Youtube YouTube'da ki Paramı Abim Üzerinden Nasıl Çekebilirim?

Clyde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
771
Merhabalar. Bir sorum var. YouTube üzerinden para kazanıyorum fakat çalışmadığım için parayı çekemiyorum. Abime istisna belgesi aldırıp banka hesabı açtırıp, abim üzerinden parayı alabilir miyim? Yapmam gereken ekstra bir şey var mı?

Vergi numarası yeterli oluyor parayı çekebilmen için ama otomatik vergisini de ödemek istiyorsan bankadan otomatik vergi kesmesi için bir hesap açtırabilirsin. Dijital Vergi Daire'sinden alabiliyorsunuz istisna belgesini.

Vergi numarası yeterli oluyor parayı çekebilmen için ama otomatik vergisini de ödemek istiyorsan bankadan otomatik vergi kesmesi için bir hesap açtırabilirsin. Dijital Vergi Daire'sinden alabiliyorsunuz istisna belgesini.
Evet evet İstisna belgesi ve İçerik Üreticisi için banka hesabının açılması gerektiğini biliyorum. Aklımda ki soru daha sonra kanal ismi, Adsense kimliği ile paranın yattığı hesabın uyuşmamasından kaynaklı sorun çıkar mı? İki kuruş para alacağız diye vergi borcu yemeyelim sonra.

Aldığın parayı Youtube'dan çok AdSense ödüyor orada da zaten vergi numarası giriyorsun banka hesap ibanını giriyorsun yeterli oluyor. Youtube parayı yatıracağı gün ABD vergisini zaten otomatik kesiyor, Türkiye vergisini sen ya manuel olarak ödeyeceksin ya da dediğin gibi banka hesabı açacaksın. Çok yüksek bir miktar almayacaksan ve düzenli bir gelir değilse parayı al bence. Youtube kanalının ismi falan önemli değil. Sadece Youtube kanalında para kazanma kısmında doğru AdSense hesabıyla bağlamış mısın onu kontrol et yeter.

Aldığın parayı Youtube'dan çok AdSense ödüyor orada da zaten vergi numarası giriyorsun banka hesap ibanını giriyorsun yeterli oluyor. Youtube parayı yatıracağı gün ABD vergisini zaten otomatik kesiyor, Türkiye vergisini sen ya manuel olarak ödeyeceksin ya da dediğin gibi banka hesabı açacaksın. Çok yüksek bir miktar almayacaksan ve düzenli bir gelir değilse parayı al bence. Youtube kanalının ismi falan önemli değil. Sadece Youtube kanalında para kazanma kısmında doğru AdSense hesabıyla bağlamış mısın onu kontrol et yeter.
Şu an Adsense'de birikmiş 13K para var. Aylık 1 1.5K para geliyor YouTube üzerinden. Biraz fazla bir para olduğu için ne olur ne olmaz bilmiyorum. Az biraz para alacağız tonla ceza yemeyelim diye kırk takla atıyoruz. Kamerama lens almam gerekiyor fotoğrafçılık öğrencisiyim. YouTube parasını üstüne ekleyip alırsam çok rahatlatacak beni.

çek bence sorun olmaz ben çok daha fazla para aldım bir borç çıkmadı şuanlık sadece istisna belgem var o kadar
Ya Türkiye'de yaşadığımız için biraz şans işi. Ben işimi garantiye alayım da çok önemli değil. Sonuç olarak abime İstisna belgesi aldırsam Bağ Kur ödememek için parayı da abimin açtırdığı banka hesabına yatırsam bir sorun, problem çıkmaz değil mi?

Sorun çıkmaz zaten ABD'ye ve TR'ye otomatik vergi ödeniyor bağkurda sorun değil yeterli başka ödenecek bir şey yok zaten.
Umarım şu ufak tefek engelleri çözerler de en azından iki üç kuruş almak için sürünmeyiz. Teşekkür ederim yardımınız için.

Ya Türkiye'de yaşadığımız için biraz şans işi. Ben işimi garantiye alayım da çok önemli değil. Sonuç olarak abime İstisna belgesi aldırsam Bağ Kur ödememek için parayı da abimin açtırdığı banka hesabına yatırsam bir sorun, problem çıkmaz değil mi?
Vergisi ödendiği sürece sorun çıkacağını sanmıyorum.

Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Hocam 2-3 ufak sorum olacaktı. Sesini ve yüzünü kullanıyor musun videolarda? Birde bu kazandığın miktarlar ne kadar izlenmeye ve hangi kategoride verildi?

Umarım şu ufak tefek engelleri çözerler de en azından iki üç kuruş almak için sürünmeyiz. Teşekkür ederim yardımınız için.
Selamlar hocam , benzer bir sorun bende de var . Adsense hesabını kendi kimliğimle doğrulattım şimdi de parayı çekmek istiyorum sigortam olmadığı için aile üyelerinden birisi üzerinden yapacağım ödeme yöntemi eklemek ve istisna belgesi almakta sorun yok ancak şöyle bir durum var . Youtube faturayı adsense hesabına kesiyor yani benim adıma ödemeyi alan başka hesapta olsa sonuçta fatura adsense hesabının adına kesildiği için sorun olabileceğini söyledi yapay zeka. Yani herhangi bir inceleme de evet vergi ödüyorsun ama o alınan istisna belgesi doğru bir belge olmayacak şeklinde söyledi . Sen devam ediyor musun ? Youtube bir sorun çıkardı mı veya vergi dairesi öğrenmek istedim

Hocam 2-3 ufak sorum olacaktı. Sesini ve yüzünü kullanıyor musun videolarda? Birde bu kazandığın miktarlar ne kadar izlenmeye ve hangi kategoride verildi?
Evet direkt videoda ben oluyorum. İnceleme, kutu açılışları, teknolojik ve yazılım gibi farklı türde videolar çekiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar hocam , benzer bir sorun bende de var . Adsense hesabını kendi kimliğimle doğrulattım şimdi de parayı çekmek istiyorum sigortam olmadığı için aile üyelerinden birisi üzerinden yapacağım ödeme yöntemi eklemek ve istisna belgesi almakta sorun yok ancak şöyle bir durum var . Youtube faturayı adsense hesabına kesiyor yani benim adıma ödemeyi alan başka hesapta olsa sonuçta fatura adsense hesabının adına kesildiği için sorun olabileceğini söyledi yapay zeka. Yani herhangi bir inceleme de evet vergi ödüyorsun ama o alınan istisna belgesi doğru bir belge olmayacak şeklinde söyledi . Sen devam ediyor musun ? Youtube bir sorun çıkardı mı veya vergi dairesi öğrenmek istedim
Şöyle ki evet faturanın kesildiği mail ve adres farklı. Fakat olay paranın nereye yattığı değil. Adsense üzerinde para sadece sana Google tarafından yatırılıyor bir nevi cüzdan gibi. Sen daha sonrasında o parayı çekiyorsun. Orası seninle Google arasında. Vergi muhabbeti ne zaman ki Türk bankalarına o para düşer o zaman başlıyor. Çünkü paranın kaynağını soruyor sana devlet. Gönderici olarak Google tarafından gönderildiği için YouTube kazancı olarak geçiyor bu sayede istisnaya giriyor. Ben abime söyledim onun üzerine başvuruda bulunduk fakat memurlar o kadar güzel çalışıyor ki aralık ayının 16'sında başvurmamıza rağmen "koskoca vergi dairesinde sadece "1" kişi çalıştığı için" yetişemiyormuş ondan daha onaylanmamış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,773
Üyeler
187,569
Son üye
roser04
Geri