Yapay Zeka Araçlarıyla Bilgisayar Toplama Testi

Gravewormszr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,784
Arkadaşlar selamlar. İlk önce şunu belirteyim ki YAPAY ZEKA DESTEĞİ İLE BİLGİSAYAR TOPLAMA GİBİ BİR NİYETİM YOK. Eskiden hem yönetici olduğum forumda hem de moderatör olduğum diğer forumlarda böyle bir konu açmıştım. Şimdi başka bir yapay zeka aracı olan Perplexity'i de ekleyip tekrardan, yeni fiyatlar üzerinden böyle bir içerik yapayım dedim.

İnanın çok uğraştım o yüzden abone olup, beğenmeyi unutmayın. :D:D

Her yapay zekaya, "Selam. Bana 40.000 - 60.000 ve 80.000 TL'lik bilgisayar toplamamda yardımcı olur musun? Sadece kasa ve içindekiler lazım, monitör vs istemiyorum. Lütfen parçaları, markaları, modelleri ve o modelleri neden seçtiğini de sebebiyle beraber tablo halinde gönderirsen sevinirim" yazdım. Bu yazdığımı belirttim çünkü, gelen cevaplar enteresan. Bazılarında fiyat yok falan. Bakalım DonanımArşivi bilgisayar guruları hangi yapay zekaya, ne kadar katılacak. Benim açımdan, bana gönderdikleri içerik sebebiyle ChatGPT > Grok > GEMINI > Preplexity'dir. :D Haydi bakalım, başlıyoruz...

NOT: Burada tablo kopyalamayı bulamadım, o yüzden bilgisayarda yaptığım tabloların ekran görüntülerini atacağım, kusura bakmayın. :)

GROK ile başlıyoruz!

1.webp

2.webp

3.webp

CHATGPT ile devam!

chat1.webp

chat2.webp

chat3.webp

Benim ilk kez kullandığım PERPLEXITY ile devam.

p1.webp

p2.webp

Son olarak GEMINI ile bitiriyoruz.

g1.webp

g2.webp

g3.webp

Eline sağlık,

B550 anakarta ryzen 5 7600 koyan chatgpt ?

Fiyatlarda çok hata yapmış, corsair dominator 64gb ram'i 7bin tl den hesaplamış, 13k dan aşşağı yok nerde bulduysa 10-15 tane alayım ben de :)
1tb WD black sn850x e 2800 demiş 4800 den aşşağı yok

AI da fiyat algısı yok güncel fiyatlardan sistem toplayamıyor, ben de meraktan kurcalamıştım zamanında, zevk için bile itibar edilmez yapay zekaya bu konuda

AI da fiyat algısı yok güncel fiyatlardan sistem toplayamıyor, ben de meraktan kurcalamıştım zamanında, zevk için bile itibar edilmez yapay zekaya bu konuda

Aynen öyle vallahi. Çok yanıltıcı şeyler söylüyor.

Arkadaşlar selamlar. İlk önce şunu belirteyim ki YAPAY ZEKA DESTEĞİ İLE BİLGİSAYAR TOPLAMA GİBİ BİR NİYETİM YOK. Eskiden hem yönetici olduğum forumda hem de moderatör olduğum diğer forumlarda böyle bir konu açmıştım. Şimdi başka bir yapay zeka aracı olan Perplexity'i de ekleyip tekrardan, yeni fiyatlar üzerinden böyle bir içerik yapayım dedim.

İnanın çok uğraştım o yüzden abone olup, beğenmeyi unutmayın. :D:D

Her yapay zekaya, "Selam. Bana 40.000 - 60.000 ve 80.000 TL'lik bilgisayar toplamamda yardımcı olur musun? Sadece kasa ve içindekiler lazım, monitör vs istemiyorum. Lütfen parçaları, markaları, modelleri ve o modelleri neden seçtiğini de sebebiyle beraber tablo halinde gönderirsen sevinirim" yazdım. Bu yazdığımı belirttim çünkü, gelen cevaplar enteresan. Bazılarında fiyat yok falan. Bakalım DonanımArşivi bilgisayar guruları hangi yapay zekaya, ne kadar katılacak. Benim açımdan, bana gönderdikleri içerik sebebiyle ChatGPT > Grok > GEMINI > Preplexity'dir. :D Haydi bakalım, başlıyoruz...

NOT: Burada tablo kopyalamayı bulamadım, o yüzden bilgisayarda yaptığım tabloların ekran görüntülerini atacağım, kusura bakmayın. :)

GROK ile başlıyoruz!

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

CHATGPT ile devam!

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Benim ilk kez kullandığım PERPLEXITY ile devam.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Son olarak GEMINI ile bitiriyoruz.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
yapay zeka hala çok yetersiz saçma sapan dengesiz şekilde topluyor , eline sağlık bu arada.

Yapay zekaya gerek yok forumda konu açsan daha sağlıklı toplama sistemler gelirdi :D

Bence gelirdi ama herkes laf atardı orasi böyle şöyle diye :)
istişare bunu gerektirir zaten sonuç olarak olması gereken sistem toplanırdı ama.
yapay zekaya biraz fazla detay sunarak soru sorulmalı ozaman gerçek sistemler ortaya çıkabiliyor.
Mesela fiyat performans olacak Uyumluluk %100 olacak Şu oyunları Şu seviyelerde Şu çözünürlükte açacak diye sıralamak gerekiyor o zaman Güzel sistem çıkartabiliyor test etmiştim zamanında.

Geri