Çözüldü✓ 17.500₺ Gigabyte Radeon RX 7900 GRE Gaming OC aldım, iyi mi?

ReQo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
197

Sıfır kapalı kutu fatura kayıpmış kargo dahil bana 17.500₺'e mal oldu. Sizce iyi bir fiyata alabilmiş miyim?..

Havale ile ürün sattım ama hiç almadım, büyük cesaret

tamam zaten 2 gün veriyor ama bu sefer satıcı korunmuyor o ne olacak konuşmak kolay güvende ile ürününü hiç edince anlarsın birisi o işler öyle yürümüyor benim 10 20 tane güvende satışım oldu 2 kere yandık ama olsun 10 11 taneside 5 yıldız verdi kargolamam mükemmeldir iddia ederim normal satıcı firmalar ben kadar paketlemiyordur ürünlerini malda sağlam olunca sorun yok ama alıcı bir çakal çıktımı geçmiş olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hayırlı olsun bu arada iyi günlerde kullanın
Sen ürünü paketlerken ürünün sağlam durumda olduğunu video-fotograf ile belgelersin satış sonrası ürün iade edilirse ve zarar görmüşse müşteri temsilcisine ürünü fotoğraflarıyla zararını belgelersin sistemdeki paradan zararın tazmin edilir.
Hem alıcı hem de satıcı korunmuş olur.

eagle sogutması bu onun dışında gayet iyi 17,500e 7900gre aldın işte
bu arada kaçtan 17e düstü ?

Sen ürünü paketlerken ürünün sağlam durumda olduğunu video-fotograf ile belgelersin satış sonrası ürün iade edilirse ve zarar görmüşse müşteri temsilcisine ürünü fotoğraflarıyla zararını belgelersin sistemdeki paradan zararın tazmin edilir.
Hem alıcı hem de satıcı korunmuş olur.
hiç bir şeyin korunduğu yok adamlar git mahkemeye ver diyor üç kuruşa mal satacağım diye böyle saçma işlerle uğraşamam katılmıyorum sana zorunlu falan olamaz saçma sapan düşünce alıcı adam zaten art niyetli elindeki kısıtlı çalışan malı bile değiştirse seninkiyle kusursuz işçilikle bir halt anlayamazsın

Kartı test ettim şuan Allah'a şükür bir problemi yok. Yazan/yardım eden arkadaşlara da burdan teşekkürlerimi iletiyorum.

Kartı test ettim şuan Allah'a şükür bir problemi yok. Yazan/yardım eden arkadaşlara da burdan teşekkürlerimi iletiyorum.
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Furmark testi paylaşmanız mümkün mü?

