Fuzuloto veya katılımevim ile araba almak

sefagkts

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
158
Arkadaşlar selam bu sistemler ile araç alan varmı? Aylık 20-25k arası ödeme yaparak 700-900k arası bir tutara yazılmak istiyorum. Daha önce yazılan çevresinde alan varmı bu şekilde yazılsam ne kadar sürede çıkar acaba.

Arkadaşlar selam bu sistemler ile araç alan varmı? Aylık 20-25k arası ödeme yaparak 700-900k arası bir tutara yazılmak istiyorum. Daha önce yazılan çevresinde alan varmı bu şekilde yazılsam ne kadar sürede çıkar acaba.
Gidip görüşmek en mantıklısı

Çevremde bir çok yazılan var. Faiz hassasiyeti olan dindar kesimi ev araba sahibi yapmak için çıkarılmış bi sistem lakin faizden çok daha zararlı. Türkiye gibi hiperenflasyon ülkelerinde paran erir. 2020 öncesi gene bi tık mantıklıydı o zamanlar kredi de mantıklıydı faizler düşüktü. Şu an girenler binpişman. Sıra kura ile çıktığından aslında bi nevi kumarda bu sistem. Sıranın en başındaki de en sonundaki de aynı parayı yatırıyo ama biri bmv alırken diğeri para eridiğinden anca egea alıyo. Hemde aşırı komisyon alıyolar

Çevremde bir çok yazılan var. Faiz hassasiyeti olan dindar kesimi ev araba sahibi yapmak için çıkarılmış bi sistem lakin faizden çok daha zararlı. Türkiye gibi hiperenflasyon ülkelerinde paran erir. 2020 öncesi gene bi tık mantıklıydı o zamanlar kredi de mantıklıydı faizler düşüktü. Şu an girenler binpişman. Sıra kura ile çıktığından aslında bi nevi kumarda bu sistem. Sıranın en başındaki de en sonundaki de aynı parayı yatırıyo ama biri bmv alırken diğeri para eridiğinden anca egea alıyo. Hemde aşırı komisyon alıyolar
komisyon dusuk benim bildigim ama evet o para erime muhabbetine katılıyorum. 6.ayda araba çıkma muhabbeti var ona girersen karlı iş

hocam şahsen eminevim ile aldım fakat ödeme yöntemi olarak çok çeşit var size en uygununu görmek için gidip konuşmak daha mantıklı

Hocam değişiyor ama genelde örneğin 2 yılsa ilk 1 yıl hiç çıkmıyor. Asla yatırım tavsiyesi değildir ancak şuanda o parayı her ay gümüşe yatırsanız muhtemelen istediğiniz arabayı daha kısa sürede (ve pratikte daha uyguna) elde edeceksiniz.

Sen 900 bin TL’lik gruba girdin diyelim. Aylık 25 bin ödemeyle vade 36 ay sürer. Eğer kura sana ilk 3-5 ayda çıkmazsa yandın. Bugün 900 bine aldığın araba, sana sıra 18. ayda geldiğinde muhtemelen 1.6 milyon TL olacak. Elindeki 900 bin TL pul olacak, o paraya anca ağır hasarlı veya modeli çok düşük araç alabilirsin. Beklediğin her gün zarar yazarsın.

komisyon dusuk benim bildigim ama evet o para erime muhabbetine katılıyorum. 6.ayda araba çıkma muhabbeti var ona girersen karlı iş
Krediye göre fazla. Basit mantık bu da bankaların faizden korkan insanlarıda müşterisi yapmak için bulduğu bi sistem. Adamlar verdiği paranın misli mislini senden güzel güzel alır ister adına faiz de ister başka bişe. Bunun yerine düşük faizli araç kredisi daha mantıklı geliyo bana tabi onda da aylık ödeme biraz daha yüksek olur

Mantıklı bir sistem alınır. Arabada kura olmadan en erken 1 sene içinde çıkıyor herhalde. Arkadaşım 1M'e girmişti. En geç 12 ayda teslim edilir demişlerdi ona da. Önden para yatırmadan.

Bende aldım bu şekilde.

teşekkürler cevaplar için gidip ödeyebileceğim ve alacağım tutara göre 6 ayda teslim olan varsa ona yazılmak mantıklı gerisi risk gibi

Krediye göre fazla. Basit mantık bu da bankaların faizden korkan insanlarıda müşterisi yapmak için bulduğu bi sistem. Adamlar verdiği paranın misli mislini senden güzel güzel alır ister adına faiz de ister başka bişe. Bunun yerine düşük faizli araç kredisi daha mantıklı geliyo bana tabi onda da aylık ödeme biraz daha yüksek olur
Nasıl krediden fazla hocam? 600kya kredide nerdeyse %50 civarı faiz koyuyor banka. Bu sistemde 100k'dan fazla değil vereceğin kom.

