R7 7800x3D mi yoksa R7 9700x mi?

Drknes

80+
Reaksiyon skoru
10
Merhaba,
Bir sistem kuruyorum. Aslında 7800X3D işlemcinin siparişini verdim bile ama satın aldıktan sonra “Acaba 9700X mi alsaydım?” diye düşünmeye başladım. Daha yeni bir işlemci olması ve en önemlisi arada yaklaşık 3.000 TL fiyat farkı bulunması kafamı çok karıştırıyor. Sizce hangi tercih daha mantıklı olur? Tüm oyunları 2K çözünürlükte oynayacağım, ekran kartım RTX 5070. Sıklıkla LOL ve CS oynuyorum ama yeni sistemle ARC Raiders gibi güncel oyunları takip ederek oynayacağım.

Merhaba,
Bir sistem kuruyorum. Aslında 7800X3D işlemcinin siparişini verdim bile ama satın aldıktan sonra “Acaba 9700X mi alsaydım?” diye düşünmeye başladım. Daha yeni bir işlemci olması ve en önemlisi arada yaklaşık 3.000 TL fiyat farkı bulunması kafamı çok karıştırıyor. Sizce hangi tercih daha mantıklı olur? Tüm oyunları 2K çözünürlükte oynayacağım, ekran kartım RTX 5070. Sıklıkla LOL ve CS oynuyorum ama yeni sistemle ARC Raiders gibi güncel oyunları takip ederek oynayacağım.
3000 tl fiyat farkı verip daha fazla fps almışsınız kafanıza takmayın ryzen 7 9700x de f/p kralı ryzen 7 7800x3d nin piyasası şişti sadece.

Merhaba,
Cs için 7800x3d daha iyi olur

16309.webp

Valo 700-800
Cs 500-700 arası değişken

7800x3D.

3000tl vermeye gerek yok bence 2k da 9700x.

Merhaba,
Ryzen 7 7800X3D Ryzen 9700X'i oyunlarda EZER.

Bende iki işlemci de var. 7800X ile 9700X arasında iki temel fark bulunuyor:
Birincisi FPS. 7800X gerçekten tokatlıyor, ezip geçiyor.
İkincisi verimlilik. 9700X çok daha verimli çalışıyor.

Burada tercih yaparken şunu düşünmek gerekiyor: Daha yüksek FPS için daha güçlü ama daha fazla ısınan bir işlemci almaya gerçekten ihtiyacın var mı? Varsa, bunun için ne kadar fark ödemeye değecek?

Bence 2.5–3K TL fark vermeye değer çünkü arada ciddi bir performans farkı oluşuyor. Özellikle CS, Valorant gibi rekabetçi oyunlarda fark çok daha belirgin.

Merhaba,
2K oynuyorsan 9700X ideal tercih olur.

Oyun testlerine bakınca çok bir fark göremedim bi tık daha iyi hafif
birisi oyun için üretilmiş kim ne derse desin hocam 7800X3D bu. oyunlarda ezer diye belirttim minimum %15 FPS farkı olacaktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2K oynuyorsan 9700X ideal tercih olur.
imkanı yok bilgi eksikliğiniz olabilir çünkü eğer 9700X 7800X3D'den daha fazla FPS veriyorsa bilin ki muhtemelen ekran kartınız düşük seviyede kalır ve darboğaz yapar.

@Toffyy 1080 p'deki fps online oyunlar dışında fark yok, şu video çok iyi :

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Drknes 2k 'da oynayacaksan 9700x ile aynı değerleri alıcaksın. Eğer 7800x3d kullanacaksan tek dezavantajın sıcaklık olacak, 3 fanlı sağlam bir sıvı soğutma alırsan sorun olmaz.

Yeni bir işlemci olmasının önemi yok. 9700x olunca yeni bir teknoloji olmayacak DLSS 4-3 gibi bir mevzu yok sonuçta. Fakat 7800x3D dediğimiz işlemci öyle güçlü ki 9700X fiyatına yakın olup 9800x3D'den sonraki en güçlü işlemcilerden biri olabilmeyi başarıyor. Her şeyi geçtim. O fiyata kimsenin veremediği performansı veriyor

Ha monitör 4K ise 9700X alırdım sonuçta işlemci kullanımı yüksek olmuyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,382
Üyeler
185,718
Son üye
fatihep0
Geri