Fitness için aldığım suplementler

shiedabro

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,554
Merhaba,

3 yıllık spor geçmişim var, 1 yıl ara verdikten sonra tekrar başladım. Şu an 193 cm / 99 kg'yim.

Kullandığım supplementler:

• Kreatin
  • Omega-3
  • D3 + K2 vitamin
  • Pre-workout
  • ZMA

Amacım kasları güçlendirmek, toparlanmayı hızlandırmak ve sağlıklı şekilde form kazanmak.

Sizce bu ürünler bu hedefler için uygun mu? Eklemem/gözden kaçırdığım bir şey var mı?

Ürünlerin linki de burda;

Güncelleme : uzun süre sonra ilk idmanımızı attık pre workout aşırı katkı sağladı performans alabildim antremandan

Son düzenleme:
Marka modellerine detayli bakmadim ama icerik ve marka kiyaslamasini kendin yaparsin.

Kullandigin urunlerde hicbi sorun yok zaten cogu nerdeyse insanlarin hepsinde eksik oldugu takviyeler.

Omega kas kalp damar ve eklem sagligi icin harika.
Kreatin zaten hem fiziksel hem zihinsel saglik ve gucunu gelistirir.
D3-k2 hormonel
Pre de yorgun gjnlerinde cok ii olabilir.

Bilindik urunlerin bilindik kalitelerini kullan.
Zma daki magnzeyumun formlari var kotu for kullanma oksit kotu bi formdur mesela.
Zma daki magnezyum formu glisinat olsun ona gore tercij yalabilirsin.

Kreatin zaten hammadde odlugu icin marka model bilindigi surece degisiklik yapartmaz en f/p olani secebilirsin.

Tavsiyem :baska supplement kullanma diger supplementler artik yiyecekden genel alinabilir yada cokda gerekli olmayan seyler.
Rn onrmli supplementlerin hepsini biliyosun zaten magnezyum formuna dikkat et ve 2 3 ayda bi bikac hafta supplementlere ara verip bol bol su iç. Organlarin yorulmasin.

Iyi sporlar 👌🏿👍🏿

Marka modellerine detayli bakmadim ama icerik ve marka kiyaslamasini kendin yaparsin.

Kullandigin urunlerde hicbi sorun yok zaten cogu nerdeyse insanlarin hepsinde eksik oldugu takviyeler.

Omega kas kalp damar ve eklem sagligi icin harika.
Kreatin zaten hem fiziksel hem zihinsel saglik ve gucunu gelistirir.
D3-k2 hormonel
Pre de yorgun gjnlerinde cok ii olabilir.

Bilindik urunlerin bilindik kalitelerini kullan.
Zma daki magnzeyumun formlari var kotu for kullanma oksit kotu bi formdur mesela.
Zma daki magnezyum formu glisinat olsun ona gore tercij yalabilirsin.

Kreatin zaten hammadde odlugu icin marka model bilindigi surece degisiklik yapartmaz en f/p olani secebilirsin.

Tavsiyem :baska supplement kullanma diger supplementler artik yiyecekden genel alinabilir yada cokda gerekli olmayan seyler.
Rn onrmli supplementlerin hepsini biliyosun zaten magnezyum formuna dikkat et ve 2 3 ayda bi bikac hafta supplementlere ara verip bol bol su iç. Organlarin yorulmasin.

Iyi sporlar 👌🏿👍🏿
tesskkur ederim bilgilendirdiginiz icin hocam suplementleri hardline marka seçtim ozellikle insanların kullanip geri donus olarak olumlu yorum yaptigi urunleri seçtim gunluk hayatimda da pilav tavuk protein bazli yiyeceklere yoneliyorum o yuzden protein tozu almayi tercih etmedim

Hocam eğer kırmızı eti çok fazla tüketemiyorsanız eaa alabilirsiniz.
Birde creatine konusunda hap şeklinde değilde toz şeklinde almanızı öneririm.
Vücudunuz kapsül eritmeye zorlanır.
Mapum günde 6-8 adet hap kullanacaksınız
En azından creatine toz şeklinde olabilir.

Güncel kan değerlerini kontrol et fazlalık supplement aramana gerek yok bence. Bir sıkıntı varsa onu kapatırsın. Kalorine ve proteinine odaklan.

Hocam eğer kırmızı eti çok fazla tüketemiyorsanız eaa alabilirsiniz.
Birde creatine konusunda hap şeklinde değilde toz şeklinde almanızı öneririm.
Vücudunuz kapsül eritmeye zorlanır.
Mapum günde 6-8 adet hap kullanacaksınız
En azından creatine toz şeklinde olabilir.
hocam kapsül halindeki bana 300 TL'ye fln geldi toz halindeki 800 tl civarındaydı bu marka ondan kapsülü tercih ettim, kırmızı etde cok fazla tüketemiyoruz malum yinede yiyorum onun dısında yumurta süt fln yiyorum iciyorum onlarda da var galiba eaa cok ihtiyac var mı bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güncel kan değerlerini kontrol et fazlalık supplement aramana gerek yok bence. Bir sıkıntı varsa onu kapatırsın. Kalorine ve proteinine odaklan.
Aldığım ürünler kan değerlerine göre değil; genel olarak spor yapan birinin alabileceği takviyeler gibi düşünebilirsin. Bazıları kişiye özel olabiliyor ama ben ihtiyacıma göre seçtim.
Pre-workout aslında şart değil fakat güç patlaması sağladığı için özellikle tercih ettim.
Omega 3 vücutta üretilmeyen bir yağ asidi, bu yüzden önemliydi.
D3 kış aylarında eksikliği çok görülen bir vitamin.
K2 ise vücutta çok çok az üretiliyor, o yüzden D3 ile birlikte almak mantıklı geliyor. Bu yüzden bu kombinasyonu tercih ettim.

