Battlefield 6 düşük fps

Reaksiyon skoru
4
Merhabalar battlefield 6 oynuyorum ve fps 90 100 arası oluyor. Daha yüksek fps almam gerekmez mi ya da almam gerekeni mi alıyorum bilmiyorum. Ram belki darboğaz yapabiliyordur diye sizlere bir sorayım dedim aşşağıya sistemi atıyorum unlostun kampanya yaptığı bilgisayarlardan biri. Bu arada oyunu 1080p en düşük ayarlar dlss de kalite modunda oynuyorum. Bir de bu amd işlemciler için bir sıcaklık ayarı yapmak gerekiyormuş. İşlemcim 80 derecenin altına inmiyor. Bilen biri varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

Anakart:GIGABYTE B650M-S2H 6400Mhz DDR5 AM5 M.2 HDMI mATX
İşlemci (CPU):AMD Ryzen 5 7600 5.1 GHz 65W AM5 Tray
Power Supply:RAMPAGE 750W 80+ Bronze
Ekran Kartı (GPU):GIGABYTE RTX5070 Windforce 12GB GDDR7 192Bit OC
Soğutucu:FRISBY P6S ARGB Fanlı 6xBakır 120mm
SSD Türü:1TB
Bellek:1x16GB DDR5 5600 mhz olması gerek
Kasa:Rampage CRUISER V2 Mesh Camlı 750W 80 Plus Bronze

Merhabalar battlefield 6 oynuyorum ve fps 90 100 arası oluyor. Daha yüksek fps almam gerekmez mi ya da almam gerekeni mi alıyorum bilmiyorum. Ram belki darboğaz yapabiliyordur diye sizlere bir sorayım dedim aşşağıya sistemi atıyorum unlostun kampanya yaptığı bilgisayarlardan biri. Bu arada oyunu 1080p en düşük ayarlar dlss de kalite modunda oynuyorum. Bir de bu amd işlemciler için bir sıcaklık ayarı yapmak gerekiyormuş. İşlemcim 80 derecenin altına inmiyor. Bilen biri varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

Anakart:GIGABYTE B650M-S2H 6400Mhz DDR5 AM5 M.2 HDMI mATX
İşlemci (CPU):AMD Ryzen 5 7600 5.1 GHz 65W AM5 Tray
Power Supply:RAMPAGE 750W 80+ Bronze
Ekran Kartı (GPU):GIGABYTE RTX5070 Windforce 12GB GDDR7 192Bit OC
Soğutucu:FRISBY P6S ARGB Fanlı 6xBakır 120mm
SSD Türü:1TB
Bellek:1x16GB DDR5 5600 mhz olması gerek
Kasa:Rampage CRUISER V2 Mesh Camlı 750W 80 Plus Bronze
Aldığın fps baya düşük rtx 5070 ve 7500f ile 2k ultra da dlss kalitede 150 fps alıyorum

youtubedan bir videoya baktim hocam ram kaynakli muhtemelen yasadiginiz problem. 32gb ram ile 20-30 fps daha fazla aliniyor gozukuyor i5 13400f ile

Yanlışım yoksa bu sistem 2K monitör şart diye biliyorum. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar yazacaktır. Ama bildiğim kadarıyla şartsa şu anlık tek yapman gereken 2K bir monitör almak veya DSR ile çözünürlük yükseltmek. Yoksa işlemciye yük biniyor diye biliyorum. Bu da BF6 gib işlemciyi %50-70 civarında sömüren bir oyunda kötü FPS demek.

BF6 işlemciyi yoran bir oyun. Ayrıca betadaki haline göre çok da optimize değil. Bellek takviyesi de faydalı olacaktır. Ama temel sorun burada bence bellek değil. Bu arada BF'nin FPS arayüzünde GPU sistemin alabileceği tam FPS gösteriyor. CPU ise o an aldığınız FPS'i. Yani atıyorum 5070 150 FPS alıyor, ama CPU'da 130 FPS gösteriyor. Burada çözünürlük veya bellek sorununuz olmasa bile işlemci oyun için yetmediğinden 20 FPS falan düşük alabiliyor. Bence BF'nin motoru UE5'den bile sorunlu, artık büyük bir revizyon ve optimizasyona ihtiyaç duyuyor. Yani her oyunda %60 üstü CPU tüketmesi koca bir saçmalık.

BF6 için CPU'ya yük bindiren ayarları düşürmeni öneririm. Ben şu şekilde kullanıyorum.

Bunlar hem görselliği çok bozmuyor. Hem de CPU'ya yük bindiren ayarları düşükte kullanıyorsun. Reflex varsayılan olarak Enabled + Boost geliyor, ekstra işlemciye yük bindirdiğinden ve boost'un gecikmeye hiçbir katkısı olmadığından enabled çekin. Doku kalitesi gibi şeyleri Ultra çekebilirsiniz, ben de 4060 olduğundan High'da tutuyorum.

2025-12-24_12-02.webp

2025-12-24_12-04.webp

2025-12-24_12-03_1.webp

2025-12-24_12-04_1.webp

Yanlışım yoksa bu sistem 2K monitör şart diye biliyorum. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar yazacaktır. Ama bildiğim kadarıyla şartsa şu anlık tek yapman gereken 2K bir monitör almak veya DSR ile çözünürlük yükseltmek. Yoksa işlemciye yük biniyor diye biliyorum. Bu da BF6 gib işlemciyi %50-70 civarında sömüren bir oyunda kötü FPS demek.

