Valorant bilek oyuncusu ne yapmalı?

bugraax

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
78
Sürekli sens değiştiriyorum, değiştirmesem her şey çok güzel olacak ama duramıyorum. High sens'e de fazlasıyla alışığım, Low sens'e de alışığım. Şu an 1600 DPI, 0.15 kullanıyorum. Bilek oyuncusuyum, kol aşırı nadir. Ne yapmalıyım? Rawaccel falan kullanmak benim için mantıklı mı? High sens'te de şu sorun var, uzak mesafede fight kazanamıyorum. Yakında bayağı iyiyim, flicklerim falan. Low sens'te ise flickler zayıf ve arkamı dönemiyorum. Agresif entry olduğum için bu büyük bir eksiklik oluyor. Ha bir de çözünürlük olayı, sizce ne olmalı? Monitör 2K.

Bu tarz rekabetçi terimlerden çok anlamam. Ama benim 2003-2025 arası CS 1.3 ile başlayan FPS serüveninde öğrendiğim bir şey varsa, uzaktaki kişileri vurmanın yolu her zaman tek tek taramak ve sakin kalmak. Ben böyle bir oyuncu hiç olamadım. Burada bir tık da deli özgüveni mi dersin öyle bir şey giriyor. Yani uzak mesafe dövüşü kazanacağına güvenmen ve emin olman gerekiyor. Eğer başta vuramadığını hissedersen ve salma eğilimin varsa becerin bir kenara kayboluyor ve sıçıyorsun.

Bunu şöyle anlatayım Left 4 Dead 2 oynarken hep en geriden geliyorum. Kontrollüyüm yani böyle bam güm rahat oynayamıyorum. O rahatlık bende olmadığından diğer oynayanlara göre de az zombi vuruyorum. Diğer oynayan atıyorum heyecanlanıyor veya zombiye bile acımıyor. Ben zombiyi vururken bile dur hs atayım, dur şöyle vurayım daha çok olsun. Nizam ve kontrol sıkıntısı var.

Ama tam tersi CS 1.6 veya CS2 oynarken terörist oynamayı daha çok seviyorum. Çünkü hızlıca rushlayıp insanları hazırlıksız yakalamayı seviyorum. Ama orada da bir bölge koruyayım veya sabit bir yeri keseyim dediğimde garanti saçmalıyor ölüyorum. CS2'de özellikle rush seven insanların AWP'yi daha da iyi kullandığını düşünüyorum. AWP ne zaman alışsam düz silah kullanamıyorum. Valorant'da bu daha çok CS 1.6 benziyor, 1.6'da da AWP kullanmayı sevmezdim.

Yani burada anlatmak istediğim AWP ile rushlamaya alışınca kendine bir güven geliyor. O güven ile aslında karşındaki seninle aynı ayardaysa çok rahat avantajlı oluyorsun. O rahat ettiğin oyun tarzını bulmak ve ona göre kendini değiştirmek önemli. Bu bence matematik verisi ile çözülecek bir şey değil.

Şu ara BF6 oynuyorum uzaktaki adamları vurmak yerine, uzakta yakalanmayacak şekilde haritada geziyorum. Zaten oyunun da efekt vb. kaynaklı düşmanları görmesi kolay değil. Gerçi herkesde böyle ve spotlanırsan kabak gibi kırmızı nokta tarıyorlar.

Yani benim vereceğim taktik uzak mesafe dövüşleri kazanamıyorsan girmemeye çalış. Daha sakin oyna, pozisyon tut. Pozisyon tutma özellikle her oyunda çok kill almada işe yarar. Doğru konumlanmak, maçın gidişatına göre konum değiştirmek(yani A'da adam öldü hafiften B dön tarzı) gibi şeyler ile dövüşü uzakta değil yakın mesafede kendin tutmaya çalış.

Ben DPI sabit 1600 kullanıyorum. Oyunlarda ise sensitivy düşürüyorum. Normalde Hybrid Kensei mouse pad vardı. Denemek için Wraith Spirit of Aim speed geçtim. Bu da bayağı hızlı ve bazen sürtünme yapıyor. KlasseGear Longteng gibi çok tırtıklı değil ama sürtünme yapıyor ve kol kısmını yaktığı da oluyor. Hybrid mouse pad ile daha iyi oynadığımı söyleyebilirim. Eğer speed kullanıyorsan Kensei veya Longteng şans verilebilir. İnsanların abarttığı kadar kötü değil Longteng. Bunlar da fare kullanımını etkiliyor. Fare sensörünü iyi değilse iyi bir sensörülü fareye de geçebilirsin. Sensör farkını net anlıyorsun, önceden Corsair M55 bir şey vardı kablolu, Scyrox geçince HS vb. atarken farenin çok daha iyi durduğunu fark ettim. Önceden bildiğin benim elime göre titriyordu aim.

