MonteCapz
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 1,217
Bence bankaya olan borç 1m ise ve 700 e kapanıyorsa orada annenden 1m istemekte haksızsın. Sonuçta annenin sorumluluğu bankada ki borcu kapatıp sana olan borcunu ödemek. Sen şimdi totalde bana 650 bin borcu var, 1.65m borç var diyorsun. Bankaya gittiğinde 1m borcunuz 1.2 milyon oldu deseler, annen sana benim borcum 1.65 dese, sana vereceği 650’den kesik atsa hoşuna gider mi? Uzun lafın kısası orada 300 kar etmek için sorumluluk benim bana 1m versin falan demek doğru olmaz. Birlikte iyi kötü bir yola girmişsiniz, en doğrusu birlikte üstünden gelmek. Bence anneninde yapması gereken bankaya ne kadar ödenmesi gerekiyorsa ödemek + senin ona yatırımlarından vs verdiğin parayı geri vermek.Hocam annem benden kredi çekmemi istedi 400 bin tl,.Bu kredi borcu ödenmeye ödenmeye 1 milyon tl bankaya borç oldu.Annem benden çektiği 400 bin krediyi geri bana verdi.Kendine araba al diye.Arabada senin olsun tüm borçta bizim olsun biz öderiz dediler.Maksat çocuk bişeye sahip olsun diye.Yani en basından beri tüm borcu üstlenmeyi arabayıda bana vermeyi kabul ettiler.Babamda araba almaya gitti ama ekpertize sokmadan almış 2 hafta sonra araç pert.Bende sağlık olsun diyip 200 bin tl den satmak zorunda kaldım yoksa banka cok daha düsük fiyattan el koyacaktı.Arabayı satınca o 200 binide annem benden geri istedi borc olarak .200 BİN + 1 MİLYON FAİZ +250 BİN kendi cebimden verdiğim borc birikimler.Yıllarca maaşımdan kesildi bedava calıstım bi kısmını ben ödedim.Bunların hepsini toplayınca bana olan borcları 1 milyon 650 bin tl yi buluyor.Onlar istedi diye ben böyle bir yükün altına girdim sonucta bunu onlarda biliyor.Fakat annem diyor ki bankayı arayınca bankaya olan 1 milyon faizi bi anda ödersek 700 bine kapatabiliyoruz böylelikle daha az para çıkar bizden diyor.Bende hayır bu borc bana ait hepsini bana öde diyorum ki yıllık faize atıyım borcumu her ay çalışarak yavaş yavaş ödeyeyim.Sonucta 1 bucuk milyon tl borc benim borcum benim yüküm.Banka indirim yaparsa kar benim yapmazsa zararı benim diye düsünüyorum.