Yardım G6 oled gri ekranda dikey çizgi

chloriN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
245
googlenin koyu gri arka plan renginde sadece bu gri renkde şu şekilde bi çizgi görünüyor ışığı fulleyerek bakabilirsiniz bu yanık mı? alalı 2 ay oldu açık gride veya başka renklerde bi sorun yok
IMG_4351.webp

uzun kullanımlarda pixel refresh yapıyor musun
evet hocam, farklı gri tonlarında veya diğer hiçbir renkte bu şekilde izimsi şeyler yok. gride böyle oluyor diye söyleniyor yabancı kaynaklarda ama bilemedim

Ekranı hangi parlaklıkta kullanıyorsun ?

Ekranı hangi parlaklıkta kullanıyorsun ?
monitör ayarında %10 nvidia ise %50 de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Tayfunns hocam senin bir bilgin varmı bu konu hakkında, redditte normal deniniyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

googlenin koyu gri arka plan renginde sadece bu gri renkde şu şekilde bi çizgi görünüyor ışığı fulleyerek bakabilirsiniz bu yanık mı? alalı 2 ay oldu açık gride veya başka renklerde bi sorun yok Alıntıyı görüntüle

@Clyde hocam sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında, monitörün kırılmış gördüm geçmiş olsun ama yinede bir sorayım dedim

Son düzenleme:
öğrencilere 17bine satıldığı zaman almıştım. Parlaklık %100 ve günde 10-15 saat ekranım açık. Buna benzer bir şey olmuştu konu da nasıl çözdüğümü yazmştım https://forum.donanimarsivi.com/konu/samsung-g6-oled-monitor-oled-yanigi-oldu.1123570/
Pixel yenileme yapınca düzelmişti
hocam belirttiğim sorun yanıl değil. sizde googlenin gri tonunda ekranınıza bakarmısınız cok zor görünüyor ama cizgiler olması lazım her oledde oluyormuş. tek bir gri tonda oluyor, youtubeye gri ekran yazdığımda 3 gri cıkıyor onlardan birinde bu çizgiler görünüyor test edip dönebilirmisiniz

OLED panellerin üretim teknolojisinden kaynaklanan bir durum. Herhangi bir sıkıntı yok. pixel refresh sonrası düzelmezse içerik izlerken de gözüne batıyorsa garantiye gönder, panel değişimi yaparlar.

OLED panellerin üretim teknolojisinden kaynaklanan bir durum. Herhangi bir sıkıntı yok. pixel refresh sonrası düzelmezse içerik izlerken de gözüne batıyorsa garantiye gönder, panel değişimi yaparlar.
piksel reflesh ile alakalı mı bilmiyorum hocam telefon kamerasından da olabilir ışığı fulleyince böyle duruyor, ama gözle görünmüyor hiç, sadece solda bi cizgi var oda dibine girince görünüyor şöyle bi sorum olacak yanık olsa diğer renklerde de görünmez mi diğer gri tonlarında bile görünmüyor veya diğer renklerde bile yok garantiye göndersem mi

Ekler

• IMG_4356.webp
    IMG_4356.webp
    604.9 KB · Hit: 22
piksel reflesh ile alakalı mı bilmiyorum hocam telefon kamerasından da olabilir ışığı fulleyince böyle duruyor, ama gözle görünmüyor hiç, sadece solda bi cizgi var oda dibine girince görünüyor şöyle bi sorum olacak yanık olsa diğer renklerde de görünmez mi diğer gri tonlarında bile görünmüyor veya diğer renklerde bile yok garantiye göndersem mi
normal hocam benim g61sd de böyleydi. parlaklık arttıkça daha az fark ediliyor bir şeyler izlerken oynarken rahatsız etmiyorsa takılmayın. her oledde var neredeyse tel kamerasında daha kötü gözüküyor

Samsung Wave'den itibaren Amoled ekranlı telefon kullanıyorum, Oledlerde gri veya koyu renklerde böyle düzensiz görüntüler olabiliyor. Bu tarz bir görüntüyü günlük kullanımda görmezsiniz zaten.

Arkadaşlar, belki konudan saptıracak ama, bende de g6 oled var 240hz olan öğrenci indiriminden almıştım.

4 5 aydır pixel refresh yapmıyorum. Günde max 2 3 saat yarı parlaklıkta kullanıyorum. Monitör sanırım kendi otomatik her kapattığında bakım yapıyor. Herhangi bir sorun olmadı bugüne kadar. İz vs.

Bu menüdeki manuel pixel refresh ne sıklıkla yapılmalı? Sadece sorun olduğunda mı yapılmalı? bilgisi olan var mı?

normal hocam benim g61sd de böyleydi. parlaklık arttıkça daha az fark ediliyor bir şeyler izlerken oynarken rahatsız etmiyorsa takılmayın. her oledde var neredeyse tel kamerasında daha kötü gözüküyor
Samsung Wave'den itibaren Amoled ekranlı telefon kullanıyorum, Oledlerde gri veya koyu renklerde böyle düzensiz görüntüler olabiliyor. Bu tarz bir görüntüyü günlük kullanımda görmezsiniz zaten.
garantiye yollamam gerekmiyor değilmi hocam normal sanırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,611
Üyeler
186,913
Son üye
AjanSmith
Geri