Yahu işte onu diyorum hocam.Şuan bu kitabın türklerde dahil diğer coğrafyadaki insanlarda dahil kendi dillerinde rahat anlayamadığı için kim bilir kaç kişi dinden çıktı.Koskoca allahtan bahsediyoruz bütün dillere kusursuz çevrilcek şekilde anlam kayması olmayacak şekilde yaratsaydı diyorum bende.Şimdi diceksin ki imtihanın anlamı olmazdı.Bende dicem ki imtihanın anlamı olması için illa birileri kuranı yanlış anlayıp cehenneme mi gitmeli.“Ey kullarım! İnkarcılar, kalpleri kör, zalimler vardır; bunlar ve adaleti sağlamak için cehennemi var ettim.”
Diyelim Arapça olarak böyle söylendi ve kusursuz şekilde Türkçeye çevrildi; hatta tüm Kur’an kusursuzca Türkçeye çevrildi. Peki, dünyada sadece Türkler mi var? Onlarca millet arasında yine bir dilde anlam değişikliği olmayacak mıydı?
Sende gel 11 olsun hocam sıkıntı yok.10iq konu![]()
Bu ayette mantık hatası yok hocam. Size öyle geliyor. O mantıkla gidersek yanlış anlaşılmadan dolayı yıllarca hapis yatanlara var dünyada. Ama onların elinden gelen bir şey yok. Seninse var. Şu ayetleri artık tek tek alıp kafanla düşünmeden yorumlarsan elbette eksik bir şeyler var gibi gelir.Yahu işte onu diyorum hocam.Şuan bu kitabın türklerde dahil diğer coğrafyadaki insanlarda dahil kendi dillerinde rahat anlayamadığı için kim bilir kaç kişi dinden çıktı.Koskoca allahtan bahsediyoruz bütün dillere kusursuz çevrilcek şekilde anlam kayması olmayacak şekilde yaratsaydı diyorum bende.Şimdi diceksin ki imtihanın anlamı olmazdı.Bende dicem ki imtihanın anlamı olması için illa birileri kuranı yanlış anlayıp cehenneme mi gitmeli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sende gel 11 olsun hocam sıkıntı yok.
yok gelmem iq seviyem düşsün istemiyorum konuya cevap yazanlar da ayrı iq'suzSende gel 11 olsun hocam sıkıntı yok.
Ne yapalım peki onu söyleyin bariyok gelmem iq seviyem düşsün istemiyorum konuya cevap yazanlar da ayrı iq'suz
Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüttür.Ondan hesaba çekileceksiniz( Zuhruf suresi 44) İşte bakın sizinde dediğiniz gibi kuranın arapça indiriliş sebebi aslında kuranın araplara inmesidir bizlere değil.Bu ayette anlıyoruz ki kuranı kerimden sadece peygamber ve kavmi sorumlu biz değil.Bütün dünya demiyor farkettiyseniz.Aynı şekilde ''Bu indirdiğimiz, kendinden öncekileri doğrulayan, Mekkelileri ve etrafındakileri uyaran mübarek Kitap'dır.(Enam 92) Bütün dünya demiyor sadece mekke ve çevresine ait bu kuran.Bu da baska bir tartısmanın konusu olsunKur'an-ı Kerim'in neden Arapça olarak indiğini bir türlü anlayamamışsınız hocam çünkü Hz.Muhammed'in yaşadığı coğrafyada Arapça konuşuluyordu, Türkiye'de yaşasaydı Kur'an-ı Kerim'in orijinal dili Türkçe olacaktı mesela örnek vereyim Rus edebiyatının kitapları çıkığı yerde yazılıyor sonra çevriliyor Kur'an-ı Kerim de böyle diğer dillere çevrildi. Peki size soruyorum neden Allah bir dil yaratsın ki,dilleri insanlar oluşturur genellikle ve burada Allah'ın bir suçu yok, Allah insanı yaratıyor dilleri de insanlar oluşturuyor.
Orası yanlış. Herkesi Allah yarattı. Baba bu durumda kendini Allah yerine koyar. Veya kendini Allah ile kıyaslamış olur ve o direkt Cehennem'e gidecek kalabalığa karışır. O kalabalığa karışmamak zor iş. Çevremiz ve toplum alışkanlıkları bizi beraberinde sürükler.Tesekkür ederim ama kanka baya bi insan ilgileniyor aslında her post 2k gösterim alıyor 110 yanıt alıyor.Sonucta konı dışı bölmeside var bu forumda en alakasız konular bile acılıyor benimki din olduğu icin o biraz göze batıyor sadece.Peki özellikle senin düsünce yapını merak ediyorum.Peki sen bu ayetler hakkında ne düsünüyorsun hocam
Görmezden gelmiyorum tam aksine onlarca kişiye yetişemiyorum dostum elimden geldiğince cevaplıyorum.Genelde siyasi ve dini tartışmalar bi sonuca varmaz kimse taraf değiştirmez.Burdaki amaç yeni bilgiler öğrenip bir yerde artık noktayı koyabilmek yoksa günler günleri kovalar tartısma bitmez.
