Çözüldü✓ Anakart x870 tavsiyesi istiyorum

Reaksiyon skoru
12
Mevcut anakartım asus tuf A-620 pro Wifi
İşlemcim Ryzen 5 7500f

Güncellemek istediğim hususlar
İşlemci 7800x3d alacağım
Anakart x870 alıp güncel çip sete sahıp olmak

Anakart için Asus Tuf veya Msı Tomahawk serisi geçiyor Aklımdan. Colorful vb. az bilinen markalara sıcak bakmıyorum. Bütçe 15k -16k cıvarı olabilir. Yorum ve katkılarını bekliyorum

İşlemcim Ryzen 5 7500f

İşlemci 7800x3d alacağım

Anakart için Asus Tuf veya Msı Tomahawk serisi geçiyor Aklımdan. Colorful vb. az bilinen markalara sıcak bakmıyorum. Bütçe 15k -16k cıvarı olabilir. Yorum ve katkılarını bekliyorum
Hocam anakartınız işlemci için yeterli düzeyde boş giriş seviyesi bir model değil bana gereksiz geldi şahsen x870 modele geçme isteği eğer özel bir sebebi yoksa

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Hocam anakartınız işlemci için yeterli düzeyde boş giriş seviyesi bir model değil bana gereksiz geldi şahsen x870 modele geçme isteği eğer özel bir sebebi yoksa
Hocam gereeksiz ve kullanmayacağım ozellige para verme taraftarıd egılım ancak guncel takıntım var Ayrıca b850 seriside kafamı karıştırıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 15 16 bütçede hiç araştırmadım fakat vatan gece indirimlerinde 11.6'ya bunu aldırdım arkadaşa

Saat 22'de başlıyor bir süredir, bugün de olabilir, akşam vakti vatana bi bakın bence.

15-16 anakarta vermektense 10 11 verip işlemciye 9800x3d düşünülebilir.
Hocam vatanı takip edecegım bu kart msı urunlerınde gırrıs sevıyesıne yakın ama cip set olarak güncel olması cazip takip edeceegım

İşlemci olarak bence 9700x-9900x arasında seçim yapın hepsi oyunlarda tatmin edici fps verir genel performans olarak x3d lerden daha iyiler anakart olarak gigabyte b850 aorus, x870 aorus veya msi gaming plus x870 bakabilirsiniz

İşlemcim Ryzen 5 7500f

İşlemci 7800x3d alacağım

Sendeki ana kart çoğu b650 ve b850 hatta x670 chipsetlere kafa tutacak bir a620 boşuna para verme bence gidip direkt 9800x3d al.

Sendeki ana kart çoğu b650 ve b850 hatta x670 chipsetlere kafa tutacak bir a620 boşuna para verme bence gidip direkt 9800x3d al.
Hocam yanlış mı bilıyorum Bneım anakartım giriş seviyesi bi anakart 14 faz olması gayet makul ancak tdp olacarak 65 w ustune ve OC işine baya geri kalıar x3dd işlemci için ve böyle dusunduğum ıcın anakart yukseltmem gerek ddıye dusunmustum

Eğer anakart yenilemek istiyorsan x870 den ziyade çok estetik kaygın yoksa b850 veya x670 iyi bir model alman daha mantıklı hem daha ucuzlar hemde oyun için pekte bir şey katmıyorlar yüksek hızlı veriportları lazım bana felan diyorsan durum değişir x870 almak zorundasın veya pcie 5x16 ekran kartını takacağım m2 lerde hız kesmeden çalışsın diyorsanız o zaman x870 de kurtarmıyor x870e spesifik modellere gitmen gerekiyor sana önerim b850 gigabyte Gaming x modeli 10k felandı işini görür

Hocam yanlış mı bilıyorum Bneım anakartım giriş seviyesi bi anakart 14 faz olması gayet makul ancak tdp olacarak 65 w ustune ve OC işine baya geri kalıar x3dd işlemci için ve böyle dusunduğum ıcın anakart yukseltmem gerek ddıye dusunmustum
Hocam bir oyuncu bilgisayarı için gayet ideal bi anakart sizinki zaten 3d işlemcilerin öyle deli gibi fazla bi güç tüketimi yok siz istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz ayrıca 3d leri oc yapmak çokta mantıklı değil stok hali en stabil hali isterseniz turbo mod kullanabilirsiniz

En ucuz x670 e buymuş zaten bu bile işinizi fazla fazla görür

Hocam bir oyuncu bilgisayarı için gayet ideal bi anakart sizinki zaten 3d işlemcilerin öyle deli gibi fazla bi güç tüketimi yok siz istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz ayrıca 3d leri oc yapmak çokta mantıklı değil stok hali en stabil hali isterseniz turbo mod kullanabilirsiniz
Turbo mod da sadece çift katmanlı olanlarda iş görüyor diğer türlü oda pek etkilemiyor 7800x3d için doğru söylüyorsunuz ama 9800x3d anakarttan 170-180 bazen 190 ları görüyor

14 faz olduğu için zaten rahatça kaldırır işlemcileri , chipset ismini model olarak düşünebilirsin kaliteli bir b650 , x870 lerden çok daha iyi olabiliyor , tek eksisi OC olmaması sanırım sırf oc için de gidip +12-13k verilmez senin ana kartın iyi olduğu için alman gereken x870 de çok iyi olmalı buda pahalıya patlar.

Az ve eksik bilgim beni yordu gerçekten. Anakartım yeterli kanısına vardım diyebilirim. O zmn bütçeyi saglam bir işlemci alıp kalan bütçeyle saglam ssd takviyesi için kullanabilirim

Eğer anakart yenilemek istiyorsan x870 den ziyade çok estetik kaygın yoksa b850 veya x670 iyi bir model alman daha mantıklı hem daha ucuzlar hemde oyun için pekte bir şey katmıyorlar yüksek hızlı veriportları lazım bana felan diyorsan durum değişir x870 almak zorundasın veya pcie 5x16 ekran kartını takacağım m2 lerde hız kesmeden çalışsın diyorsanız o zaman x870 de kurtarmıyor x870e spesifik modellere gitmen gerekiyor sana önerim b850 gigabyte Gaming x modeli 10k felandı işini görür
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Güncel tarihlerde güzel indirim gelmediği sürece anakartımı bekletip önceliğimi işlemci yükseltmek olması kanısına vardım

Geri