Çözünürlük bence güncel oyunlarda(CS:GO gibi basık olmuyorsa) ham çözünürlükte kalsın. Ama eğer oyunda atıyorum 1280x960 alıyorsan ve fare akıcılığı artıyorsa (benim gözlemlediğim bu CS 1.6 veya CS:GO'da oluyordu) o ayara çek. Artmıyorsa ham çözünürlük kalsın.

Bu tarz rekabetçi terimlerden çok anlamam. Ama benim 2003-2025 arası CS 1.3 ile başlayan FPS serüveninde öğrendiğim bir şey varsa, uzaktaki kişileri vurmanın yolu her zaman tek tek taramak ve sakin kalmak. Ben böyle bir oyuncu hiç olamadım. Burada bir tık da deli özgüveni mi dersin öyle bir şey giriyor. Yani uzak mesafe dövüşü kazanacağına güvenmen ve emin olman gerekiyor. Eğer başta vuramadığını hissedersen ve salma eğilimin varsa becerin bir kenara kayboluyor ve sıçıyorsun.

Bunu şöyle anlatayım Left 4 Dead 2 oynarken hep en geriden geliyorum. Kontrollüyüm yani böyle bam güm rahat oynayamıyorum. O rahatlık bende olmadığından diğer oynayanlara göre de az zombi vuruyorum. Diğer oynayan atıyorum heyecanlanıyor veya zombiye bile acımıyor. Ben zombiyi vururken bile dur hs atayım, dur şöyle vurayım daha çok olsun. Nizam ve kontrol sıkıntısı var.

Ama tam tersi CS 1.6 veya CS2 oynarken terörist oynamayı daha çok seviyorum. Çünkü hızlıca rushlayıp insanları hazırlıksız yakalamayı seviyorum. Ama orada da bir bölge koruyayım veya sabit bir yeri keseyim dediğimde garanti saçmalıyor ölüyorum. CS2'de özellikle rush seven insanların AWP'yi daha da iyi kullandığını düşünüyorum. AWP ne zaman alışsam düz silah kullanamıyorum. Valorant'da bu daha çok CS 1.6 benziyor, 1.6'da da AWP kullanmayı sevmezdim.

Yani burada anlatmak istediğim AWP ile rushlamaya alışınca kendine bir güven geliyor. O güven ile aslında karşındaki seninle aynı ayardaysa çok rahat avantajlı oluyorsun. O rahat ettiğin oyun tarzını bulmak ve ona göre kendini değiştirmek önemli. Bu bence matematik verisi ile çözülecek bir şey değil.

Şu ara BF6 oynuyorum uzaktaki adamları vurmak yerine, uzakta yakalanmayacak şekilde haritada geziyorum. Zaten oyunun da efekt vb. kaynaklı düşmanları görmesi kolay değil. Gerçi herkesde böyle ve spotlanırsan kabak gibi kırmızı nokta tarıyorlar.

Yani benim vereceğim taktik uzak mesafe dövüşleri kazanamıyorsan girmemeye çalış. Daha sakin oyna, pozisyon tut. Pozisyon tutma özellikle her oyunda çok kill almada işe yarar. Doğru konumlanmak, maçın gidişatına göre konum değiştirmek(yani A'da adam öldü hafiften B dön tarzı) gibi şeyler ile dövüşü uzakta değil yakın mesafede kendin tutmaya çalış.

Ben DPI sabit 1600 kullanıyorum. Oyunlarda ise sensitivy düşürüyorum. Normalde Hybrid Kensei mouse pad vardı. Denemek için Wraith Spirit of Aim speed geçtim. Bu da bayağı hızlı ve bazen sürtünme yapıyor. KlasseGear Longteng gibi çok tırtıklı değil ama sürtünme yapıyor ve kol kısmını yaktığı da oluyor. Hybrid mouse pad ile daha iyi oynadığımı söyleyebilirim. Eğer speed kullanıyorsan Kensei veya Longteng şans verilebilir. İnsanların abarttığı kadar kötü değil Longteng. Bunlar da fare kullanımını etkiliyor. Fare sensörünü iyi değilse iyi bir sensörülü fareye de geçebilirsin. Sensör farkını net anlıyorsun, önceden Corsair M55 bir şey vardı kablolu, Scyrox geçince HS vb. atarken farenin çok daha iyi durduğunu fark ettim. Önceden bildiğin benim elime göre titriyordu aim.

