uzun kullanımlarda pixel refresh yapıyor musungooglenin koyu gri arka plan renginde sadece bu gri renkde şu şekilde bi çizgi görünüyor ışığı fulleyerek bakabilirsiniz bu yanık mı? alalı 2 ay oldu açık gride veya başka renklerde bi sorun yok Alıntıyı görüntüle
evet hocam, farklı gri tonlarında veya diğer hiçbir renkte bu şekilde izimsi şeyler yok. gride böyle oluyor diye söyleniyor yabancı kaynaklarda ama bilemedimuzun kullanımlarda pixel refresh yapıyor musun
monitör ayarında %10 nvidia ise %50 deEkranı hangi parlaklıkta kullanıyorsun ?
googlenin koyu gri arka plan renginde sadece bu gri renkde şu şekilde bi çizgi görünüyor ışığı fulleyerek bakabilirsiniz bu yanık mı? alalı 2 ay oldu açık gride veya başka renklerde bi sorun yok Alıntıyı görüntüle
hocam belirttiğim sorun yanıl değil. sizde googlenin gri tonunda ekranınıza bakarmısınız cok zor görünüyor ama cizgiler olması lazım her oledde oluyormuş. tek bir gri tonda oluyor, youtubeye gri ekran yazdığımda 3 gri cıkıyor onlardan birinde bu çizgiler görünüyor test edip dönebilirmisinizöğrencilere 17bine satıldığı zaman almıştım. Parlaklık %100 ve günde 10-15 saat ekranım açık. Buna benzer bir şey olmuştu konu da nasıl çözdüğümü yazmştım https://forum.donanimarsivi.com/konu/samsung-g6-oled-monitor-oled-yanigi-oldu.1123570/
Pixel yenileme yapınca düzelmişti
piksel reflesh ile alakalı mı bilmiyorum hocam telefon kamerasından da olabilir ışığı fulleyince böyle duruyor, ama gözle görünmüyor hiç, sadece solda bi cizgi var oda dibine girince görünüyor şöyle bi sorum olacak yanık olsa diğer renklerde de görünmez mi diğer gri tonlarında bile görünmüyor veya diğer renklerde bile yok garantiye göndersem miOLED panellerin üretim teknolojisinden kaynaklanan bir durum. Herhangi bir sıkıntı yok. pixel refresh sonrası düzelmezse içerik izlerken de gözüne batıyorsa garantiye gönder, panel değişimi yaparlar.
normal hocam benim g61sd de böyleydi. parlaklık arttıkça daha az fark ediliyor bir şeyler izlerken oynarken rahatsız etmiyorsa takılmayın. her oledde var neredeyse tel kamerasında daha kötü gözüküyorpiksel reflesh ile alakalı mı bilmiyorum hocam telefon kamerasından da olabilir ışığı fulleyince böyle duruyor, ama gözle görünmüyor hiç, sadece solda bi cizgi var oda dibine girince görünüyor şöyle bi sorum olacak yanık olsa diğer renklerde de görünmez mi diğer gri tonlarında bile görünmüyor veya diğer renklerde bile yok garantiye göndersem mi
normal hocam benim g61sd de böyleydi. parlaklık arttıkça daha az fark ediliyor bir şeyler izlerken oynarken rahatsız etmiyorsa takılmayın. her oledde var neredeyse tel kamerasında daha kötü gözüküyor
garantiye yollamam gerekmiyor değilmi hocam normal sanırım.Samsung Wave'den itibaren Amoled ekranlı telefon kullanıyorum, Oledlerde gri veya koyu renklerde böyle düzensiz görüntüler olabiliyor. Bu tarz bir görüntüyü günlük kullanımda görmezsiniz zaten.