi
Hayır direkt yakıyor voltaji kökleyip. Tek 9800 de de değil bu arada.

Bence Colorful'un anakartlarınında sağı solu belli değil, ROG devam, ASRock kesin düzelttim fln demişlerdir bios update fln ama o riski alıp almamak size kalıyor, X870 temel özellikler bakımında 850'den üstün olması gerekiyor.

Hayır direkt yakıyor voltaji kökleyip. Tek 9800 de de değil bu arada.
Tüm anakartlarda yada tüm işlemcilerde olan bir şey değil onu demek istiyorum. Sorun varmı var ama kesin yakar diye bir durum söz konusu yok

O zaman rog devam diyorum ya. Zaten Amazon kargoya vermiş. İncehesap içinde iade isterim.
Rog alıyoruz buradan ASRock steel legends da iyidir ama ASRock için biraz araştırma yapmak lazım güvenilmeden alınmaz o marka sorunları vs devam ediyor mu vs vs Asus rogdada 4 m2 slotu takınca sataları ve 1-2 portu kaybediyorsun onlara bakarak kararını ver aorus ta ekran kartı x16 dan x8 e düşüyor Msi tomahawk serisinde satalar gidiyor ve yine 2-3 tane port gidiyor olması lazım

Rog en iyisi gibi şuan hayırlı olsun

Colorful tavsiye etmiyorum. bios ve yazilimsal sorunları var.
Aorus varsa akan sular durur tabii :D

Aorus serisinde bir kaç bilgisayarcı hynix a die ve iyi soğutmalı Ramler kullanarak 4x6000mhz alabildiklerinden bahsetmişti ayrıca aorus ta 4m2 tam doldurulduğunda ekran kartı x8 e düşer 2-3fps kaybettiriyor sadece ama oda pek önemli değil portlar sağlam şekilde duruyor sadece alttaki g3 pcie slotu düşüyor onuda kimse kullanmıyor zaten

Rog da 4m2 atıldığında sata ve portlar gidiyor ekran kartı ile pcie 4 slotu çapraz bağlı olması lazım 2 ekran kartı kullanmıyorsan x16 kullanabilirsin

Colorful serisini öneren çok ama rog aorus veya Msi edge performansı beklemek hata olur ki colorful anakart üretimlerinde yeni bir firma çok sık Bios çıkmaz tek dezavantajı bu olur ASRocku araştırmadığım için yorum yapamam ama sıkıntıları çözüldüyse ve beğendiysen taksit felan umrumda değil diyorsan alınabilir ama dediğim gibi detaylı bir araştırma şart o yüzden

ASROCK işlemci yakma olayı cozulduyse onu al , cozulmediyse
Asus rog anakart al.

Burada ihtiyacına göre seçin yapman lazım. Asrcok ile Asus arasında ki fark şu, Asrock 1 adet m2 yuvasını çıkartıp yerine 2 adet Thunderbolt 4 koymuş olması onun dışında bir fark yok. Benim için 2 adet Thunderbolt 4 önemsiz onun yerine 1 adet m2 portu daha kıymetli dersen ROG'u seçersin. Zaten Thunderbold 20G varken 40G ne kadar lazım? Yazılım konusunda Asrock bence kötü değil, o konuda endişe etmen gereken daha çok ASUS olabilir, özellikle Armory Creat insanı çileden çıkartıyor. Şahsen ne kadar Armory Creat canımı sıksa da Rog tercih ederdim.

Anakartlar arasında bence rog ama yanına bir de prime çekip çift asus ile sli anakart fikri de mantıklı gelmiyor değil :D

Tüm anakartlarda yada tüm işlemcilerde olan bir şey değil onu demek istiyorum. Sorun varmı var ama kesin yakar diye bir durum söz konusu yok

Son düzenleme:
Daha ucuza taksit imkanı ile daha iyi kart en mantıklısı olur

Aorus serisinde bir kaç bilgisayarcı hynix a die ve iyi soğutmalı Ramler kullanarak 4x6000mhz alabildiklerinden bahsetmişti ayrıca aorus ta 4m2 tam doldurulduğunda ekran kartı x8 e düşer 2-3fps kaybettiriyor sadece ama oda pek önemli değil portlar sağlam şekilde duruyor sadece alttaki g3 pcie slotu düşüyor onuda kimse kullanmıyor zaten

Rog da 4m2 atıldığında sata ve portlar gidiyor ekran kartı ile pcie 4 slotu çapraz bağlı olması lazım 2 ekran kartı kullanmıyorsan x16 kullanabilirsin

Colorful serisini öneren çok ama rog aorus veya Msi edge performansı beklemek hata olur ki colorful anakart üretimlerinde yeni bir firma çok sık Bios çıkmaz tek dezavantajı bu olur ASRocku araştırmadığım için yorum yapamam ama sıkıntıları çözüldüyse ve beğendiysen taksit felan umrumda değil diyorsan alınabilir ama dediğim gibi detaylı bir araştırma şart o yüzden
4 slot 6000mhz alabiliyorum :) Colorful Anakart
Ayrıca 5.4 GHZ işlemciyi de kullanabiliyorum
1759948332950.webp

Ekler

• 1759946857482.webp
    1759946857482.webp
    180.4 KB · Hit: 9
İce alamıyorum. Asrock'da sorunlu diyorsunuz. Colorful'u hiç araştırmadım. Ama Colorful diyende olmuş.
Bura rog almamı ya yoksa :d.
Ankete colorful da ekliyim en iyisi.
bende steel legend var henüz bi sorun olmadı. ama ileride olmayacağı anlamına gelmiyor

Rog anakartı elime aldıkdan sonra başka karta bakmam hocam :)

Alıntıyı görüntüle
Herhangi bir sorun yaşıyor musunuz birde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
İntelmiş amd de böyle bir şey yapamıyorsunuz bakmamıştım intel yazıyormuş amd de 4x6000mhz yapınca mavi ekran veriyor üzerine intelde 4x7200mhz kullanmak daha avantajlı

O zaman rog devam diyorum ya. Zaten Amazon kargoya vermiş. İncehesap içinde iade isterim.
Hayırlı olsun ROG iyidir. Hem arkadaşların da dediği gibi 2. Ele verirken ROG dedin mi 2-3k fazla veriyor millet ROG müptezelliği var biraz 😅

Geri