Nasıl krediden fazla hocam? 600kya kredide nerdeyse %50 civarı faiz koyuyor banka. Bu sistemde 100k'dan fazla değil vereceğin kom.
Kanka faizi nasıl komisyon ücretine denk tuttun. Kastım dosya masrafı. Kredi alırkende başta bankaya ödediğin para. Bunların organizasyon ücretine göre çok daha az

Daha yeni araç sahibi oldum bu evim sistemlerinden birisi ile, organizasyon ücreti adı altında bir bedel alıyor bu sistem size giriş yapmadan önce. Ben 800k araç sözleşmesi imzaladım, yaklaşık 65 bindi sanırım tam hatırlamamakla beraber o kadar da organizasyon ücreti ödedim. Bu parayı peşin vermek zorundayız ve bana 800 bin liranın en geç 27 ayda kesin teslim edileceği söylendi. Bu süreçte her ay bir çekiliş oluyor noterde, her ay belli bir numara geliyor size sms ile. Numaranız noterde seçilirse daha erken teslim alabiliyorsunuz, bu 27 ay olayı en kötü senaryo. Sanırım paranın %35 i kadarı ödendiğinde parayı size ödüyorlar. Biz peşinat vermemiştik, bekleyerek alalım istedik. Bu süreçte en kötü senaryoyu düşündüm 27 ay sonra bu parayla ne alabileceğimi, mantıksız geldi. Ama imzaladım, beklemeye başladım. 6. ayın çekilişinde, benim olduğum numara çıktı ve talihli kişi ben oldum. 6. aya kadar her ay taksitimi ödedim, ben taksit tutarını kendim belirledim. Bütçem o kadar yüksek olmadığından dolayı rahat edebileceğim, bir taksit miktarı belirledim ve ayda 10 bin lira ödeyerek başladım. Şimdi şöyle düşünelim, eğer ki 6. ayda bana çıkmasaydı da sallıyorum 22. ayda çıksaydı daha farklı düşünebilirdim. Belki iki sene sonra alabileceğim araç, tekrar sallıyorum örnek vermek için şu an BMW ise iki sene sonra egea olabilirdi. (markalar tamamen örnek). Bu süreçte yaşadıklarımı ve düşündüklerimi anlatayım istedim, ben imzalamadan önce konu açmıştım çeşitli forumlarda ama böyle uzun uzun anlatan gelmemişti. İşin kısası ve neti (bana göre);
1 - 2026 yılı içerisinde araç sahibi olmak istiyorsan ve paran varsa, gidip konuşup öğrenerek belli bir miktar peşinat verip 5-6 ayda teslim olan sözleşmeler hakkında bilgi alıp girebilirsin. Çünkü bildiğim kadarıyla 5 ayda teslim muhabbeti ya peşinat verdiğinde var, ya da taksit tutarın yüksek olacak.
2 - Eğer param var ama acelem yok, 15-20 ayda çıksa da bana koymaz ben bekleyeyim belki beklerken 6. ayda falan çıkar şansıma diyorsan bekle. Peşinatsız, diğerine göre daha düşük taksit tutarı gibi seçeneklerin var. Ne zaman çıkacağı belli değil ama bu sistemde, sana en geç teslimatı yine söylerler. Bana söyledikleri gibi, 27. ay geldiğinde param teslim olacaktı benim. Ama şansıma daha erken çıktı ve teslim aldım.

Paranın erimesine burada dikkat et, eğer risk alıp bekleyeceğim dersen ve gerçekten 20. ayda sana çıkarsa 5 ay sonra 800 bine alabileceğin arabayı alamayabilirsin. Çünkü o arabanın fiyatı artmış olur, senin teslim alacağın para aynı kalır. Tercihini buna göre yap, ben durumum olmadığı için bunu yapmak zorunda kaldım ve bekledim ama şansıma bana çıktı 6. ayda.

Bu süreçte, kurada çıktıktan sonra 45 gün bir süre veriyorlar. Araç bulman için bu süre sana veriliyor, ben aracımı buldum ve gidip bir galerici ile görüştüm. Sarı sitede araç ilanlarının açklama kısmına yazanlar oluyor, işte fuzulev, eminevim, katılımevim gibi firmalarla satışımız mevcut diye. Ben direkt öyle yazanları bulmaya özen gösterdim. Çünkü ilk başta herkesi arıyordum, çoğu kişi istemiyordu. Ben bu firmalarla satış yapabilecek bir galerici buldum ve gidip aracı gördüm beğendim. Galerici ile araştım ve iletişime geçtim, gittim ertesi gün aracı yerinde gördüm, oturdum çayımı içtim ve satış için anlaştım. Satış kısmı zaten iki tarafta anlaştıktan sonra çok basit, notere gidiyorsun ruhsat bilgileri, noterde sana verilen kağıtların en yakın evim firmasının şubesine teslimi işte. (Hangi firmayla anlaştıysan yani oranın şubesine). Bu kadar, firma galericinin parasını yatırıyor. Sende arabanı alıp gidiyorsun, galerici arkadaş bize noterden sonra direkt anahtarı teslim etti. Para galericinin hesabına akşam beşten sonra veya ertesi gün beşten sonra düşüyormuş en geç. Galerici arkadaşta bunun rahatlığını bildiği için bize anahtarı teslim etti, aracımızı aldık ve bitirdik.

Uzun uzun anlattım, okumak ister misin bilmem ama belki konuya denk gelen başka arkadaşlara da yardımcı olur. Yaşadıklarım bunlar, genel olarak bir problem yaşamadım. Dediklerime dikkat etmeni tavsiye ederim sadece, iyi forumlar.

Son düzenleme:
Geri