PC TOPLAMA İÇİN BİLGİLİ KRALLARIN YARDIMI LAZIM

Cezo

80+
Reaksiyon skoru
10
Selamünaleyküm ben milli takım sporcusuyum ve bu sene haziran ayı civarı PC almayı düşünüyordum ama maaşlarla alakalı ufak aksaklıklar yaşandı ve yenice şu an elime ulaştı elimde Gigabyte GeForce RTX 3070 vision OC 8G kartı var o zaman son kalan paramla almıştım beyaz bir sistem istiyorum RAM'i ikinci el almayı planlıyordum şu şekilde bir sistem yapmıştım kafamda.
PSU MSI MAG A750bn gen5 750W Power Supply 3300TL.
SSD WD blue SN5000 500GB 5000/4000MB/s M.2 NVMe Gen4 SSD disk - S500G4B0e 1.619 TL
Kasa game Master F-7 beyaz 7 RGB fanli ATX oyuncu bilgisayar kasasi 4000 TL
Sıvı sogutma MSI MAG CoreLiquid A13 240M 3K 360M 4K.

Toplam 14K.

Anakart ASUS Prime B650M-K 5000 TL.
Islemci Ryzen 5 7500F 6000 TL.
RAM sarı siteden 5000 TL.
Ekran kartı 3070 beyaz 10.900TL
Klavye Havit 1600 TL.
Toplam 41.000 TL.

Sizin bu sistemde gördüğünüz bir eksik vs bir şey var mı?
3070 için DDR5 geçmek mantıklı mı?
Ve RAM fiyatları bayağı uçmuş bütçe ekran kartı elimde olduğu için 35.000 sadece kasa için vakit ayırdığınız için teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum.

,İşlemci,Ram ve SSD'yi ikinci el al.Bu arada elinde sadece Rtx 3070 var değil mi?

fazlalık gördüğüm soğutucu var , 5 k ya da ram bulamazsın artık bence

Beyaz sevdan yüzünden bazı parçalara gereksiz para bayılma bence. DDR5 e geçmek zorundasın zira 7500F, AM5 soket bir işlemci. AM5 platformu SADECE DDR5 destekler. Yani istesen de DDR4 takamazsın, mecbursun. Sivı soğutma gereksiz. Hava soğutucu kafi. Kasa gereksiz pahalı daha uyguna bulunabilir.

,İşlemci,Ram ve SSD'yi ikinci el al.Bu arada elinde sadece Rtx 3070 var değil mi?
Evet 3070 var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Beyaz sevdan yüzünden bazı parçalara gereksiz para bayılma bence. DDR5 e geçmek zorundasın zira 7500F, AM5 soket bir işlemci. AM5 platformu SADECE DDR5 destekler. Yani istesen de DDR4 takamazsın, mecbursun. Sivı soğutma gereksiz. Hava soğutucu kafi. Kasa gereksiz pahalı daha uyguna bulunabilir.
Çocukluğumdan beri içimde ukte kaldı hocam
Işlemci: AMD Ryzen 5 7600X

Anakart: MSI Pro B650-P WIFI AMD B650 6400 MHz

RAM: Kingston DDR5 16GB (2x8GB) 5200MHz CL40 Fury Beast RGB

Böyle bir sistem alıcam arkadaştan hocam 20k alınır mı sizce

Hocam bu sistemi almayı düşünüyorum ssd ve psu önerir misiniz duruma göre kasayı kendim ayarlayacağım

Son düzenleme:
Evet 3070 var

Çocukluğumdan beri içimde ukte kaldı hocam
Işlemci: AMD Ryzen 5 7600X

Anakart: MSI Pro B650-P WIFI AMD B650 6400 MHz

RAM: Kingston DDR5 16GB (2x8GB) 5200MHz CL40 Fury Beast RGB

Böyle bir sistem alıcam arkadaştan hocam 20k alınır mı sizce
alınır. sadece işlemci ve analart 20k yapıor zaten.

Hayır sıfır değil hocam ama yorulmamış temiz parçalar

Öneeebileceğiniz fp psu ile m2 var mı kalitesiz 1tb olavağına kaliteli 500gb olması benim tercihimdir öyle dolu dolu oynayan birisi değilim
Bütçe nedir

Dostum çok kötü bir sistem dizmişsin.Hani madde madde yazsam 10-20 tane ayar çekerim.Senin şimdi ekran kartın elinde, sistem bileşenleri ve klavye için bütçen ne kadar?Bu kadar karışık yazman manasız.

Hocam 3-4k arası psu 2k civarıda m2 düşünüyorum

Dostum çok kötü bir sistem dizmişsin.Hani madde madde yazsam 10-20 tane ayar çekerim.Senin şimdi ekran kartın elinde, sistem bileşenleri ve klavye için bütçen ne kadar?Bu kadar karışık yazman manasız.
Kusura bakmayın öyle gözüküyor şimdi elimde 3070 var attığım sistem özellikli işlemci anakart ve rami alacağım sizden sadece psu vs m2 önerisi istiyorum diğer dış kasa ve klavye bakacağım. mouse kulaklığım vs zaten var bunlar biraz daha fuzüli kaçıyor o yüzden bütçeme göre karar vereceğim

İşlemciyi alırken furmark testi gibi yapabileceğim bir uygulama var mı

Hocam 3-4k arası psu 2k civarıda m2 düşünüyorum

Kusura bakmayın öyle gözüküyor şimdi elimde 3070 var attığım sistem özellikli işlemci anakart ve rami alacağım sizden sadece psu vs m2 önerisi istiyorum diğer dış kasa ve klavye bakacağım. mouse kulaklığım vs zaten var bunlar biraz daha fuzüli kaçıyor o yüzden bütçeme göre karar vereceğim

İşlemciyi alırken furmark testi gibi yapabileceğim bir uygulama var mı
SSD olarak Kingston ve Kioxia'nın 1TB ssdlerine bak.
Hazırladığın tüm bileşenler çok kötü benden söylemesi.

SSD olarak Kingston ve Kioxia'nın 1TB ssdlerine bak.
Hazırladığın tüm bileşenler çok kötü benden söylemesi.
Neresi kötü mesela hocam neresi uyumsuz sizce

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,491
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri