Evde kedi beslemek??

w00w

80+
Reaksiyon skoru
63
arkadaşlar yaklaşık 6 7 yıldır çok kedi beslemek istiyorum en sonunda ailemi ikna ettim sayılır ama perdelere koltuklara zarar vermesinden korkuyorum. Kedi yaparmı? Engellemek için neler yapmalıyız? Ayrıca tüy dökümünü azaltması için bir takviye yöntemi gibi bir şey varmı?

arkadaşlar yaklaşık 6 7 yıldır çok kedi beslemek istiyorum en sonunda ailemi ikna ettim sayılır ama perdelere koltuklara zarar vermesinden korkuyorum. Kedi yaparmı? Engellemek için neler yapmalıyız? Ayrıca tüy dökümünü azaltması için bir takviye yöntemi gibi bir şey varmı?
Tüyü için özel kaliteli mamalar var onlardan alabilirsin tırmalama içinse tırmalama tahtası alırsın ama sevmezse gider kendine iyi gelen yeri tirmalar perde tirmalamaz ama koltuk dayamalarini tırmalayabilir

• Beğen
Reaksiyonlar: w00w

Kedi bu, ne yapacağını kestiremezsin. Tırmalama tahtası alsan bile yarın bir gün gider perdenin içine edebilir...

Müdahale edilmediği takdirde ölmesi kesin olan bir kedinin önce bakımını üstlenip sonra sahiplendim. Senin gibi sadece evde kedi beslemek istediğim için herhangi bir kediyi sahiplenseydim çok büyük pişmanlık yaşamış olurdum.

tırnaklarını kes yavruyken perdelere çıkabilir sinek kelebek görüp kovalamaya çalışır, şımartma güzel sev. Büyüyünce koltuk tırmalayabilir yapmasın diye tırnak kes

Nasil özlersin bilmiyorum kediden kediye değişiyor. Evde kedi beslemek bebek sahibi olmak gibidir hayvan koltukları tırmalar halıyı tırmalar yeri gelir koltuğa çişini yapar kum kabindaki hazineleri dışarı atar tüy döker kedi sonuçta meraklıdır istemediğin yerlere girer ondan oraya gecenin bi yarısı koşar bazen ayağına atlar çorapların yirtilabilir. Bunları engellemek zor sonuçta hayvan bu doğası gereği yapıyor bunlar hiç olmaz deme olabilir. Bu riskleri düşünerek sahiplen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kedi bu, ne yapacağını kestiremezsin. Tırmalama tahtası alsan bile yarın bir gün gider perdenin içine edebilir...
Evet bi gece ani bir patlama ile koştu koştu pencereye çıktı oradan perdeye tutundu nasil becerdiyse perdeyi dikine değil zemine paralel şekilde makasla kesmiş gibi yırttı.

benim bahçede kedi vardı adı duman , dişi, hayvana yemek verme su verme sadece sevgi ver öyle bişeydi `çok usluydu tırnağını asla çıkarmazdı bide kardeşi insaf var o ise köstebek felan avlıyordu yiyordu hangisini eve almak mantıklı şimdi

hocam bende de 3 yıldır kedi var öncelikle şunu söylemek istiyorum. ekonomik açıdan biraz yorabilir bence hele hele şu dönemde, tüy dökme sorunu olacaktır haberiniz olsun en kaliteli mamayı da kullansanız illaki döküyor aklınızda olsun. birde dediğiniz tırmalama sorunu cidden her kediden kediye değişebilir biraz kedinin karakter meselesi mesela benim kedi asla perde felan tırmalamaz sadece arada bir halıları tırmalar. hayvan büyük sorumluluk ister ortalama 10- 15 yıl civarıda yaşıyorlar aklınızda olsun şimdiden güzel sahiplenmeler.

• Beğen
Reaksiyonlar: w00w
2 yıldır kedi besliyorum british ırkı. Perde koltuklara neredeyse hiç zarar vermiyor ama tırmalama tahtasıda kullanmıyor. Tüy dökme konusunda N&D marka mamalar gerçekten fark edilecek derecede tüy dökmünü azaltıyor.

Kedi zarar verebilir. Bizim eve 1 gunluk geldi saksı bırakmadı evde.

• Beğen
Reaksiyonlar: dnzz
Kedi zarar verebilir. Bizim eve 1 gunluk geldi saksı bırakmadı evde.
Mutfakta bulunan bi tane çiçeğe kafayı taktı. Mutfağa almıyoruz evde döker kırar dolapların arasına girer pisliğin içine vs diye ama ne zaman kapıyı açık görse gidiyor o çiçeği çiğniyor.

Kedi sahibi olunca ev kediye göre şekilleniyor. Eski koltuklarımizi mahvettigi için yeni koltuk alırken kedilerin tırmalayamayacagi şekilde bir kumaş seçtik. Evde bebek varken nasıl bir çok şeye dikkat ediosan kedide de etmek gerekiyor.

2 yıldır kedi besliyorum british ırkı. Perde koltuklara neredeyse hiç zarar vermiyor ama tırmalama tahtasıda kullanmıyor. Tüy dökme konusunda N&D marka mamalar gerçekten fark edilecek derecede tüy dökmünü azaltıyor.

Arkadaşlar örnek olarak tekir kedileri verdiler. Huy bakımından British'le arasında Tazmanya canavarı ve Tweety gibi fark var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,209
Üyeler
185,693
Son üye
Kaan S
Geri