O kadar şey okudum bide size benim başıma geleni anlatayım 2022 yılında 6800XT kartım vardı nitro+ model sistemi komple parçalayıp satıyordum tüm bileşenleri sattım geriye sadece ram ve ekran kartı kalmıştı yeni bir pc diziyordum kendimce gene ekran kartı için sahibinden biriyle anlaştım param güvende ile satın almak istedi bende komisyonu ödediği takdirde kabul etmiştim nitekim de ticaret gerçekleşti ürünü sağlamca kargoladım daha 9 ay kadar da kartın garantisi mevcuttu. kargo yapıldı gitti ürün alıcıya ulaştı bu süreçte bende göndermeden detaylı videolar çekmiştim neyse ürün gitti alıcı bana WP den kutunun boş olduğuna dair bir fotoğraf attı bende olayı inceledim kendimce dolandırıcı olduğunu söyledim alıcı sahibinden üzerinden beni şikayet etti bende kanıtları sununca işin sonunda sahibinden haklı olduğumu söyleyip paramı yatırdı. Akabinde alıcı kişi beni savcılığa verdi ve hakkımda dolandırcılıktan ( daha önce karakolun önünden bile geçmemiş olan bana) dosya açtı ifadeye gittim elimde kanıtların olduğunu vs söyledim ifademi verdim ve döndüm yaklaşık 3 ay sonra evime mahkeme kağıdı geldi savcı dolandrııcı olduğüuma kanaat getirmiş ve verdiğim ifadelerin suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu yazmış mütaalla da kanıtların ise gerçekçi olmadığı ve tam anlamıyla kanıt niteliği taşımadığını yazmış. Neyse mahkeme oldu çıktım hakime anlattım durum böyleyken böyle diye hakim diyor ki madem dolandırmadın neden şikayet etti efendim aracı kurum bile haklı olduğuma kanaat getirmiş elimde dünya kadar video kaydı var kargo şubesi ev paketleme süreci vs vs. neyse mahkeme attı 20 gün sonraya 20 gün sonraki mahkeme de bana dolandırıcılıktan 4 sene 6 ay ceza verdi yetmedi 18k para cezası verdi gönderdi. Olayın ertesi günü şahıs bana wp den şu mesajı attı ( nasıl koydum ama sana hem kartı aldım hem paramı geri aldım küfürde varda yazmıyorum gibisinden attı mesaj) bu mesajlarla beraber dosyayı istinaf ettim. 6 sonra istinaf son mesajların dahi delil niteliği taşımadığı bilişim ortamında hazırlanmasının kolay olduğu vs şeyler yazmışlar bilirkişiye gönderme talebinde bulundum reddildi. Özetle hem kartım gitti hem param gitti hem ceza yedim sicilim yapmadığım bir şey yüzünden kirlendi hemde 8 ay cezaevinde yattım ardından 1 sene de denetimli serbestlik gördüm. O günden sonra elden alışveriş harici yapmıyorum. Adaletin vicdanının olmadığı yerde insanlara güvenmeyin arkadaşlar :)

Ekler

• 30000.webp
    30000.webp
    2 MB · Hit: 47
  • 29996.webp
    29996.webp
    553.6 KB · Hit: 47
O kadar şey okudum bide size benim başıma geleni anlatayım 2022 yılında 6800XT kartım vardı nitro+ model sistemi komple parçalayıp satıyordum tüm bileşenleri sattım geriye sadece ram ve ekran kartı kalmıştı yeni bir pc diziyordum kendimce gene ekran kartı için sahibinden biriyle anlaştım param güvende ile satın almak istedi bende komisyonu ödediği takdirde kabul etmiştim nitekim de ticaret gerçekleşti ürünü sağlamca kargoladım daha 9 ay kadar da kartın garantisi mevcuttu. kargo yapıldı gitti ürün alıcıya ulaştı bu süreçte bende göndermeden detaylı videolar çekmiştim neyse ürün gitti alıcı bana WP den kutunun boş olduğuna dair bir fotoğraf attı bende olayı inceledim kendimce dolandırıcı olduğunu söyledim alıcı sahibinden üzerinden beni şikayet etti bende kanıtları sununca işin sonunda sahibinden haklı olduğumu söyleyip paramı yatırdı. Akabinde alıcı kişi beni savcılığa verdi ve hakkımda dolandırcılıktan ( daha önce karakolun önünden bile geçmemiş olan bana) dosya açtı ifadeye gittim elimde kanıtların olduğunu vs söyledim ifademi verdim ve döndüm yaklaşık 3 ay sonra evime mahkeme kağıdı geldi savcı dolandrııcı olduğüuma kanaat getirmiş ve verdiğim ifadelerin suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu yazmış mütaalla da kanıtların ise gerçekçi olmadığı ve tam anlamıyla kanıt niteliği taşımadığını yazmış. Neyse mahkeme oldu çıktım hakime anlattım durum böyleyken böyle diye hakim diyor ki madem dolandırmadın neden şikayet etti efendim aracı kurum bile haklı olduğuma kanaat getirmiş elimde dünya kadar video kaydı var kargo şubesi ev paketleme süreci vs vs. neyse mahkeme attı 20 gün sonraya 20 gün sonraki mahkeme de bana dolandırıcılıktan 4 sene 6 ay ceza verdi yetmedi 18k para cezası verdi gönderdi. Olayın ertesi günü şahıs bana wp den şu mesajı attı ( nasıl koydum ama sana hem kartı aldım hem paramı geri aldım küfürde varda yazmıyorum gibisinden attı mesaj) bu mesajlarla beraber dosyayı istinaf ettim. 6 sonra istinaf son mesajların dahi delil niteliği taşımadığı bilişim ortamında hazırlanmasının kolay olduğu vs şeyler yazmışlar bilirkişiye gönderme talebinde bulundum reddildi. Özetle hem kartım gitti hem param gitti hem ceza yedim sicilim yapmadığım bir şey yüzünden kirlendi hemde 8 ay cezaevinde yattım ardından 1 sene de denetimli serbestlik gördüm. O günden sonra elden alışveriş harici yapmıyorum. Adaletin vicdanının olmadığı yerde insanlara güvenmeyin arkadaşlar :)
hocam çok geçmiş olsun. bir ekran kartı için olacak iş değil

