bütçen varsa 5070ti al bencearkadaşlar 40 a 5070 ti bekliyordum sanırım gelmeyecek. mönitor 2k sizce 5070 alınır mı işlemci 7800x3d ve yayın+ oyun geliştirme ve oyun yayınları yapmayı planlıyorum 5070 ti şuan bütçeyi çok zorluyor . yada 5060 ti 16gb mı 12 yeter mi yayın render için
genelde sunuculu oyunlar oynuyorum ve sunucu temelli oyunlar yapmayı düşünüyorum
bana 5070 ti fiyati yüksek gibi geliyorAlıntıyı görüntüle
tabii ki bariz fark var bellek arayüz , bellek bant genişliği , cuda çekirdek vs ama fiyat farkıda ortada
Ne anlatıyon kral sen. 5 yıllık 3080 2k da her seye kafa atıyor. Konusmak icin konusuyorsun. Gecen cıkmış kartı 2 senede hic ettin kafana göreBugün oynarsın 2 sene sonra oynatmaz 2k oynuyorsan ultra grafik açman gerekiyor mid grafikler yakışmaz 1080p için bile 12gb vram sınırları oynuyor şu an
Hocam bu yeter yetmez olaylarına ben şahsen pek anlam veremiyorum.neye göre kime göre yeter veya yetmez. Monitörün nedir. Kaç Hz dir. Bunlar bence daha önemliarkadaşlar 40 a 5070 ti bekliyordum sanırım gelmeyecek. mönitor 2k sizce 5070 alınır mı işlemci 7800x3d ve yayın+ oyun geliştirme ve oyun yayınları yapmayı planlıyorum 5070 ti şuan bütçeyi çok zorluyor . yada 5060 ti 16gb mı 12 yeter mi yayın render için
genelde sunuculu oyunlar oynuyorum ve sunucu temelli oyunlar yapmayı düşünüyorum
hocam sizce 5070 in ederi ne kadar 5070 ti ne kadar olursa alınmalıSadece VRAM üzerinden düşünerek karta ömür biçmek akıl işi değil. 10gb Vram'li 3080 günümüzde hâlâ 4K da oyun oynatabiliyor. Bant genişliği ve bellek kaliteleri üzerinden yorum yapmayı bilmediğiniz çok belli. 12gb Vram'e sahip olsa dahi 672.0 GB/s bant genişliğine sahip bir ekran kartının sadece VRAM'den dolayı 2K da oyun oynamakta zorlanacağını düşünmeniz garip.
Şu videoyu izlerseniz anlarsınız demek istediğimi.
ana mönitor 2k diğeri 1080p 2k olan 260 hz ve diğer 1080 olan 165 hzHocam bu yeter yetmez olaylarına ben şahsen pek anlam veremiyorum.neye göre kime göre yeter veya yetmez. Monitörün nedir. Kaç Hz dir. Bunlar bence daha önemli
yav tamam en güçlü kart 5070 tamam en güçlüsü o 4090dan da güçlü sal 2 sene sonra görürüzdlss öncesinde kalmış arkadaş.
Sadece VRAM üzerinden düşünerek karta ömür biçmek akıl işi değil. 10gb Vram'li 3080 günümüzde hâlâ 4K da oyun oynatabiliyor. Bant genişliği ve bellek kaliteleri üzerinden yorum yapmayı bilmediğiniz çok belli. 12gb Vram'e sahip olsa dahi 672.0 GB/s bant genişliğine sahip bir ekran kartının sadece VRAM'den dolayı 2K da oyun oynamakta zorlanacağını düşünmeniz garip.
Şu videoyu izlerseniz anlarsınız demek istediğimi.
@SARI_BEYAlıntıyı görüntüle
tabii ki bariz fark var bellek arayüz , bellek bant genişliği , cuda çekirdek vs ama fiyat farkıda ortada
Hocam 2k 260hz i ultra ayarlarda 5080 bile doyuramayabilir gibime geliyor (hikayeli oyunlarda TLOU , RDR2 gibi oyunlarda) , bende 5080 aldım, test edip bildirebilirim ne olup bittiğini, bilen varsa sahip olan varsa aydınlatabilir. Tabi benim bu söylemim saf güç için geçerlihocam sizce 5070 in ederi ne kadar 5070 ti ne kadar olursa alınmalı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ana mönitor 2k diğeri 1080p 2k olan 260 hz ve diğer 1080 olan 165 hz
Ben ama böyle düşündüğüm için Xiaomi g pro 27i aldım geçen. O 180hz ama miniled bir monitör. Bu iş birazda arz talep konusunda sıkışıp kalıyor.Hocam 2k 260hz i ultra ayarlarda 5080 bile doyuramayabilir gibime geliyor (hikayeli oyunlarda TLOU , RDR2 gibi oyunlarda) , bende 5080 aldım, test edip bildirebilirim ne olup bittiğini, bilen varsa sahip olan varsa aydınlatabilir. Tabi benim bu söylemim saf güç için geçerli
hocam 260 hz almam önemli değil bana 5070 ile 5070 ti arasındaki fark a değer mi o önemliHocam 2k 260hz i ultra ayarlarda 5080 bile doyuramayabilir gibime geliyor (hikayeli oyunlarda TLOU , RDR2 gibi oyunlarda) , bende 5080 aldım, test edip bildirebilirim ne olup bittiğini, bilen varsa sahip olan varsa aydınlatabilir. Tabi benim bu söylemim saf güç için geçerli
kasma donma olmadan yüksek grafiklerde oynasam yeterHocam 2k 260hz i ultra ayarlarda 5080 bile doyuramayabilir gibime geliyor (hikayeli oyunlarda TLOU , RDR2 gibi oyunlarda) , bende 5080 aldım, test edip bildirebilirim ne olup bittiğini, bilen varsa sahip olan varsa aydınlatabilir. Tabi benim bu söylemim saf güç için geçerli
ben beyaz almak durumunda kaldığım için 50k ya denk geldi bana 45k dan başlıyo fiyatlar dahada düşüceğini düşünmüyorum şahsenbana 5070 ti fiyati yüksek gibi geliyor