***MOTORSİKLETLERDE KORUYUCU ELDİVEN ZORUNLULUĞU

HouSH

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,475
Evet arkadaşlar artık koruyucu eldiven takmak zorunlu oldu. Bilginize...
Bunu bir zorunluluk değilde bilinç olarak yapsak daha iyi de neyse...

Kısaca TS EN 13594 nedir?

TS EN 13594: “Motosiklet sürücüleri için koruyucu eldivenler” standardıdır.
Eldivenlerin şu özelliklere sahip olmasını şart koşar:

• Aşınmaya, kesilmeye ve darbeye karşı dayanıklılık
  • Elde güvenli tutuş sağlaması
  • Dikiş dayanımı ve malzeme kalitesi
  • Bilek koruması (bazı sınıflarda zorunlu)

Bu standartta genellikle iki koruma seviyesi vardır:

• Seviye 1: Temel koruma (şehir içi kullanım için uygun)
  • Seviye 2: Daha yüksek koruma (uzun yol ve yüksek hızlar için)

Zorunluluk ne zaman başlıyor?

Bu zorunluluk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik kapsamında yürürlüğe girecek. Henüz bazı detaylar (örneğin kesin yürürlük tarihi veya denetim şekli) resmî gazetede yayımlandığı tarihe göre netleşiyor olabilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Zaten bu konuda denetimlerin sıkılaştırılması gerekiyordu. Bu karar gerçekten iyi olmuş. 1000-1500 verin hiç yoktan hem eliniz sıcak kalır hem ufak tefek düşmelerde darbe almazsınız.

En mantıklısı. En ufak bir kazada bile büyük hasar alabilecek bir taşıt sürüyorsanız, güvenlik önlemlerini de almak zorundasınız. Kimse vicdan azabı çekmek zorunda değil.

Dünyanın en boş kuralı. Çıkarmak için çıkarılmış uydurma bir kural şaka gibi. Adım adım sözde sürücüleri korumak adına geçirmeye başlayacaklar. Sonra yelek eklerler botu eklerler vs vs hem ötv alır hem kdv alır ürünlerden. takmayana da cezayı gecirir.

Zaten bu konuda denetimlerin sıkılaştırılması gerekiyordu. Bu karar gerçekten iyi olmuş. 1000-1500 verin hiç yoktan hem eliniz sıcak kalır hem ufak tefek düşmelerde darbe almazsınız.
var 1 1.5 e duzgun bısey atta alalım reis 2 gundur bakıyom adam akıllı bısey bulamadım

Gene yelek zorunlu dediler gibi attılar kuyuya taşı

var 1 1.5 e duzgun bısey atta alalım reis 2 gundur bakıyom adam akıllı bısey bulamadım
https://www.shopier.com/motovalentino kendisinden kask almıştım memnun kalmıstım 2gün önce de eldiven sipariş verdim bugün geldi kaltiesinden memnunum her fiyatta eldiven var iletişim bilgileri kısmından yaz istersen stok güncellemeleri yaptığı için stokları kapatmış yanında kaskın yanında intercom göndermişti eldivenin yanında da buff göndermiş öneririm alacaksan.

Geri