Kendi yarattı. İstediği yere atar mı ? Bunun bir babanın kendi kızına benim kızımdır döverimde söverimde ezerimde demesinden ne farkı var dostum allah için ?
Hiç Rusya'da yazılan kitapların Rusya'dan önce herhangi bir ülkede yayınlandığını gördünüz mü? Kur'an-ı Kerim de ilk olarak Arap coğrafyasına indiriliyor sonra bütün Dünya'ya yayılıyor. Bu kadar basit.Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüttür.Ondan hesaba çekileceksiniz( Zuhruf suresi 44) İşte bakın sizinde dediğiniz gibi kuranın arapça indiriliş sebebi aslında kuranın araplara inmesidir bizlere değil.Bu ayette anlıyoruz ki kuranı kerimden sadece peygamber ve kavmi sorumlu biz değil.Bütün dünya demiyor farkettiyseniz.Aynı şekilde ''Bu indirdiğimiz, kendinden öncekileri doğrulayan, Mekkelileri ve etrafındakileri uyaran mübarek Kitap'dır.(Enam 92) Bütün dünya demiyor sadece mekke ve çevresine ait bu kuran.Bu da baska bir tartısmanın konusu olsun
boş kaos çıkarttıkça hoşuna giden tipik engel sorunlu bir vatandaş konuya mesaj geldikçe yenisini açacaktırNe yapalım peki onu söyleyin bari
Orada sana ve kavmine sözünde yalnızca Araplardan bahsettiği kanısına nasıl vardın?Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüttür.Ondan hesaba çekileceksiniz( Zuhruf suresi 44) İşte bakın sizinde dediğiniz gibi kuranın arapça indiriliş sebebi aslında kuranın araplara inmesidir bizlere değil.Bu ayette anlıyoruz ki kuranı kerimden sadece peygamber ve kavmi sorumlu biz değil.Bütün dünya demiyor farkettiyseniz.Aynı şekilde ''Bu indirdiğimiz, kendinden öncekileri doğrulayan, Mekkelileri ve etrafındakileri uyaran mübarek Kitap'dır.(Enam 92) Bütün dünya demiyor sadece mekke ve çevresine ait bu kuran.Bu da baska bir tartısmanın konusu olsun
Cevap verenler haksız size göre, konuyu açan da haksız peki tarafınız nedir bu konuda?boş kaos çıkarttıkça hoşuna giden tipik engel sorunlu bir vatandaş konuya mesaj geldikçe yenisini açacaktır
bu hastalığın bir ismi vardı da unuttum ego tatmini kısaca
Kur'an'ı yanlış anlayıp cehenneme gitmemeli; aklını kullanmalı. Aklını kullanan hiç kimse cehenneme gitmez. Şu an — fark ettiysen — burada seninle tartışıyoruz: inanıyoruz ama “Allah öyle yapmış” deyip geçmiyoruz; neden böyle düşündüğümüzü ve neden inandığımızı gayet mantıklı açıklamalarla söylüyoruz.Yahu işte onu diyorum hocam.Şuan bu kitabın türklerde dahil diğer coğrafyadaki insanlarda dahil kendi dillerinde rahat anlayamadığı için kim bilir kaç kişi dinden çıktı.Koskoca allahtan bahsediyoruz bütün dillere kusursuz çevrilcek şekilde anlam kayması olmayacak şekilde yaratsaydı diyorum bende.Şimdi diceksin ki imtihanın anlamı olmazdı.Bende dicem ki imtihanın anlamı olması için illa birileri kuranı yanlış anlayıp cehenneme mi gitmeli.
Sende gel 11 olsun hocam sıkıntı yok.
Peygamberimiz tüm insanlığa gönderildi. Yani kavmi tüm insanlar.Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüttür.Ondan hesaba çekileceksiniz( Zuhruf suresi 44) İşte bakın sizinde dediğiniz gibi kuranın arapça indiriliş sebebi aslında kuranın araplara inmesidir bizlere değil.Bu ayette anlıyoruz ki kuranı kerimden sadece peygamber ve kavmi sorumlu biz değil.Bütün dünya demiyor farkettiyseniz.Aynı şekilde ''Bu indirdiğimiz, kendinden öncekileri doğrulayan, Mekkelileri ve etrafındakileri uyaran mübarek Kitap'dır.(Enam 92) Bütün dünya demiyor sadece mekke ve çevresine ait bu kuran.Bu da baska bir tartısmanın konusu olsun