SİSTEM GÖRÜNTÜ VERMİYOR

andoidpol

80+
Reaksiyon skoru
61
Merhaba arkadaşlar sistemi topladık fakat görüntü gelmiyor fanlar resimdeki gibi dönüyor kapatmasam kapanmıyor hiç bir şekilde ne yapmam lazım kablo ekran kartına bağlı denediklerimi yazıyorum
Ekran kartını tak çıkart yaptık olmadı.
Ramleri tak çıkar yaptık tek ram denedik olmadı.
Bios flashladık olmadı.
Bios pilini çıkart tak yaptık olmadı.
Ekran kartının güç giriş kabloları tam oturdu gibi duruyor ama tık sesi gelmedi 12whpwr dan.
Lütfen yardımcı olun çok teşekkür ederim
Parçalar
Asus b850m max gaming wifi anakart
7800x3d işlemci
Thermalright peerless assassin 120 se fan
Goodram cl30 6000 mhz 16x2 ram ddr5
Sapphire nitro plus 9070xt ekran kartı
Delta gps 750fb 750w psu
Harddisk var 1 tb
Kioxia exceria 1 tb ssd
Fotoğrafları da ekledim kablolamada mı bir sıkıntı var yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekler

• 1000314473.webp
    1000314473.webp
    1.6 MB · Hit: 27
  • 1000314477.webp
    1000314477.webp
    731.5 KB · Hit: 26
  • 1000314478.webp
    1000314478.webp
    1.1 MB · Hit: 27
  • 1000314479.webp
    1000314479.webp
    582.6 KB · Hit: 29
  • 1000314480.webp
    1000314480.webp
    1.2 MB · Hit: 27
Merhaba arkadaşlar sistemi topladık fakat görüntü gelmiyor fanlar resimdeki gibi dönüyor kapatmasam kapanmıyor hiç bir şekilde ne yapmam lazım kablo ekran kartına bağlı denediklerimi yazıyorum
Bios flashladık olmadı.
Ekran kartının güç giriş kabloları tam oturdu gibi duruyor ama tık sesi gelmedi 12whpwr dan.
Parçalar
7800x3d işlemci
Delta gps 750fb 750w psu
Harddisk var 1 tb
Kioxia exceria 1 tb ssd
Fotoğrafları da ekledim kablolamada mı bir sıkıntı var yardımcı olursanız çok sevinirim
Tek ram takarak her slotta görüntü almayı deneyebilirsin

Tek ram takarak her slotta görüntü almayı deneyebilirsin
Hocam benim sistem dual channel çalışıyordu fakat thermalright güçlendirme kitini söküp işlemci kendi orijinal braketini taktım anakarta thermalright kitini söktüğümde arka braket kaymıştı aşağıya doğru onu elimle tutup vidaları sıkıp yerine oturttum ama çok sıkı değil hani eşit derecede.
Ama şimdi tek ram olarak çalışıyor 32GB 6000MHz olarak ne yaptım ne ettim düzeltemedim.
DDR5 sistemlerde tek ram veya dual channel bir fark göremedim ama neden böyle bir sorun oldu ?

bu anakartta status led yok mu ? hata veren bileşen ne gösteriyor ? CPU RAM VGA BOOT olarak gösterir

Bios flashladık olmadı.
Parçalar
7800x3d işlemci
Delta gps 750fb 750w psu
Harddisk var 1 tb
Kioxia exceria 1 tb ssd
BİOS Resetle hocam eğer olmazsa tek ram olarak çalıştır ben öyle yaptım.

Hocam sorun ram den mi sizde yani denemeye değer mi qled lerden hiçbiri yanmıyor yani anakartın bozuk olma ihtimalı var mıdır
Anakartta hata olarak göstermiyorsa denemek lazım parçaları ramlerden olabilir psudan olabilir anakarttan olabilir her ihtimali var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam benim sistem dual channel çalışıyordu fakat thermalright güçlendirme kitini söküp işlemci kendi orijinal braketini taktım anakarta thermalright kitini söktüğümde arka braket kaymıştı aşağıya doğru onu elimle tutup vidaları sıkıp yerine oturttum ama çok sıkı değil hani eşit derecede.
Ama şimdi tek ram olarak çalışıyor 32GB 6000MHz olarak ne yaptım ne ettim düzeltemedim.
DDR5 sistemlerde tek ram veya dual channel bir fark göremedim ama neden böyle bir sorun oldu ?
Tam olarak anlayamadım ama işlemci kitleri değiştirdikten sonra ramlerde mi problem oldu

Denedim demişsin ama yine de bir sorayım. Bios pilini çıkartırken güç kablosu takılımıydı. İkisini çıkartıp 10 dk beklemen gerekiyor bios sıfırlanması için

Anakartta hata olarak göstermiyorsa denemek lazım parçaları ramlerden olabilir psudan olabilir anakarttan olabilir her ihtimali var

Tam olarak anlayamadım ama işlemci kitleri değiştirdikten sonra ramlerde mi problem oldu
evet hocam.
Pinleri R9 9900X işlemcimi takarken anakart pinlerine baktım yamulan filan yoktu.

Denedim demişsin ama yine de bir sorayım. Bios pilini çıkartırken güç kablosu takılımıydı. İkisini çıkartıp 10 dk beklemen gerekiyor bios sıfırlanması için
1 dakika civarı bekledim hocam yani hiç kablosu cikartiliydi

BİOS Resetle hocam eğer olmazsa tek ram olarak çalıştır ben öyle yaptım.
Bios resetlemek için pili çıkarmak lazimmi hocam ekran kartının altında zor çıkıyor

Bios resetlemek için pili çıkarmak lazimmi hocam ekran kartının altında zor çıkıyor
Pili çıkarmak gerekli hocam

CMOS reset yap pili çıkaramıyorsan , CMOS daha iyidir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,117
Üyeler
187,627
Son üye
user392871
Geri