- Konu Sahibi Konu Sahibi
Jelatini söktüm monitörden bir baktım mor ekran ortaya çıktı çok ilginçti.Nasıl mor renk tonu var yav¿
Jelatini söktüm monitörden bir baktım mor ekran ortaya çıktı çok ilginçti.Nasıl mor renk tonu var yav¿
@Tayfunns müsait ise Tayfun bize açıklayabilir :d.Jelatini söktüm monitörden bir baktım mor ekran ortaya çıktı çok ilginçti.
Xg27aqdmg'de 3. Nesil ise bende yoktu bu ton.Hocam bu resimde zaten bariz belli 3.nesil WOLEDlerde var mor renk tonu ama Tandem WOLEDde yok mor renk.
Nasıl oluyor hocam yaXg27aqdmg'de 3. Nesil ise bende yoktu bu ton.
Monitörü nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama yerini değiştirmen lazım. Öyle bir fotoğraflar çekiyorsun ki stüdyo ışığı tutulmuş gibi monitörler çok kötü gözüküyor.Jelatini söktüm monitörden bir baktım mor ekran ortaya çıktı çok ilginçti.
Nasıl oluyor hocam yaresimi varmı sizde ?
Aynen biraz değişik oluyor hocam benim odamdaki ışık baya wattı yüksek herhalde ondan kapattım ışığı bu şekilde gözüküyor.Öyle bir fotoğraflar çekiyorsun ki stüdyo ışığı tutulmuş gibi monitörler çok kötü gözüküyor
Harbiden hiç parlak WOLED kullanmadığımdan bilmiyordum hocam bu kadar fazla yansıma yaptığını ve evet dediğiniz gibi bence de morluktan daha kötü bir problemmiş bu baya bir dikkatimi dağıtıyor. Keşke PG27UCDM yi iade etmeseydim dedim şu yansımadan dolayı.Yansıma probleminden bahsettim zaten QD-Oled de evet morluk problemi var ve ışığı kontrol etmen lazım. Ama şu da var bu monitör bariz bir şekilde yansıma konusunda daha kötü. QD oled den geçtim artık aydınlık ortamda çok rahat kullanırım diyebileceğin şekilde değil. Ayna gibi yansıtıyor. Bence morluk tan daha kötü bir problem
Evet WOLEDler de bulanıklık yok görüntü kaybı yok ama yansıma acayip dikkat dağıtıyor gözüm direk yansımaya kayıyor.QD oled de görüntü kaybı oluyor ama xg de gözlerini yansımadan kaynaklı alıyor.
Aynen öyle keşke 4K Tandem WOLED çıksaydı 2k 540hz Tandem WOLED yerine direk 4K Tandem WOLED alırdım.Tandem woled de yansıma daha az yapıyor 4k versiyonunu beklemek lazım. Ama woledlerin daha fazla yansıma yaptığı bir gerçek. Bu yüzden hafif mat bir Woled almak en dengelisi olabilir.
Bekleyebiliyorsan Tandem bekle bekleyemiyorsan glossy QD-Oled dön bence. Xg gen 3 woled. Ayrıca çok pahalı. Çok daha ucuza gen 4 QD oled alabilirsiniz.Aynen biraz değişik oluyor hocam benim odamdaki ışık baya wattı yüksek herhalde ondan kapattım ışığı bu şekilde gözüküyor.
Harbiden hiç parlak WOLED kullanmadığımdan bilmiyordum hocam bu kadar fazla yansıma yaptığını ve evet dediğiniz gibi bence de morluktan daha kötü bir problemmiş bu baya bir dikkatimi dağıtıyor. Keşke PG27UCDM yi iade etmeseydim dedim şu yansımadan dolayı.
Evet WOLEDler de bulanıklık yok görüntü kaybı yok ama yansıma acayip dikkat dağıtıyor gözüm direk yansımaya kayıyor.
Aynen öyle keşke 4K Tandem WOLED çıksaydı 2k 540hz Tandem WOLED yerine direk 4K Tandem WOLED alırdım.