hocam çok geçmiş olsun. bir ekran kartı için olacak iş değil
sağolun hocam teşekkür ederim maalesef olan oldu bu olay olmadan önce onlarca 2. el alım satım yapmıştım fakat sonra düşüncem bambaşka oldu şuna yarı fiyatına olan ürünü almak yerine korkumdan gidip 0 alıyorum ve belkide hayatım boyunca bununla yaşamak zorundayım. Öyle bazen mahkumlar için bişey denince çok sinir oluyorum netice de bende o furyaya katıldım. Ve işin ironisi buna adalet diyorlar :D muz cumhuriyeti

Öncelikle çok geçmiş olsun. Tam olarak çekindiğim süreçlerden biri. Benim başıma gelmez demeyin, geliveriyor. ( Size demiyorum tabi. Herkesi kapsayacak şekilde konuşuyorum. )

Belki uzatmak istememişsinizdir ama hikayenizde eksik bölgeler var sanki. Ekran kartını alan eleman kutunun boş olduğunu nasıl kanıtlamış. Böyle mi?

images.webp

Sizin kargoladığınıza dair fotoğraflar geçerli kanıt niteliğinde kabul edilmediyse, elemanın kargonun boş çıktığına dair sunduğu belgeler ne ki onu dolandırdığınıza kanaat getirdiler? Param güvendenin satıcıyı değil alıcıyı koruduğunu, adamı dolandırmak isteseniz satışı zaten buradan yapmak yerine havale / eft sonrası boş kutu gönderebileceğinizi söyleyemediniz mi? Param güvende ile yapılan alışverişlerde benzer durumların yaşanabildiğini buna rağmen bir satıcı olarak iyi niyet göstergesi sağlamak amacıyla param güvende ile satışı gerçekleştirdiğinizi söyleyemediniz mi? Bir de avukat tuttunuz mu yoksa nasıl olsa haklıyım bana bir şey olmaz, ben kendimi savunurum mu dediniz?
Tekrar geçmiş olsun.

Tekrar hayır olsun. El birliğiyle strese soktuk sizi de. Aha para gitti. Aha kargoya verdi ama belki hıyar koydu gönderdi. Aha geldi ürün ama belki de bozuk geldi diye diye iyice paranoyak yaptık sizi de. Mutlu sonla bitmesine sevindim.

O değil de ya 2 gün sonra bozulursa, fatura, garanti de yok. Aha gitti para.😈☠️ ( Paranoya devamke :blobdance: :hoba: :blobdance: )

• Hahaha
Reaksiyonlar: ReQo
Sarı sitede çok alışverişim oldu bu şekilde hem alış hem satışta. Az çok alışveriş yapacağınız kişiyle konuşarak ne olduğunu anlıyorsunuz. 50 küsür de pg satışım oldu ne dolandırıldım ne başıma ekstra bişey geldi. Her zaman video kaydı da alırım.

Geri