Çözünürlük bence güncel oyunlarda(CS:GO gibi basık olmuyorsa) ham çözünürlükte kalsın. Ama eğer oyunda atıyorum 1280x960 alıyorsan ve fare akıcılığı artıyorsa (benim gözlemlediğim bu CS 1.6 veya CS:GO'da oluyordu) o ayara çek. Artmıyorsa ham çözünürlük kalsın.
Uzun uzun yazıp emek ettiğin için teşekkür ederim. mouse um rival 3 wireless, mousepad ise lenovo Controller pad çok iyi bişey değil, kardeşimde g305 var bugün bi onla denedim ama rival 3 wireless daha iyi hissettiriyor. Deneyimli birisiniz, high sens mi low sens mi bu soruyu cevaplayabilirmisiniz acaba?

O kadar deneyimli değilim ya. Ama şu mantıkla bakıyorum, farenin sensörü iyiyse oyun yerine fareye güveniyorum. Bu yüzden DPI yüksek tutup oyunda kısıyorum. Bu konuda teknik bazı şeyler var. Atıyorum şu sensör hızlanırken tekleme yapmıyor veya hızına yetişiyor gibi. Scyrox V8 kullanıyorum, sensörü 3950 yani biraz iyi. O yüzden bana bir sorun yaratmadı.

Ayrıca bence DPI alışmak ve oyundan ayar yapmak daha kolay. Genel kullanım ve her oyunda aynı DPI alışıyorsun. Oyun çok hızlı geliyorsa ona göre kısıyorsun. Düşük DPI'da ben kolumu çok yorduğunu fark ettim ayrıca. Denetim masasındaki fare ayarını da zırt pırt değiştirmeyeyim diye sabit bıraktım. Normalde iki tik kısardım. Sadece işaretçi hassayetini artır ayarını kapatıyorum.

2025-12-21_02-21.webp

Mouse pad eğer çok kirliyse bu da takılmalara yol açıyor. Bir de kesinlikle uygun ve pahalı arasında fark oluyor ya. Ben de 70x30 KlasseGear PRO Black sürümü vardı. Öncesinde leş gibi kokan Razer Golithaus ve bir zamandan sonra bir yer şişen Black Deer ₺100 civarı ofis tipi 90x40 mouse padi vardı.

Sonrasında KlasseGear Longteng bulutlu olanını ₺810 yakalayıp aldım. Arada kesinlikle fark var. Bir kere mouse padin yüzeyi hafif tırtıklı ama çok daha iyi kayıyor. Diğer mouse padlerde sıkı ve tozlandıkça böyle yavaşlayan bir yapı var. Sonrasında Kensei denedim, bunun yapısı 90x40'lara benzese de toz vb. tuttuğunu görmedim. Bu da hybrid ama Longteng gibi tırtıklı değil. Şu an Wraith spirit of aim speed yüzeyini kullanıyorum. Bunda yüzey Longteng kadar olmasa da tırtıklı hissettiriyor ve bu mouse pade düz kolla değersem hafif yanma oluyor. Ama bunun yüzeyi bayağı hızlı kalıyor. CS2 ve Valorant oynasam herhalde rahatsız ederdi.

Kısaca elindeki mouse pad bir tık da olsa sürtüyor ve yavaş kalıyordur. Bu yüzden yüksek DPI kullanmanı ve oyun ayarlarından değiştirmeni öneririm.

Bütçe bulabilirsen ileride kaliteli mouse pad veya fare almanı da önerebilirim. SS faresi nasıldır bilmiyorum, ama sensör fark ettiriyor. Malzemesi kaliteli iyi bir sensör fare alıp uzun yıllar güzelce kullanabilirsin. Mouse pad kısmında Wraith iyi diyebilirim. Hybrid istiyorsan Kensei ve Longteng'de alınabilir, öyle kötülendiği kadar kötü ürünler değiller. Özellikle Longteng bence marka etkisi altında kalınıp çok gömülüyor. Bence sadece fiyatının Wraith yakın olmasını bir tık saçma buldum. Gerçi Wraith Hybrid yüzeyin idenemedim, yazılanlara bakarak Longteng ile benzer bir kumaş kullanıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,147
Üyeler
188,887
Son üye
husoski
Geri