Hocam beklemek istemiyorum ayrıca PG27UCDM ye nasıl dönebilirim mağazadan aldım XG32UCWMG yi ve ayrıca PG27UCDM semi glossy var bildiğim hiç gerçek glossy QD-OLED yok WOLEDlerdeki gibi tam gerçek parlak QD-OLED yok yada ben göremedim.Bekleyebiliyorsan Tandem bekle bekleyemiyorsan glossy QD-Oled dön bence. Xg gen 3 woled. Ayrıca çok pahalı. Çok daha ucuza gen 4 QD oled alabilirsiniz.
Xg27aqdmg de yansıma daha az belirgin çünkü %3 bulanıklık var. True black de %0 bulanıklık ama daha fazla yansıma var. Xg27aqdmg bile qd oled den daha fazla yansıma yapıyor ve o bile beni rahatsız etmisti gördügüm incelemelerde. Bu yüzden xg nin bu denli yansıma yapacağını tahmin etmistim. Ederi en fazla 40k bu monitörün. Gen 4 olsaydı o zaman fikrim degisebilirdi.
Ayrıca xg için qd oled kadar kolay çiziliyor diyorlar.
Morluk ve siyahların ışık altında yükselmesi sorunu QD oled panelin yapısında var. Kaplamayla çözülmez bu problem. QD oledler de semi glossy icin glossy diyorlar. Çünkü bulanıklık çok az. Xg27aqdmg icin de glossy diyorlar ama %3 bulanıklık var. Bu yüzden %0 istiyorsan Tandem bakman lazım ama true black Tandem panelin de yansıması qd oled den kötü. Xg den iyi ama qd den kötü.Hocam beklemek istemiyorum ayrıca PG27UCDM ye nasıl dönebilirim mağazadan aldım XG32UCWMG yi ve ayrıca semi glossy var bildiğim hiç gerçek glossy QD-OLED yok WOLEDlerdeki gibi tam gerçek parlak QD-OLED yok yada ben göremedim.
Evet doğru hocam ama şimdi ben daha fazla beklemek istemiyorum ayrıca PG27UCDM ye nasıl dönebilirim mağazadan aldım XG32UCWMG yi ayrıca Coil Whine sesi var adaptöründe ve yansıma çok rahatsız etti iade edebilir miyim servise de veririm sorun yok Coil Whine monitör kapalıyken adaptöründen geliyor.Morluk ve siyahların ışık altında yükselmesi sorunu QD oled panelin yapısında var. Kaplamayla çözülmez bu problem. QD oledler de semi glossy icin glossy diyorlar. Çünkü bulanıklık çok az. Xg27aqdmg icin de glossy diyorlar ama %3 bulanıklık var. Bu yüzden %0 istiyorsan Tandem bakman lazım ama true black Tandem panelin de yansıması qd oled den kötü. Xg den iyi ama qd den kötü.
60k verip yansıma sorunu yaşamak hiç hoş değil. QD oled ile idare edip 2-3 sene sonraki modellere bakmak en mantıklısı gibi gözüküyor. Veya mat Tandem de olabilir. Gigabyte yeni mat tandem Woled monitörün de daha hafif mat kaplama kullanıyor diye biliyorum.
Mağazadan giderek aldıysan iade hakkın yok normalde. Ama coil whine dan ötürü iade etmek istiyorum dersen bir ihtimal kabul edebilirler. Aksi halde THH başvurman gerekiyor. Coil whine dan ötürü iade hakkın oluyor çünkü.Evet doğru hocam ama şimdi ben daha fazla beklemek istemiyorum ayrıca PG27UCDM ye nasıl dönebilirim mağazadan aldım XG32UCWMG yi ayrıca Coil Whine sesi var adaptöründe ve yansıma çok rahatsız etti iade edebilir miyim servise de veririm sorun yok Coil Whine monitör kapalıyken adaptöründen geliyor.
Allah Allah çok iyiymiş o zaman Coil whine iade sebebi olmuyor normalde öyle biliyorum çünkü ekran kartındski Coil Whine iade almadı vatan bilgisayar ama hocam ben ama şimdi başvuruyu yapsam çok geç belki olmaz mı ya nasıl en hızlı şekilde çözebiliriz.Mağazadan giderek aldıysan iade hakkın yok normalde. Ama coil whine dan ötürü iade etmek istiyorum dersen bir ihtimal kabul edebilirler. Aksi halde THH başvurman gerekiyor. Coil whine dan ötürü iade hakkın oluyor çünkü.