Ram Fiyatları Düşecek Mi

Lawliet

80+
Reaksiyon skoru
13
expo ram alacağıma xmp aldım şimdi iade edeceğim ve 64 gb bir ram için 45bin lira ödeyeceğim :D

bu ram fiyatları düşecek mi yoksa devam mı edecek böyle saçmalamaya ona göre bugün 45k verip alayım yarın 60k vereceğime

İlla düşer ama ne zaman bilinmez. Çin tayan kavgası, AI üreticilerin RAM'leri toplaması vs. zor iş.

Hocam rüyamızda bile düştüğünü göremeyiz eğer 64 kritik ihtiyaç değilse 32 al geç

expo ram alacağıma xmp aldım şimdi iade edeceğim ve 64 gb bir ram için 45bin lira ödeyeceğim :D

bu ram fiyatları düşecek mi yoksa devam mı edecek böyle saçmalamaya ona göre bugün 45k verip alayım yarın 60k vereceğime
Aldığın ram modelinin linkini atar mısın? Satıcı başlığa eksik bilgi girmiş olabilir belki hem XMP hem Expo destekliyordur. Iade edip yeni almana da gerek kalmaz takıp denedin mi? En kötü elle manuel OC yaparsın değerleri girip, zaten 6000/30 Gskill aldın sanırım SK Hynix A die geçenki konuıda konuşmuştuk. yani hem xmp hem expo profilleri olabilir, yoksa da OC ile bir sorun yaşamazsın.

Son düzenleme:
Expo xmp farketmiyor ki nebi akgün bir videosunda anlatıyordu. En basitinden kendi sistemim AMD expo profilde düşük hızlarda çalıştırıyor. xmp profil ile ram üreticisinin sunduğu hızları alabiliyorum

Düşmese bile seneler sonra bile bu civardan satılabilir. Örneğin işlemcilerde olduğu gibi.

Aldığın ram modelinin linkini atar mısın? Satıcı başlığa eksik bilgi girmiş olabilir belki hem XMP hem Expo destekliyordur. Iade edip yeni almana da gerek kalmaz takıp denedin mi? En kötü elle manuel OC yaparsın değerleri girip, zaten 6000/30 Gskill aldın sanırım SK Hynix A die geçenki konuıda konuşmuştuk. yani hem xmp hem expo profilleri olabilir, yoksa da OC ile bir sorun yaşamazsın.
gskill 64gb trident z5 rgb modelı

sımdı bır rame 45k verecegım ha :DDD
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

linki hocam

Düşmeyecek

Ülkede fiyat düşme olayı biraz zor, hele de baskılanan dolar kurunun yeni senede biraz daha yukarıya atması gerekirken.
Bunun dışında 64GB çok gerekli değilse 32 iş görür aslında, tabi tercih meselesi. Fiyatlar gerçekten inanılmaz! o_O

Geri