hocam kapsül halindeki bana 300 TL'ye fln geldi toz halindeki 800 tl civarındaydı bu marka ondan kapsülü tercih ettim, kırmızı etde cok fazla tüketemiyoruz malum yinede yiyorum onun dısında yumurta süt fln yiyorum iciyorum onlarda da var galiba eaa cok ihtiyac var mı bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aldığım ürünler kan değerlerine göre değil; genel olarak spor yapan birinin alabileceği takviyeler gibi düşünebilirsin. Bazıları kişiye özel olabiliyor ama ben ihtiyacıma göre seçtim.
Pre-workout aslında şart değil fakat güç patlaması sağladığı için özellikle tercih ettim.
Omega 3 vücutta üretilmeyen bir yağ asidi, bu yüzden önemliydi.
D3 kış aylarında eksikliği çok görülen bir vitamin.
K2 ise vücutta çok çok az üretiliyor, o yüzden D3 ile birlikte almak mantıklı geliyor. Bu yüzden bu kombinasyonu tercih ettim.
Biliyorum da ne eklemeliyimin cevabı orda. Bir yerde bir sıkıntı varsa ona bakarsın. Veya eksikliği çok görülüyor dersin ama sende yoktur bırakırsın bir süre. Fazladan karaciğer çalıştırmanın anlamı yok.

Preworkouta katılıyorum hiçbir faydası yok sadece zararı var. Ama antrenmanını etkiliyorsa düzenli olmadan kullanılabilir. Motivasyonunu etkiliyorsa plasebo bile oluyor olsa bir tekrar fazla attırıyorsa elinin altında bulunur enerjisiz hissettiğinde kullanılır.

Biliyorum da ne eklemeliyimin cevabı orda. Bir yerde bir sıkıntı varsa ona bakarsın. Veya eksikliği çok görülüyor dersin ama sende yoktur bırakırsın bir süre. Fazladan karaciğer çalıştırmanın anlamı yok.

Preworkouta katılıyorum hiçbir faydası yok sadece zararı var. Ama antrenmanını etkiliyorsa düzenli olmadan kullanılabilir. Motivasyonunu etkiliyorsa plasebo bile oluyor olsa bir tekrar fazla attırıyorsa elinin altında bulunur enerjisiz hissettiğinde kullanılır.
Preworkoutun zararlı kısmı genelde yüksek kafein + içindeki gereksiz uyarıcılar. Düzenli her gün kullanmak doğru değil, ona katılıyorum. Ama benim için olay tamamen performans: enerjisiz girdiğim günlerde gerçekten 1–2 tekrar ekstra aldırıyor.
Plasebo bile olsa psikolojik olarak antrenmanı yukarı çekiyorsa bence yer yer kullanılabilir. Ben de zaten günlük kullanmıyorum, ihtiyaç olduğunda açıyorum.

Preworkoutun zararlı kısmı genelde yüksek kafein + içindeki gereksiz uyarıcılar. Düzenli her gün kullanmak doğru değil, ona katılıyorum. Ama benim için olay tamamen performans: enerjisiz girdiğim günlerde gerçekten 1–2 tekrar ekstra aldırıyor.
Plasebo bile olsa psikolojik olarak antrenmanı yukarı çekiyorsa bence yer yer kullanılabilir. Ben de zaten günlük kullanmıyorum, ihtiyaç olduğunda açıyorum.
preworkout aldım hiçbir yararı yok ya onun yerine kahve içip gidiyorum preworkout duruyo ya da 1 tane beyaz monster (tadını sevdiğim için içiyorum pek yararı yok) multivitamin var bende bide onu da alabilirsin

preworkout aldım hiçbir yararı yok ya onun yerine kahve içip gidiyorum preworkout duruyo ya da 1 tane beyaz monster (tadını sevdiğim için içiyorum pek yararı yok) multivitamin var bende bide onu da alabilirsin
vallaha hocam markadan markaya cok degisiyor bigjoy hardline cok güzel enerji veriyor pump yapıyor uykusuz kaldıgım günlerde iyi idman attırıyordu

hocam zma aldım ilk kez bende kullanmaya başlıcam da nasıl kullanmalıyım

hocam zma aldım ilk kez bende kullanmaya başlıcam da nasıl kullanmalıyım
hocam ben hardline aldım uyumadan 60dk önce boş mideye iciyorsun özellikle süt ürünleri tüketmemen lazım uyumadan önce etkisini hic göremezsin

hocam ben hardline aldım uyumadan 60dk önce boş mideye iciyorsun özellikle süt ürünleri tüketmemen lazım uyumadan önce etkisini hic göremezsin
hocam aç karnına olmak zorunlu mu bide ne kadar aç :d az önce makarna yedim bi tabak

Geri