MoOsFoOsy
80+
- Reaksiyon skoru
- 107
Merhabalar gelen güncellemeler geçen süre zarfı ve donanımların günden güne eskimesi Türk oyuncuların Avrupada'ki oyuncularla yarışabilmesini zorlaştırırken sosyal medya ve forumlarda sıklıkla gördüğüm cs2 bazındaki bu düşük fps yüksek input lag sorunu çözüp yüksek elolar'da oynayabilmek için tüyolar vereceğim
iyi okumalar.
*Bu rehber in odak noktası CS2'yi daha iyi oynamak isteyen oyuncular içindir.
İşin temel noktasını kullandığınız işletim sistemi başlatıyor çoğu kullanıcı "Pro" ifadesini barındıran içinde oyuncular için gereksiz iş programlarının eklentileri olan Windows 10,11 sürümlerini kullanıp fps ve input lag sorunu oluşturuyor.
Kullanıcılar için iki seçenek sunuluyor bunlar;
Home x64 Win10,11 ve Modlu Windows 10,11
- Windows Home x64 temel olarak pro ile aynı özelliklere sahip olsada pro'daki gereksiz çalışan eklentilerede sahip değil ve modlu windows kurmak istemeyen bilinçli olmayan kullanıcılar için yegane önerimdir.
- Modlu Windows'da ise odak noktasına sadece istediğiniz oyunu ve bilgisayarınızı koyuyorsunuz önemli olan ise Windows defender ve update in stabil çalıştığı güvenilir modderların elinden almaya dikkat etmek.
1 yıldır şahsi kullandığım bilgisayarımda "GhostSpectre" adlı modderın Win10 nu kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım ama bu gözünüz kapalı kullanın demek değildir her zaman şüpheci olmakta fayda var.
Sıfır kurulum ile Windows kurduğunuzu ve donanımlarınızın driverlarını steam cs2 v.b yüklediğinizi farz ederekten
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri kısmından yüksek performans kısmını tercih ediyorsunuz
Steam/Kütüphane/CS2 sağ tık özellikler başlatma seçeneklerine;
" -high -threads -refresh -freq +fps_max 0 -nojoy -novid " yazıyoruz buradaki;
-threads ( işlemcinin kaç çekirdek ise onu yaz intel işlemciler için daha verimli)
-refresh ( monitör'ün hz değeri)
-freq ( monitör'ün hz değeri)
-Kendi Sistemimize göre ayarlıyoruz-
Oyun İçi Grafik Ayarları
AMD kartlar için Anti-lag 2.0 ve Nvidia için olan Nvidia reflex özelliğinin işe yaradığını kullandığım Nvidia bilgisayarlarda Enabled + Boost ayarında kullandım ve kapalı haline göre yeni gelen güncellemeler ile daha yüksek sistemlerde fps düşmez iken gecikme değerlerinin düştüğü görünüyor düşük sistemlerde fpsnizi biraz düşürürken gecikme değerlerinin performansında olumlu yönde düşüş yaşanıyor test ederek kullanabilirsiniz. Bunun dışındaki 3 kademeli grafik ayarlarında pek bir fark olmadığını gördüğümden oyun kalitesini düşünerek bu seçenekleri yaptım.
Oyun İçi Ayarlar
Ses Ayarları
Müzik,EDO ve On saniye uyarısı sesleri oyun içi retake durumları veya clutch içinde normalde duyacağımız info'ları duymamızı engellediği için kapatılmıştır.
Ekolayzer Profilindeki Net ayarı diğer ayarlara göre iyi deneyim verdiği için seçildi.
Harita Ayarları
Bu ayarları yaptığınız vakit Sol üst tarafta göreceğiniz harita budur (d2)
Hasar Tahmini
Anlık değişmeyen stabil ping değerlerine sahip oyuncuların bu ayarı yapmaları önemlidir.
Viewmodel Ayarı
Bu linkteki atölye haritasına abone olarak kendi tarzınıza göre ayarlamayı yapabilirsiniz.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3070284069
Ufak Tüyolar
CS:GO ve CS2 yi yaklaşık 9 yıldır oynuyorum bundan öncesi 1.6 oynardım şuan aktif faceit de 2000 eloda oynuyorum aimpower dan ziyada oyun kurulumum taktik üzerine oldu
smoke,flash,nade,moly ve zeus olmak üzere iyi olmalı
-Her zaman kendinizden daha iyi oyuncularla ve daha iyi oyunculara karşı oynayın
-Turnuva maçlarını takım tutmak üzerine değil taktiksel pratik olarak izleyin
-Katılabilirseniz 1 kerede olsa Lan turnuvasına katılın (motivasyon olarak çok etkiliyor)
-Özellikle Smoke kullanımı önem verin belli başlı maplerde oyun entry verdirmeyecek olanları öğrenin
-Mental Olarak Yorulduğunuzda oyunu bırakıp dinlenin
-Faceit Oynuyorsanız İNGİLİZCE öğrenin takımıma Türk Oyuncu gelince genellikle bundan dolayı maçı kaybediyoruz.
-Pistol round kaybedilince grefing yapmayın pistol round maçın kaderini belirlesede daha kontrollü oynamak işi değiştirebilir.
-Ve bunun bir oyun olduğunu unutmayın arkadaşlarınızın kalbini kırmayıp çok fazla sürelerde oynamayın aileden önemli bir şey yok-
-practice makes perfect