5000 serisi AMD de donanımsal olarak bozui karttı. hatta yurtdışındada insanlar tepki gösterdi iade istediler ve hisseleri düşmüştü. 6000 serisinde donanım düzelttiler ama wattmandan kaynaklı yine kartlar bozuk denilerek şikayet edildi. 7000 serisi ve 9000 serisinde ise hiç kimse şikayet etmiyor çünkü en optimize ve stabil kartlar onlar. 7000 serisinde RTX şikayet ediliyodu onuda 9000 serisinde düzelttiler zaten.RX5700XT almıştım itopyadan yeni çıktığında. İlk gün yeşil mavi ekran hatası yedim, 2. gün klavyemi bozdu ekran kartı (başka ekran kartı taktığımda aynı klavye aynı sistemde çalışıyordu). Gidip razer klavye aldım harbi para harcayıp onu komple bozdu hiç bir pcde çalışmıyordu zor bela iade ettim. Yırtılma probleminden hiç bahsetmiyorum bile oyunlardaki. Hiç yazan fps akıcılığında oyun oynatmıyordu ayrıca. Satmadım bile alacak kişiye yazık diye direk çöpe attım kartı 2060 aldım zamanında.
FSR kapat. Bu arada böyle düşük performans keşke bende de olsaydı 720P Low 30FPS bitirdim oyunuSistemim güçlü fakat Cyberpunk'u akıcı oynayamıyorum. Her şey en yüksek ayarlarda 2K'da FSR 4 Kalite modunda bile şehir içinde 70-80 FPS alıyorum ve hiç akıcı hissettirmiyor. Üstelik FSR açıkken ekran kartı kullanımı da azalıyor, FSR kapatınca da FPS'ler yine 70 falan ve hiç akıcı değil. Ne yapmam gerekiyor, sistemde bir arıza mı var? Oyunla mı alakalı nasıl düzeltilir bu sorun?
Sistem özelliklerim:
Ryzen 7 7800x3D
ASUS TUF 9070XT
16×2 32 GB Patriot Viper 6000MHz RAM
EK OLARAK: FSR KARE ÜRETİMİ KAPALI, RT KOMPLE KAPALI.
Bi konu açtım beynim sıçtı herkes farklı bir şey yazmış.Şu AMD - Nvidia savaşı yüzünden ekran kartı alamıyoruz. Biri onu kötülüyor, öteki diğerini!![]()
260 hz, dediğini de deneyeceğim teşekkür ederim.motion blur aç hz ayarın düşükse onu ayarla düzelir monitörün yüksek hz ise 70 fps kasıyormus gibi gözükür o normaldir motion blurla akıcılığı sağlarsın
Genelde donanımdan zerre anlamayan kabloyu ekran kartı yerine anakarta takıp AMD görüntü vermiyor AMD kötü diye konu açan ve bunu görüp Nvidia fanboy olan düşük yaş seviyesindeki arkadaşlar yüzünden ortalık bu halde.Şu AMD - Nvidia savaşı yüzünden ekran kartı alamıyoruz. Biri onu kötülüyor, öteki diğerini!![]()
baktımda.RT, PT KAPALI.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Olur