Hocam 2k kullanıyorum ama dediklerinizden sonra biraz rahatlama oldu ama hala normal değerlere gelemedim.Hocam bu sayede 1080P'de binen yükü daha çok ekran kartına aktarıyor darboğaz olmaz tabii bu sistemle ama 1080P olduğu için yükü bayağı azalıyor mutlaka işe yarayacak bir metod.
Kapalı hocam.X3d gaming mode kapatın bios üzerinden bir de öyle deneyin
Amd de hangi ayara tekabül ediyorHocam NVIDIA Denetim Masasından düşük gecikme oranı modunu: Ultra yapar mısın?
Hocam AMD ekran kartı hiç kullanmadım o yüzden bilmiyorum.Amd de hangi ayara tekabül ediyor
Hocam aşırı rahatsız etmiyor ama internet testlerinden daha düşük olması fabrikasyon sorunlumu diye tedirgin etti değişim talep etsemmi acabaCS2 genel olarak iyi değil. Valorant'da UE5 geçtiğinden beri %1 FPS değerleri ana aldığınıza göre %20 civarı düşük.
Arc Raiders de UE5 oyunu, her ne kadar detaysız (atmosfer olarak hoş olsa da, UE5 oyunlarında böyle ince ve 3D doku gibi farkları olan oyunlar var. Arc Raiders çok da görselliği abartmayan bir oyun, en fazla basit şekilde böyle anlatabildim) olsa da bu motorda yapılabilecek en iyi şey bu. Ama Arc Raiders için RT ayarını statik ayarlamanızı öneririm. RT ayarına hiç gerek yok.
Bir de buradaki FPS sadece donanımdan değil sunucu kaynaklı da oluyor. Senin ağ bağlantın, sunucuya giden veri ve sunucunun konumu veya diğer oyuncular da keza etkiliyor. Yani atıyorum optimizasyonu hakikaten iyi olsa da, sunucu tarafındaki sorunlardan dolayı kayıp yaşama ihtimalin artıyor. Kendi açından mesela modemin eski veya ortalama bir şey ise Keenetic tarzı yazılımı iyi olduğundan genel istikrarı artıran bir modem alınabilir.
Ara sıra ayrıca Chipset, ağ sürücüleri gibi sürücülerin de güncellemelerini kontrol edin. Mümkün oldukça her şeyi güncel tutun.
ram kodunu yazar mısınızMsi gaming plus x870e bios en güncel sürüm ram xpg cl30 6000mhz
farklı model anakart ve ramlere aynı bileşen demek doğru değil. expo ile ilgili destek , anakart versionlarındaki stabiliteler bir çok değişken olabilir.bende de aynı bileşenler var hocam. 9800X3D X870E CARBON GSKILL ROYAL 6000MHZ CL28 hiçbir sorun yaşamadım.
BIOS ve Chipset güncellemesi yapın. Daha önce UV yaptınız mı?Bütün oyunlarda olmasada cs valorant arc raiders gibi örnek bu oyunlarda 0.1 fena çakılıyor. Örnek Cs2 300/250 normal iken 100 Arc raiders 150/130 iken 50 gibi rakamlara düşüyor 0.1 fps rakamları . Expo açık onun haricinde pbo vs. Kapattım stok halde. Buna rağmen değişen bir şey yok ısılar vs. her şey normal sizce cpu mu sorunlu? Sistem özelliklerim 6000mhz 16×2 cl30 ram / X870e / rtx 4070