Bu durumda kim haklı sizce ?

hazarcoban

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
497
Dostlar ben kredi çekerek birikmişimden de koyarak anneme elden 650 bin tl borç verdim.Fakat yıllar içinde ödenmeyerek faiz
bindi benim sadece bankaya olan borcum 1 milyon tl oldu.

Ben: Banka ve elden verdiğimle beraber toplam bana 1 milyon 650 bin tl borcunu bankaya değil bana vermesini istiyorum diyorum ,çünkü para bana kalsın
onunla kendi işlerimi yapıyım altın alıp yatırım yapıyım vb ,borcu ben sonra çalışır öderim , (yıllarca bedava çalıştım zorluk çektim maaşıma haciz kondu sürekli aileme para verdim,bütün para hemen bankaya
gitmesin bana kalsın istiyorum)

Annemde: Bankayla anlaşıp 1 milyon olan borcu bi anda ödersek 600-700 bine düşüyor indirim oluyor diyor dolayısıyla benim elime sadece elden aldığı 650 bini vermiş olucak ve banka borcumu
artık kaça kapatırsa kendisi kapatmış olucak.

Sizce ne yapmalıyız kim haklı ?

Nasıl mesela.Bana 1.65 milyon tl borcu var mantıken.Bankanın indirim yapma insiyatfini kullanmak veya bundan kar etmek borcun sahibine aittir borcu ödeyene değil ?

Olm annene faiz mi uyguluyorsun sen? Kadına 650k borç vermişsin işte?

Dostlar ben kredi çekerek birikmişimden de koyarak anneme elden 650 bin tl borç verdim.Fakat yıllar içinde ödenmeyerek faiz

Ben: Banka ve elden verdiğimle beraber toplam bana 1 milyon 650 bin tl borcunu bankaya değil bana vermesini istiyorum diyorum ,çünkü para bana kalsın
onunla kendi işlerimi yapıyım altın alıp yatırım yapıyım vb ,borcu ben sonra çalışır öderim , (yıllarca bedava çalıştım zorluk çektim maaşıma haciz kondu sürekli aileme para verdim,bütün para hemen bankaya

Annemde: Bankayla anlaşıp 1 milyon olan borcu bi anda ödersek 600-700 bine düşüyor indirim oluyor diyor dolayısıyla benim elime sadece elden aldığı 650 bini vermiş olucak ve banka borcumu

ne kadar kredi cektiniz hocam

1760883108706.webp

Olm annene faiz mi uyguluyorsun sen? Kadına 650k borç vermişsin işte?
Hayır tabii ki kanka gittim 5 farklı bankadan kredi çektim, birikmiş altınlarımıda koyarak 650 bin tl para verdim anneme.Oda bankalara olan borcu ödeyemeyince bankada faiz gecikme avukatlık masrafları haciz derken benim bankaya borcum 1 milyon lira oldu.Anneme verdiğim 650 bini de koyunca 1 milyon 650 bin borc işte. 650 bin anneme kredi çekerek elden verdiğim borc , 1 milyonda bu borcun ödenmediği için faizi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne kadar kredi cektiniz hocam
Valla hocam 5 farklı bankadan toplamda 400 bin çektim.Geri ödemesiyle 700 bin oldu..2 yıldır ödenmeyince 300 bin faiz avukatlık masrafları bindi.Normalde bu kadar binmez ama bütün borçlar ayrı bankalarda olunca ayrı ayrı faiz bindi ama bunu kabul etmişlerdi en baştan.E altınlarıda aileme verince 400+250=650 bin tl para vermiş oldum onlara.Bankada da 1 milyon faizli borcum duruyor onlara ait.

Son düzenleme:
Valla hocam 5 farklı bankadan toplamda 400 bin çektim.Geri ödemesiyle 700 bin oldu..2 yıldır ödenmeyince 300 bin faiz avukatlık masrafları bindi.Normalde bu kadar binmez ama bütün borçlar ayrı bankalarda olunca ayrı ayrı faiz bindi ama bunu kabul etmişlerdi en baştan.E altınlarıda aileme verince 400+250=650 bin tl para vermiş oldum onlara.Bankada da 1 milyon faizli borcum duruyor onlara ait.
hocam 400 bin kredinin borcu 1 milyon ustune 250 kendiniz vermissiniz size nasil 1 milyon + 650 bin borcu oluyor

annenizden faiz almayacaginizi dusunerek odemesi gereken para banka borcu olan 1 milyon + kredi ustune verdiginiz 250 bin birikim

adam kendi isteği ile faiz koymuyor ki

Ya kardeşim hiç bir insan evladı, kredi çektikten sonra annesine faiz ödetmeye çalışmaz. Ben kendi isteği ile faiz koyuyor demiyorum. Ayıptır günahtır be.

• Beğen
Reaksiyonlar: 21..
Ya kardeşim hiç bir insan evladı, kredi çektikten sonra annesine faiz ödetmeye çalışmaz. Ben kendi isteği ile faiz koyuyor demiyorum. Ayıptır günahtır be.
Galiba lisedeki türkçe hocalarını iyi dinlemessiniz.Böyle 5 bin-10 binden değil milyonlardan bahsediyoruz.Bu asgari ücreti birinin hayatından kaç yılına mal oluyor hesaplayın.Madem öyle ozaman hiç bir annede evladını 22 yasında 1.bucuk milyon lira borca sokmaz günahtır ayıptır diyim mi bende ? Sanki faizi ben koyuyorum gibi yazmıssın tek basıma nasıl ödeyim ben bu borcu kac yıl bedava gece gündüz calısıp herseyimi verdim ben onlara halbuki onların bana vermesi gerekirken..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,441
Üyeler
183,429
Son üye
ashina1
Geri