enermax sıvılarıda artich sıvıları ile aynı kaliteydi 6-7 defa felan aldık halen taş ve 2k gelmişti ozamanYok değil ya hala kullanıyorum örgülü kablosu falan kaliteli boş ürün değil fiyatıda 3 kat daha ucuz yani bende yine 5090 a yönelebilirim ama bu sefer sıvı soğutmalı alırım namussuz çok ısınıyor çünkü
O bütçelerde halen onlara rakip denebilecek pek PSU yok. Ancak indirimlerde olabilir belki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hayır, tabii ki aynı şey ler değiller. Tüm gold güç kaynaklarının iç aksamı ve kalitesi aynı mı? Değil.
MSI MEG AI1300P mesela. Corsair'den daha düşük bir PSU aynı platformu kullanmasına rağmen.
Onu neredeyse tüm güç kaynakları yapabiliyor zaten. Neredeyse her güç kaynağı OPP tetiklenene kadar devam eder güç vermeye. O tetiklenmezsede OCP tetiklenir.1300 W olmasına rağmen sisteme 1400 W güç verebiliyordu, bu da beni gerçekten etkiledi.
O kompaktlık kısmı biraz doğru lakin kasa büyükse çok da mühim değil.MSI MEG A1300P'nin kompakt olmasının bence büyük bir avantajı var. Geçenlerde Nebi Akgün’ün videosunu izledim; 2 tane RTX 5090 ile test yapmış ve sorunsuz çalıştı. Tabii testi uzun süre yapmadığı için sonuçlar tam olarak güvenilir olmayabilir ama ben iki 5090’ı full yükte çalıştırabildiğini gördüm. 1300 W olmasına rağmen sisteme 1400 W güç verebiliyordu, bu da beni gerçekten etkiledi.
sistem güncelleme gelicekmi bu ara 5800x3d zayıf kalmış biraz sankiMSI MEG A1300P'nin kompakt olmasının bence büyük bir avantajı var. Geçenlerde Nebi Akgün’ün videosunu izledim; 2 tane RTX 5090 ile test yapmış ve sorunsuz çalıştı. Tabii testi uzun süre yapmadığı için sonuçlar tam olarak güvenilir olmayabilir ama ben iki 5090’ı full yükte çalıştırabildiğini gördüm. 1300 W olmasına rağmen sisteme 1400 W güç verebiliyordu, bu da beni gerçekten etkiledi.
tier list varda iyi yerlerdeydi hatırladığım kadarı.![]()
Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Titiz kılıflı kablolar, bilgisayarınızı profesyonel bir görünümle oluşturmanıza olanak tanıyan daha iyi dayanıklılık ve şık estetik sağlar.www.gaming.gen.tr
stok bitmiş bunu iyi fiyata aldık ben memnun olmayan görmedim psu tier listte soktular mı bu ürünü @shaco27
Zaten tier list üzerinde mevcut. Transient response performansı ve ses performansı düşük yalnızca. Fan eğrisi oldukça sert. Bunun dışında iyi denebilir.![]()
Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Titiz kılıflı kablolar, bilgisayarınızı profesyonel bir görünümle oluşturmanıza olanak tanıyan daha iyi dayanıklılık ve şık estetik sağlar.www.gaming.gen.tr
stok bitmiş bunu iyi fiyata aldık ben memnun olmayan görmedim psu tier listte soktular mı bu ürünü @shaco27
Doğru baktıysam" B "olarak görünüyortier list varda iyi yerlerdeydi hatırladığım kadarı.
Onu neredeyse tüm güç kaynakları yapabiliyor zaten. OPP tetiklenene kadar devam eder güç vermeye. O tetiklenmezsede OCP tetiklenir.
O kompaktlık kısmı biraz doğru lakin kasa büyükse çok da mühim değil.
sistem güncelleme gelicekmi bu ara 5800x3d zayıf kalmış biraz sanki4k monitor varsa problem yok bence yine idare eder
![]()
Açıkçası Corsair’in daha büyük yapısından dolayı daha fazla MOSFET barındırması, ısıyı daha rahat dağıtabilmesi ve daha düşük ripple değerine sahip olması cazip geliyor. Ancak şahsi düşüncem, MSI’ın hem fanının daha küçük olması hem de bileşenlerin birbirine çok yakın yerleştirilmesine rağmen kompakt tasarımına göre oldukça iyi soğutma performansı sunduğunu düşünüyorum.
corsair en güzel yanı yük binse bile çok sessiz bu yanına bayılıyorumAçıkçası Corsair’in daha büyük yapısından dolayı daha fazla MOSFET barındırması, ısıyı daha rahat dağıtabilmesi ve daha düşük ripple değerine sahip olması cazip geliyor. Ancak şahsi düşüncem, MSI’ın hem fanının daha küçük olması hem de bileşenlerin birbirine çok yakın yerleştirilmesine rağmen kompakt tasarımına göre oldukça iyi soğutma performansı sunduğunu düşünüyorum.
4K bir monitörüm var, bu yüzden şimdilik herhangi bir sorun yaşamıyorum. RTX 5090’u yeni aldım; taksitler bir bitsin, ondan sonra hem kasayı değiştirmeyi hem de sistemi DDR5 platformuna geçirmeyi düşünüyorum. Ancak buna en az 1–2 yıl var, o yüzden şimdilik bu şekilde devam ediyorum. Yaptığım testlerde hiç darboğaz görmedim; %1–2 civarındaki farkları ise saymıyorum tabii.
x3d anakartlar çıktı dün stok vardı bitti dağa neler görücez acaba. bende onlara stok bekliyorum 26k dün incehesapta.Açıkçası Corsair’in daha büyük yapısından dolayı daha fazla MOSFET barındırması, ısıyı daha rahat dağıtabilmesi ve daha düşük ripple değerine sahip olması cazip geliyor. Ancak şahsi düşüncem, MSI’ın hem fanının daha küçük olması hem de bileşenlerin birbirine çok yakın yerleştirilmesine rağmen kompakt tasarımına göre oldukça iyi soğutma performansı sunduğunu düşünüyorum.
4K bir monitörüm var, bu yüzden şimdilik herhangi bir sorun yaşamıyorum. RTX 5090’u yeni aldım; taksitler bir bitsin, ondan sonra hem kasayı değiştirmeyi hem de sistemi DDR5 platformuna geçirmeyi düşünüyorum. Ancak buna en az 1–2 yıl var, o yüzden şimdilik bu şekilde devam ediyorum. Yaptığım testlerde hiç darboğaz görmedim; %1–2 civarındaki farkları ise saymıyorum tabii.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Zaten ikisindeki sıcaklıklar benzer. Hatta corsair biraz daha geride bile denebilir. Farkları fan hızı ve fan eğrileri. Fan hızı ve ses konusunda Corsair önde.
corsair en güzel yanı yük binse bile çok sessiz bu yanına bayılıyorum
hiç fan açmıyor aşırı yük olması lazım çok yüksek model ekran kartlarında.
x3d anakartlar çıktı dün stok vardı bitti dağa neler görücez acaba. bende onlara stok bekliyorum 26k dün incehesapta.
x870e giriş değilde orta segment bir kart.