Annenin sana neden 1.650k borcu olsun? Sen ona 650k para vermişsin, ama o ödememiş. Sonra 1 milyon faiz eklenmiş, bu da anlaşılır bir durum. O zaman 1 milyon faizi, senden aldığı para (650k) ile kapatacak ve borç böylece bir nevi indirimli şekilde bitecek. Ancak sonrasında hiçbirinizin elinde para kalmayacak.
Ama sen, annenin borcunu tamamen kapatmaması gerektiğini ve 1.650k'nın tamamını sana geri ödemesini istiyorsun. Fakat sanırım annenin böyle bir parası yok. O yüzden senden aldığı 650k ile faizi kapatıp sana sadece o 650k'yı geri ödemeli.
Bir de şu kısmı tam anlayamadım: Neden bankaya ödenecek faiz cezasını sana ödüyor anneniz? Yani, faiz cezasını bitirip sana sadece 650k geri ödese daha mantıklı değil mi? Çünkü annenizin tüm borcu ödeyecek durumu olmadığı belli ek (annenizin sizden aldığı 650k dışında parası olupta 1m faizi onunla ödeyip sizden aldığı 650k parayı da geri size verecek ama siz beni 1.650k borçlandırdın o yüzden benim sana verdiğim 650k dışında olan paran ile faizli tutarı ile bana geri ver mi demek istiyorsun?). Yanılıyorsam düzeltin, beyin yakan bir konu olmuş.