Gigabyte B650 Eagle AX almak için Black Friday beklenmeli mi?

Neden böyle bi tasarım yapmışlar ki hiç mi düşünmediler normalde 7500TL'yi geçsin istemiyorum bir üst modeline baksam bile bunun faz değeri 16 ise onların ki 10faz oluyor bunla aynı değerde faz değeri olana bakıyorum oda 15k'yı buluyor alınabilicek mantıklı seçenek olarak MSI MAG B650 Tomahawk var oda 9200TL bütceyi arttırmam gerekiyor ha 28 kasıma kadarda bekliyebilirim belki o zaman bunun fiyatı 8e falan iner o zaman direkt alabilirim inan ne yapıcağım bilmiyorum Atx tasarımı güzel fazı iyi olan anakart istiyorum
Sence ben ne yapmalıyım mosfetler daha fazlamı ısınıcak yoksa daha düşük mosfetler falan mı o arkada yani olay ne ben bilmiyorum
Hocam faz sayısı önemli olmakla birlikte faz yapıları da değişkenlik gösteriyor. Siz hangi işlemciyle vs kullanacaksınız, sisteminizin diğer parçaları neler? Render yapacak mısınız? Bunlar önemli kriterler aslında.

Hocam faz sayısı önemli olmakla birlikte faz yapıları da değişkenlik gösteriyor. Siz hangi işlemciyle vs kullancaksınız sisteminizin diğer parçaları neler? Render yapacak mısınız? Bunlar önemli kriterler aslında.
DDR4'den DDR5'e geçiyorum

Ryzen 5 7500f
XPG 8x2 5200mhz Ram
990 PRO
Bide şuanda elimde olan 2060 super var şuanda yeterli ileride yükseltirim

İleride sorun yaşamak istemiyorum render falanda öyle capcut falan genelde oyun için kulanıcam da mesela işlemcimi daha yükselttim o zaman sorun yaşıyacak mıyım

Ryzen 5 7500f
XPG 8x2 5200mhz Ram
990 PRO

İleride sorun yaşamak istemiyorum render falanda öyle capcut falan genelde oyun için kulanıcam da mesela işlemcimi daha yükselttim o zaman sorun yaşıyacak mıyım
Ufak çaplı video işlerinde Eagle Ax sizi götürür ancak dediğim gibi tasarımında olan bahsettiğim unsur sinir bozucu. (en azıdan benim için) Tomahawk indirime girerse önceliğiniz o olsun. Tomahawk dışında ise; Gigabyte B650 Gaming x Ax v2 anakartına da bakabilirsiniz. Faz sayısı 12 idi diye hatırlıyorum ancak 9800x3d ile kullandım bir süre. Sonrasında kardeşim için dizdiğim bilgisayara taktık. Güzel anakarttı kısacası. İndirime girerse değerlendirin derim.

Ryzen 5 7500f
XPG 8x2 5200mhz Ram
990 PRO

7800x3d bu anakartla rahat çalışır çok kafaya takma millet 8 fazli modellerde kullanıyor çok kafaya takma

Ufak çaplı video işlerinde Eagle Ax sizi götürür ancak dediğim gibi tasarımında olan bahsettiğim unsur sinir bozucu. (en azıdan benim için) Tomahawk indirime girerse önceliğiniz o olsun. Tomahawk dışında ise; Gigabyte B650 Gaming x Ax v2 anakartına da bakabilirsiniz. Faz sayısı 12 idi diye hatırlıyorum ancak 9800x3d ile kullandım bir süre. Sonrasında kardeşim için dizdiğim bilgisayara taktık. Güzel anakarttı kısacası. İndirime girerse değerlendirin derim.
Mesela o dediğin modeli alırsam hem 11 faza düşüyorum hemde daha fazla para ödüyorum bu tasarım olayı gerçekten bu kadar sıkıntımı neden böyle yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7800x3d bu anakartla rahat çalışır çok kafaya takma millet 8 fazli modellerde kullanıyor çok kafaya takma
Bu anakartın arkasındaki lehimleme olayını anlamadım mesela overclock yapmam gerekicek o zaman anakartla ilgili sorunlar mı yaşıcağım ısıdan dolayı

Mesela o dediğin modeli alırsam hem 11 faza düşüyorum hemde daha fazla para ödüyorum bu tasarım olayı gerçekten bu kadar sıkıntımı neden böyle yani

Bu anakartın arkasındaki lehimleme olayını anlamadım mesela overclock yapmam gerekicek o zaman anakartla ilgili sorunlar mı yaşıcağım ısıdan dolayı
Sorun denmez biraz ısıdan bir şey olmaz kağıt değil bunlar yanıp tutuşmaz

Olay şu; anakartın mosfetleri VRM bağlantılarında yer alıyor, VRMler de işlemciye Ramlere ve diğer bileşenlere gelen akımı düzenliyor. Yüksek güç tüketen bir iş yükü altında bu mosfetler doğal olarak ısınır. Normalde mosfetler anakartın öne bakan tarafında bulunur. Kasa içerisindeki hava akışı da bu ısıyı dağıtır, ısınmasını azaltır. Arkada kaldığında ise hava akışına doğrudan maruz kalmayacağından ya da hiç maruz kalamayacağından dolayı ısınma durumu normalden fazla olacaktır. Ben diyorum ki faz sayısı fazla olsa da ısınma riski olan bir anakarta o kadar para dökmeyin. Şahsen ben faz sayısından feragat edip o riski göze almazdım. Yazları artık daha da sıcak oluyor malum. Ayrıca B650 olan herhangi bir anakart 7500F için zaten yeterli olacak. B650 anakartlar arasında faz sayısı yönünden 7500F ve hatta 7800x3d işlemcisini ağır overclock yapılmadığı sürece kaldıramayacak bir anakart şuan yok.

Tavsiyelerim bu yöndedir, son tercih sizindir.

Son düzenleme:
Olay şu; anakartın mosfetleri VRM bağlantılarında yer alıyor, VRMler de işlemciye Ramlere ve diğer bileşenlere gelen akımı düzenliyor. Yüksek güç tüketen bir iş yükü altında bu mosfetler doğal olarak ısınır. Normalde mosfetler anakartın öne bakan tarafında bulunur. Kasa içerisindeki hava akışı da bu ısıyı dağıtır, ısınmasını azaltır. Arkada kaldığında ise hava akışına doğrudan maruz kalmayacağından ya da hiç maruz kalamayacağından dolayı ısınma durumu normalden fazla olacaktır. Ben diyorum ki faz sayısı fazla olsa da ısınma riski olan bir anakarta o kadar para dökmeyin. Şahsen ben faz sayısından feragat edip o riski göze almazdım. Yazları artık daha da sıcak oluyor malum. Ayrıca B650 olan herhangi bir anakart 7500F için zaten yeterli olacak. B650 anakartlar arasında faz sayısı yönünden 7500F ve hatta 7800x3d işlemcisini ağır overclock yapılmadığı sürece kaldıramayacak bir anakart şuan yok.

Tavsiyelerim bu yöndedir, son tercih sizindir.
Yabancı forumlardaki insanların yorumuna baktım kulananlar sorun yaşamamış benimde kasa deepcool ch560 hava akışını beğeniyorum kesin olarak o ısı sorununu yaşar mıyım tasarımsal olarak yanlış olduğundan dolayı kesin yaşarsın mı diyorsun ya bu anakartı alıcam yada b650 gaming plus veya daha fazla para verip tomahawk diğer modellere bakıyorum hepsi 10 faz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,455
Üyeler
184,164
Son üye
OmerOzturk
Geri