Ateist olarak bir teorim var sizce iyi bir teori mi?

Cidden hiç akillanmadiniz . Yani çoğunluğun inandığı şey gerçektir mantığı ile gidersek yolda kalırız söyleyeyim. Sırf bu yüzden de inanıyorsan sıkıntı demektir . Bir de dünyayı gez en mantıklı İslam demişsin. Buradan da şunu anlıyoruz. Sana ne sunulursa ondan seçmen zorundasın. Seçenekleri kendi özgür iradenle belirleyemiyorsun . Sen din savunma bence hocam . Çünkü savunamıyorsun.
Ben din savunmuyorum fikirkerlerimi söylüyorum velevki savundum burada adam atistliğin şakşakçılığnı yapıyor bende bunu yapmışım bu seni hiç mi hiç alakadar etmez.

Yani tam tersi bir durum olsaydı ona göre davranacaksın. Çıkar ilişkisine dönüyor. Ozaman da inancın bir anlamı kalmıyor. Çünkü sen gönülden inanmamış oluyorsun . Sadece sürüyü takip eden bir koyundan ibaret olmuş oluyorsun . Senin dusunce tarzın ateistlere taş çıkartır. Parayı veren düdüğü çalar misali .
Ben bilimsel veri paylaşıyorum sen garip şeyler söylüyorsun, sizlere laf anlatmak ne kadar da zor arkadaş. Neyse seni yalnız bırakıyorum, bilimsel veriye inanmıyorsun, argümanlarımı çürütemiyorsun senle neden uğraşıyorum ki?

Ayrıca yaşım 30 ,3 yıl kadar medrese hayatı yaşadım hafızlık yaptım bunuda belirteyim.

Ben bilimsel veri paylaşıyorum sen garip şeyler söylüyorsun, sizlere laf anlatmak ne kadar da zor arkadaş. Neyse seni yalnız bırakıyorum, bilimsel veriye inanmıyorsun, argümanlarımı çürütemiyorsun senle neden uğraşıyorum ki?
Ben de sana olasılıklardan bahsediyorum. Sende hiç anlamıyorsun. Bi açıklama bile yapmıyorsun.

Siz küçük arkadaşlara en büyük kötülüğü maalesef anne babalarınız yaptığı için kızamam size haksızlık ederim. Allah size akıl fikir versin böyle forumlarada dinle alakalı şeylerin yazılmasını etik bulmuyorum gidin mızraklı ilmihal okuyun size göre ney yanlışsa izah edebileceğime inanıyorum önce gidin okuyun.

Ben din savunmuyorum fikirkerlerimi söylüyorum velevki savundum burada adam atistliğin şakşakçılığnı yapıyor bende bunu yapmışım bu seni hiç mi hiç alakadar etmez.
Fikirlerin sürü psikolojisini destekliyor . Belirtmek istedim .

Siz küçük arkadaşlara en büyük kötülüğü maalesef anne babalarınız yaptığı için kızamam size haksızlık ederim. Allah size akıl fikir versin böyle forumlarada dinle alakalı şeylerin yazılmasını etik bulmuyorum gidin mızraklı ilmihal okuyun size göre ney yanlışsa izah edebileceğime inanıyorum önce gidin okuyun.
Bu arada ben ateistleri felan savunmuyorum .Sadece kendi inancınız hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu yüzden üzerinize gidiyorum. Yoksa kimseyi yönlendirmek umurumda degil .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ateistmiş , muslumanmış umurumda degil . Kendi yolumu kendim çizerim . Sonu kötü olsa bile .

benim inancımdaki düşünceleri merak ediyorsan
Kapkatı islamcıyım

Buna bir bak dikkatini çekecek olursa sana ısmarlayabilirim. Öğrenmek güzeldir

(tamamen kendi fikrimdir lütfen kızmayın :( )
ben müslümanlığın Hz muhammed'in insanları manipüle etmek için çıkardığını düşünüyorum kur-an'da ki çoğu kural Muhammed'e yarıyor.
Benim de fikirler o yönde ayrıca o zamanlarda şizofrenlik vardır illa ki bu yeni teknolojilerle çıkan bir şey değil sonuçta belki bir şizofreni hastasıydı belki de insanlar onu hiç görmüyordu yalnız kalmıştı oda dinlenmek saygı görülmek istiyordu böyle bir şey uydurdu ve tuttu belki de İncil gerçek kitaptı Muhammed'de bunu okudu ve etkilendi ölmediğimiz sürece cevabını öğrenemeyeceğiz.

dinlerin yalan olduğunu biliyorum, peki dinleri çıkaran sahtekarlar neyin farkındaydı da dinleri çıkartma gereği duydu? İnsanların aslında vahşi bir varlık olduğunu biliyorlardı ve bu tehdit unsurunu düzeltmek için insanlara Tanrı diye sahte bir varlığı, kötülük yaparsan cehheneme gidersin efsanelerini mi kakaladılar. Daha sonra yasalar çıkarttılar ve ceza kavramı çıktı insanı öyle korkuya bıraktılar ki suç işlemek istedikleri halde idam cezasından korktukları için saf kötülüklerini dünyaya yayamıyorlardı. Dinler ve kanunlar birleşince normalde istilacı insan ırkı mümkün olabildiğince İyi varlığa dönüştü.
hocam bende kendimi ateist gibi gören biri olarak, dinleri insanlar birbirine girmesin diye yapıldığını düşünüyorum.
Örneğin din diye bişey olmasa şuan bence Fakirler Zenginleri doğruyor olurdu,
Hükümet vs gibi şeyler olmazdı, herkes kendi devletini kurmaya çalışırdı,
senin benim gibi işçi ve fakir sınıf olmazdı,
insanları yönetemezlerdi eğer din diye bişey ortaya çıkmamış olsaydı.

Bişey daha eklemek istiyorum, bu ülkenin bi çoğu müslüman ama ben dinden kopabiliyorsam bu benim sucum degil bence,
müslüman dediklerimiz bizden daha beterler, kumar, icki, zina, haram gibi dinde yasak olan bir cok seyi yapıyorlar ama sorsan en iyi müslüman kendileri :D Cok komik seyler bence, buraya illa düşüncelerimiz icin sana bana satasmaya gelenler olacaktır hic takma

Benim de fikirler o yönde ayrıca o zamanlarda şizofrenlik vardır illa ki bu yeni teknolojilerle çıkan bir şey değil sonuçta belki bir şizofreni hastasıydı belki de insanlar onu hiç görmüyordu yalnız kalmıştı oda dinlenmek saygı görülmek istiyordu böyle bir şey uydurdu ve tuttu belki de İncil gerçek kitaptı Muhammed'de bunu okudu ve etkilendi ölmediğimiz sürece cevabını öğrenemeyeceğiz.
buney

Geri