2K 27'' Monitör önerisi

fako

80+
Reaksiyon skoru
0
1440p 27 inç bir monitör almak istiyorum. Daha çok hikayei oynuyorum rekabtçi olarak sadece arc raiders, bf6, call of duty, apex tarzı oyunlar oynuyorum CS Valo lol tarzı oyunlar hiç oynamıyorum. Şuan Asus vg24vqe VA panel 165Hz curved monitör kullanıyorum ve meemnun değilim. Böyle oyunlarda bazen bulanık görmek gibimsi, göz yorulması, renklerin kötü gelmesi gibi şikayetlerim var. Bu 1080p den mi kaynaklı VA panelden mi kaynaklı yoksa kötü bi panele mi denk geldim bilmiyorum.
Bana IPS veya VA (daha tam karar veremedim hangisi) panel 2k 1440p, curved olmasınz, renkleri güzel, çok yüksek hz ile işim yok 165den aşağı olmasın yeter, ips olacaksa ipps glowing çok olmayan maximun 11k bir monitör önerir misiniz ?

Bütçedeki en iyi IPS bu.
KTC 27″ H27E6 vs asus VG27AQL5A dersek sizce hangisi ?
Arada sadece 600tl fark var.

KTC alın fiyat aralığındaki en iyi monitor.Renk gamı,tepki süresi,ghosting oranı gibi değerleri çok iyi tek kusuru kontrast oranı oda ips olduğu için normal denebilir ama ipsler içinde gene iyi seviyede bi kontrast oranı var.Adını vermek yasak olduğu için söyleyemiyorum ama başka bir forumda incelemesi mevcut.

Bütçedeki en iyi IPS bu.
Bu üç monitör özellik olarak neredeyse aynı (HZ dışında oda çok önemli değil benim için çünkü hiçbir zaman 300fps e çıkmamam çoğu oyunda) içlerinde kontrast oranı en iyi olan VG27AQL5A. Sanki onu almak daha mantıklı gibi ama hâlâ tam emin değilim. Bide VA panelden ips panele geçeceğim bu yüzden kontrastın iyi olması da biraz önemli benim için .

Son düzenleme:
Bu üç monitör özellik olarak neredeyse aynı (HZ dışında oda çok önemli değil benim için çünkü hiçbir zaman 300fps e çıkmamam çoğu oyunda) içlerinde kontrast oranı en iyi olan VG27AQL5A. Sanki onu almak daha mantıklı gibi ama hâlâ tam emin değilim. Bide VA panelden ips panele geçeceğim bu yüzden kontrastın iyi olması da biraz önemli benim için .
dostum attığım asusu kendimde kullanıyorum bu arada. kontrast oranında da attığım ürün ktcden daha iyi görünüyor. ayrıca renk derinliği ve sayısında da yine ktcden üstün. sürekli cs valo tarzı oyunlar oynamıyorsan bence gayet işini görür

dostum attığım asusu kendimde kullanıyorum bu arada. kontrast oranında da attığım ürün ktcden daha iyi görünüyor. ayrıca renk derinliği ve sayısında da yine ktcden üstün. sürekli cs valo tarzı oyunlar oynamıyorsan bence gayet işini görür
Cs valo tarzı hiç oynamıyorum. Benimde çok aklıma yatmıştı o attığın asus emin olmak için sormuştum çok teşekkürler hocam. Bu konuyu Asus VG27AQL5A almak isteyenler için özel bi etiket falan koyabiliyorsak koyalım.

Cs valo tarzı hiç oynamıyorum. Benimde çok aklıma yatmıştı o attığın asus emin olmak için sormuştum çok teşekkürler hocam. Bu konuyu Asus VG27AQL5A almak isteyenler için özel bi etiket falan koyabiliyorsak koyalım.
mümkünse vatandan gidip kendiniz test ederek alın herhangi bir ölü piksel ghosting sorununda enazından kargoyla uğraşmazsınız kafanızı rahat olur.

mümkünse vatandan gidip kendiniz test ederek alın herhangi bir ölü piksel ghosting sorununda enazından kargoyla uğraşmazsınız kafanızı rahat olur.
Sitedeki fiyatıyla bayi aynı fiyattır değil mi ?

Asus:
1767618943809.webp

KTC:
1767618950055.webp

Renk olarak daha iyi KTC

Parlaklığa gelirsek KTC:
1767619006078.webp

ASUS:
1767619018155.webp

Gene KTC daha iyi

Response Time'a gelelim

ASUS: