The CORSAIR iCUE 5000X RGB is a mid-tower ATX case that shows off your PC, and not its cables. Four stunning tempered glass panels and three included CORSAIR SP RGB ELITE fans put your PC on display.
www.corsair.com
Kendi sitesinde 100 dolar, newegg'de 80 dolar, indirimde olmasına rağmen halen daha yüksek fiyatlarda geziyor. Genel kasa fiyatlarında bir köpük var. Ne doğru düzgün indirim ne de doğru düzgün kasa var.
Gayet demode bir kasa bitti artık bunların devri, yok saç kalınlığıymış yok efsaneymiş miş miş miş de muş muş muş..
Köşeli oval akvaryumlar çıktıktan sonra, ve durmadan buna benzer kasalar üretilmeye başlandıkça bu tip eski demode kasaları üretenler Nokia gibi hüzünlü veda edebilirler...
Gayet demode bir kasa bitti artık bunların devri, yok saç kalınlığıymış yok efsaneymiş miş miş miş de muş muş muş..
Köşeli oval akvaryumlar çıktıktan sonra, ve durmadan buna benzer kasalar üretilmeye başlandıkça bu tip eski demode kasaları üretenler Nokia gibi hüzünlü veda edebilirler...
Beyler kafanızın almadığı şey şu o rezalet hava akışı sunan akvaryum kasalarınızda tüm bileşenler en az 10 derece daha sıcak haliyle daha sesli çalışıyor. Akvaryum kasalarsa airflow namına en ufak bir şey yok, tek olay gösteriş. Bu kasa ise airflow un kralı öndeki cam bile olsa kenarlarda parmak girecek kadar açıklık var ki airflow panel de alınabilir zor değil yani.
Kullandığı donanımlara eziyet etmek isteyen yeni yetme arkadaşlar akvaryum kasadan devam edebilir, harbi işi bilen donanım tayfa zaten ne alacağını çok iyi biliyor.
Üslup gerçekten önemli yok yeni yetmeler bilmez filan gerek yok . en başta herkesin göz zevki ,bütçesi ve ihtiyacı farklı seçiminiz bu kasadan yana ise fanatikliğini yapmaya da gerek yok . Benim bakış açıma göre kasanın aşırı sağlam olması çok bir şey ifade etmiyor(kasayı sürekli bir yerlere taşımıyoruz yada kasası masadan düşen görüp duymadım ) özellikle bu kadar ağır bir kasa en basitinden zoko amiralde kullandım ihtiyacımı fazlasıyla görüyordu(zoko ve corsair kıyaslamıyorum) evet hava akışı önemli ama her akvaryum kasada bir değil lian li,msi vs. çok güzel modelleri var akvaryum sınıfında . 5000x mesela 420mm soğutucu destekleseydi o zaman bir albenesi olabilirdi onun dışında klasik bir kasanın vereceğindan başka bir şey vaat etmiyor bana göre. Benim içinde hava akışı önemli ve dikey ekran kartı takabileceğim akvaryum kasa arıyordum görünüş olarak beni cezbetmeye başladı akvaryum kasalar msi 100r pz aldım elimdeki arctic fanları taktım ekstradan çok güzel hava akışı var mesela .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sence bu kasa hava almıyor mu kardeş . Tamam mesh kasa akvaryumdan iyidir ama çok sesli ve ısınma da söz konusu değil kullandığım ekipmanlarda . Biraz yanlış bilgilendirme yapıyorsun .
Almıyor tabi kardeşim şaka mısın? içeri temiz hava akışı sağlayan tek bir fan var mı bu kasada? fanları içeri doğru ayarlamaya çalışsan bile akvaryum kasanın yapısı gereği ne yan panelden ne de alt dan temiz, düzgün bir airflow asla elde edemezsin hatta tam tersi kasa içi az olan hava akışını da bozarsın çünkü yan panelden gelecek olan hava akışı doğrudan bileşenlere ve oradan da arka fan ile tahliye değil karşıdaki cam panele vuracak yani direkt bir airflow söz konusu değil. Alt paneli içeri ayarlasan bir miktar hava akışı sağlanır ama bu seferde hava akışı doğrudan gpu ya vuracak yine doğrudan bir airflow mümkün değil çünkü ön panelden destek bir hava akışı yok.
