Bu tarz rekabetçi terimlerden çok anlamam. Ama benim 2003-2025 arası CS 1.3 ile başlayan FPS serüveninde öğrendiğim bir şey varsa, uzaktaki kişileri vurmanın yolu her zaman tek tek taramak ve sakin kalmak. Ben böyle bir oyuncu hiç olamadım. Burada bir tık da deli özgüveni mi dersin öyle bir şey giriyor. Yani uzak mesafe dövüşü kazanacağına güvenmen ve emin olman gerekiyor. Eğer başta vuramadığını hissedersen ve salma eğilimin varsa becerin bir kenara kayboluyor ve sıçıyorsun.
Bunu şöyle anlatayım Left 4 Dead 2 oynarken hep en geriden geliyorum. Kontrollüyüm yani böyle bam güm rahat oynayamıyorum. O rahatlık bende olmadığından diğer oynayanlara göre de az zombi vuruyorum. Diğer oynayan atıyorum heyecanlanıyor veya zombiye bile acımıyor. Ben zombiyi vururken bile dur hs atayım, dur şöyle vurayım daha çok olsun. Nizam ve kontrol sıkıntısı var.
Ama tam tersi CS 1.6 veya CS2 oynarken terörist oynamayı daha çok seviyorum. Çünkü hızlıca rushlayıp insanları hazırlıksız yakalamayı seviyorum. Ama orada da bir bölge koruyayım veya sabit bir yeri keseyim dediğimde garanti saçmalıyor ölüyorum. CS2'de özellikle rush seven insanların AWP'yi daha da iyi kullandığını düşünüyorum. AWP ne zaman alışsam düz silah kullanamıyorum. Valorant'da bu daha çok CS 1.6 benziyor, 1.6'da da AWP kullanmayı sevmezdim.
Yani burada anlatmak istediğim AWP ile rushlamaya alışınca kendine bir güven geliyor. O güven ile aslında karşındaki seninle aynı ayardaysa çok rahat avantajlı oluyorsun. O rahat ettiğin oyun tarzını bulmak ve ona göre kendini değiştirmek önemli. Bu bence matematik verisi ile çözülecek bir şey değil.
Şu ara BF6 oynuyorum uzaktaki adamları vurmak yerine, uzakta yakalanmayacak şekilde haritada geziyorum. Zaten oyunun da efekt vb. kaynaklı düşmanları görmesi kolay değil. Gerçi herkesde böyle ve spotlanırsan kabak gibi kırmızı nokta tarıyorlar.
Yani benim vereceğim taktik uzak mesafe dövüşleri kazanamıyorsan girmemeye çalış. Daha sakin oyna, pozisyon tut. Pozisyon tutma özellikle her oyunda çok kill almada işe yarar. Doğru konumlanmak, maçın gidişatına göre konum değiştirmek(yani A'da adam öldü hafiften B dön tarzı) gibi şeyler ile dövüşü uzakta değil yakın mesafede kendin tutmaya çalış.
Ben DPI sabit 1600 kullanıyorum. Oyunlarda ise sensitivy düşürüyorum. Normalde Hybrid Kensei mouse pad vardı. Denemek için Wraith Spirit of Aim speed geçtim. Bu da bayağı hızlı ve bazen sürtünme yapıyor. KlasseGear Longteng gibi çok tırtıklı değil ama sürtünme yapıyor ve kol kısmını yaktığı da oluyor. Hybrid mouse pad ile daha iyi oynadığımı söyleyebilirim. Eğer speed kullanıyorsan Kensei veya Longteng şans verilebilir. İnsanların abarttığı kadar kötü değil Longteng. Bunlar da fare kullanımını etkiliyor. Fare sensörünü iyi değilse iyi bir sensörülü fareye de geçebilirsin. Sensör farkını net anlıyorsun, önceden Corsair M55 bir şey vardı kablolu, Scyrox geçince HS vb. atarken farenin çok daha iyi durduğunu fark ettim. Önceden bildiğin benim elime göre titriyordu aim.
Çözünürlük bence güncel oyunlarda(CS:GO gibi basık olmuyorsa) ham çözünürlükte kalsın. Ama eğer oyunda atıyorum 1280x960 alıyorsan ve fare akıcılığı artıyorsa (benim gözlemlediğim bu CS 1.6 veya CS:GO'da oluyordu) o ayara çek. Artmıyorsa ham çözünürlük kalsın.