BF6 işlemciyi yoran bir oyun. Ayrıca betadaki haline göre çok da optimize değil. Bellek takviyesi de faydalı olacaktır. Ama temel sorun burada bence bellek değil. Bu arada BF'nin FPS arayüzünde GPU sistemin alabileceği tam FPS gösteriyor. CPU ise o an aldığınız FPS'i. Yani atıyorum 5070 150 FPS alıyor, ama CPU'da 130 FPS gösteriyor. Burada çözünürlük veya bellek sorununuz olmasa bile işlemci oyun için yetmediğinden 20 FPS falan düşük alabiliyor. Bence BF'nin motoru UE5'den bile sorunlu, artık büyük bir revizyon ve optimizasyona ihtiyaç duyuyor. Yani her oyunda %60 üstü CPU tüketmesi koca bir saçmalık.

BF6 için CPU'ya yük bindiren ayarları düşürmeni öneririm. Ben şu şekilde kullanıyorum.

Bunlar hem görselliği çok bozmuyor. Hem de CPU'ya yük bindiren ayarları düşükte kullanıyorsun. Reflex varsayılan olarak Enabled + Boost geliyor, ekstra işlemciye yük bindirdiğinden ve boost'un gecikmeye hiçbir katkısı olmadığından enabled çekin. Doku kalitesi gibi şeyleri Ultra çekebilirsiniz, ben de 4060 olduğundan High'da tutuyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
bende 2k monitör almam gerektiğini düşünüyordum ama bana monitörü satan satış danışmanı 1080p önerdi 2k da şuan aldığım fps nin yarısını alacağımı söyledi bana da mantıklı gelmemişti ama öyle değince mecbur 1080p monitör aldım
ayarlar için sağol eve geçince bir de böyle deneyeceğim ama sanırım sorunu çözemeyeceğim

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam 2k da kullansa fps 150lere cikmayacak. (cikarsa da yuzde 1 ve binde 1 daha onemli ona da bakalim) burada olay 2. rame ihtiyac duymasi bence.

ben 5700x islemci 32gb ram (2560x1080 cozunurluk) ile haritasina gore cpu yuksek ayarlardan sikinti yasasam bile genel olarak 90-100den fazla fps aliyorum. 5800x3d islemciye gecersem anca 7600 ayarini yakalamis olurum.

youtube da buldugum video (ddr4 ram kullanilmis)

32gb oldugunda ramin yarisi kullaniliyor.

Son düzenleme:
hocam 2k da kullansa fps 150lere cikmayacak. (cikarsa da yuzde 1 ve binde 1 daha onemli ona da bakalim) burada olay 2. rame ihtiyac duymasi bence.

ben 5700x islemci 32gb ram (2560x1080 cozunurluk) ile haritasina gore cpu yuksek ayarlardan sikinti yasasam bile genel olarak 90-100den fazla fps aliyorum. 5800x3d islemciye gecersem anca 7600 ayarini yakalamis olurum.

youtube da buldugum video (ddr4 ram kullanilmis)

32gb oldugunda ramin yarisi kullaniliyor.
videoda gördüğüm kadarıyla 32 gb rame yükseldiğinde işlemcideki yük hafifliyor ekran kartına daha çok biniyor
benim oyunda genelde işlemcim yüzde yüz kullanılıyor oluyor ama ekran kartım yatışta oluyor yüzde 40 yüzde 50 lerde dolaşıyor
ram yükseltirsem bu testteki gibi yük daha dengeli mi olur ram yükseltmem mi gerekiyor doğru mu anlamışım

videoda gördüğüm kadarıyla 32 gb rame yükseldiğinde işlemcideki yük hafifliyor ekran kartına daha çok biniyor
benim oyunda genelde işlemcim yüzde yüz kullanılıyor oluyor ama ekran kartım yatışta oluyor yüzde 40 yüzde 50 lerde dolaşıyor
ram yükseltirsem bu testteki gibi yük daha dengeli mi olur ram yükseltmem mi gerekiyor doğru mu anlamışım
hocam dsr acip kendiniz test edebilirsiniz hangisine once ihtiyaciniz olacak. nvidia kontrol panelinde ayari olmasi lazim oyun icinde var mi bilmiyorum. (ekleme evet varmis, yukaridaki uyenin paylastigi fotolarda dynamic super resolution scale diye geciyor. 1.78 carpani 2560x1440 olur orada bir bar cikarsa yuzde 178.) goruntu 2k renderlanacak ekran karti daha cok calisacak. 4k testi icin yuzde 400 deneyebilirsiniz.

ve sunu da diyeyim ben boyle yapmistim. bir notepad dosyasi acin. icine bunu yapistirin:

Thread.ProcessorCount 6
Thread.MaxProcessorCount 6
Thread.MinFreeProcessorCount 0
Thread.JobThreadPriority 0
GstRender.Thread.MaxProcessorCount 12

ismini ise user.cfg olarak kaydedin. user.cfg.txt olmasin uzantisi cfg olacak. bu dosyayi bf6 nin klasorune atin. yuksek islemci kullanimini rahatlatacaktir.

Son düzenleme:
ram alın 16 lık
fps yükselecektir.

dsr denerseniz beni haberdar edebilir misiniz hocam sonucu merak ettim.

RTX 4060 // i5 12400F // 2K orta çözünürlükte 80-100 arası akıcı fps alıyorum.Senin güncellemelerde sorun olabilr mi ekran kartı güncel mi?
Not : Ekran 240 HZ

Geri