Sabaha kadar da tartışsak gerçekler değişmiyor maalesef. Akvaryum kasalar airflow konusunda rezaletler ister kabul edin ister etmeyin.
Linustech, hwunboxed, tpw gibi büyük kanallarda da bununla ilgili videolar yapıldı zaten. Bileşenlerin en serin çalışacağı hava akışı bu şekilde sağlanıyor.
Akvaryum kasalarda hava akışı iyi değil diyenlerin ya kasa düzeninden haberi yok, ya hiç kasa yada fan toplayıp kurmamış demektir, şuanki düz standart dikdörtgen şeklindeki kasalara göre net daha fazla hava akışı mevcut zaten amaçta o yönde diye tasarlandı ve piyasaya sürüldü.
Ha derseniz her akvaryum kasa iyi mi tabi ki değil tıpkı her dikdörtgen kasanın iyi olmadığı gibi.
Hocam, sisteminiz gerçekten harika görünüyor. Benim de tam olarak göz zevkime hitap eden bir sistem olmuş. Nasip olursa ben de bu şekilde bir sistem topluyorum.
MSI MAG Pano W aldım, beyaz bir sistem kuruyorum. Anakart olarak Aorus Elite B850M Ice tercih ettim. Şimdi ekran kartını denk getirmeye çalışıyorum. Ekran kartını sizin gibi dikey mi monte etsem, yoksa klasik şekilde mi kursam kararsızım açıkçası. yata koyacağım diye düşünerek mag panonun psu korumalı olanını aldım ama sizin sistemi görünce bir fikrim değişti gibi
Hocam bütçenizi bağlı ama 100r pz tavsiye ederim eğer ekran kartını dikey takacaksanız riser kablo içinden çıkmıyor dark pci 4 riser kablosunu tavsiye ederim evet bu da ekstra masraf ama tercih sizin tabi ayrıca 100r da alt kısma içinde gelen reverse fanları alta taktım ekstradan normal 3 adet fan alıp hava akışını iyi hale getirebilirsiniz. Ekran kartlarıda vram den dolayı zamlanacak deniyor ne zaman olur bilemiyorum ama fazla ertelemeyin derim .
Akvaryum kasalarda hava akışı iyi değil diyenlerin ya kasa düzeninden haberi yok, ya hiç kasa yada fan toplayıp kurmamış demektir, şuanki düz standart dikdörtgen şeklindeki kasalara göre net daha fazla hava akışı mevcut zaten amaçta o yönde diye tasarlandı ve piyasaya sürüldü.
Ha derseniz her akvaryum kasa iyi mi tabi ki değil tıpkı her dikdörtgen kasanın iyi olmadığı gibi.
hava akışı konusunu ilk defa sizden böyle duyuyorum, herkes aksini söylüyordu genelde, benim de akvaryum alasım var aslında sırf bu muhabbeten yazın zaten sıcak oda diye çekiniyordum
hava akışı konusunu ilk defa sizden böyle duyuyorum, herkes aksini söylüyordu genelde, benim de akvaryum alasım var aslında sırf bu muhabbeten yazın zaten sıcak oda diye çekiniyordum
Şahsi fikrim kasa içi hava akışı işi abartılıyor. LTT karşılaştırmasını yapmıştı ama çok uzun zaman oldu izleyeli. Bunu alıp önü airflow’a çevirebilirsiniz. Şahsen o11 vision compact veya h9 flow (şu anda kullanıyorum) daha mantıklı geliyor. Alttan ve yandan hava alıp üstten ve egzozdan çıkarıyor. Zaten ısınan hava yukarı çıktığı için mantıklı gayet. Tek sıkıntı, üste sıvı soğutma koyduğunuzda 4 fan egzoz (3’ü radyatör yüzünden daha az hava atacak), 6 giriş olması olabilir. Giren ve çıkan hava arasında fazla fark olması da sıkıntı diye biliyorum. Ama abartılacak farklar değil bence