Donmayan, kasmayan, çökmeyen bir windows hiç kullanabildiniz mi?

ASELS

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
743
En fazla ne kadar süre nitelikli, sağlam bir windows tecrübeniz oldu? Ben artık maziyi hatırlamıyorum çünkü windows kullanmıyorum ama kullananlara biraz acıyorum doğrusu, derdi bitmiyor, sırf oyun için millet o kadar donanıma para gömüyor ama sorunlar yine peşi sıra tükenmiyor bir türlü, yanlış mı yoksa yalan mı ?

Hayatımda sorun yaşamadım Windowsta

Windows XP ve Windows 7 dönemi garip donmalar olmuyordu. Ama bol bol mavi ekran gördüm. Win10 ve 11 en büyük sorunu ayarlar vb. internetten veri gösteren sistemler ile birleştirmesi ve veri toplaması. Bunları istersen kapatırsın, bazen akıcılık da sağlıyor ama sistem garanti saçma sapan sorunlar ile donuyor. Windows 11 kısaca çok da kurcalamadan, kendi ayarlarıyla düzenlemek gerekiyor.

Ama öyle baş belası sorunlar yaşamadım. XP ve Win7 döneminde bilgisayardan da anlamazdım. Böyle ergen çocuklar gibi indirdiğim korsan oyunun dosyaları bile diskte dururdu. Disk doldu yavaşladı falandan anlamazdık. Çok mu kötü oldu format atardık. Virüs garanti vardır.

En fazla ne kadar süre nitelikli, sağlam bir windows tecrübeniz oldu? Ben artık maziyi hatırlamıyorum çünkü windows kullanmıyorum ama kullananlara biraz acıyorum doğrusu, derdi bitmiyor, sırf oyun için millet o kadar donanıma para gömüyor ama sorunlar yine peşi sıra tükenmiyor bir türlü, yanlış mı yoksa yalan mı ?
windowsta yapabildiğimi linuxta yapamıyorum mac ise abartı pahalı ve upgrade imkanı yok. Bu durumda windows kullanmayalım da ne kullanalım söyler misin ?
Ben öyle beni deliedecek çökme vs. yaşamadım windows 10da fakat 11 insanı deli eder.

windows kullananlar yedek almadan hatta yedek alsa bile format atmadan bir türlü işletim sisteminden randıman alamayanlar nerdesiniz :D her yıl format atmak şart gibi bi şeydi windowsun altın kuralı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

windowsta yapabildiğimi linuxta yapamıyorum mac ise abartı pahalı ve upgrade imkanı yok. Bu durumda windows kullanmayalım da ne kullanalım söyler misin ?
Ben öyle beni deliedecek çökme vs. yaşamadım windows 10da fakat 11 insanı deli eder.
Oyun için kullananlara lafımız yok, onun haricinde zaten her türlü alternatif var. Konunun esası windowsun aslında hem pahalı hem de sömürü, yamalı bir bohça olması...

windows kullananlar yedek almadan hatta yedek alsa bile format atmadan bir türlü işletim sisteminden randıman alamayanlar nerdesiniz :D her yıl format atmak şart gibi bi şeydi windowsun altın kuralı.

Oyun için kullananlara lafımız yok, onun haricinde zaten her türlü alternatif var. Konunun esası windowsun aslında hem pahalı hem de sömürü, yamalı bir bohça olması...
Bence tam tersi, oyun için bence alternatif çok, bazzite falan mesela, ben zorin os kullanıyorum, Asıl mesele bence hangi üretkenlik uygulamasını kullanacaksın linuxta ? sektör standardı olanlar hep windows destekliyor ya da mac. Alternatifi olması işe yaramıyor bence, alternatifler asılları kadar iyi değil maalesef ve herkeste öyle mi bilmiyorum ama ben öğreneceksem asıl olanı tercih ediyorum.

Windowsu orijinal alırsanız pahalı, ben windows11 hariç yamalı bohça olduğunu düşünmüyorum. win11 tam bir rezalet. Öyleki gidip param olsa Mac'e parayı gömmeyi tercih ederim win11 kullanmaktansa.

Son düzenleme:
Sadece bir kere format gerektirecek bir hata yaşadım windowsta onun haricinde 15 yıldır Windows kullanıcısıyım aklımda kalan öyle büyük bir hata ile karşılaşmadım açıkçası.

Yani sorunsuz bir tecrübem yok ama daha çok benim halt etmelerim yüzünden oluyor. O yüzden benimde sorunum yok diyebilirim.

He gıcık kaptığım var mı? evet, aklıma direk olay görüntüleyicisindeki uyarı ve hatalar geliyor :ROFLMAO:

Kesinlikle katılıyorum size hocam. En son 10-12 yıl önce win7 de sorunsuz deneyim yaşayabilmiştim.

Bazıları fiyat olarak demiş, evet zamanında bende sanırım 500 veya 1k'ye mediamarktan almışımdır. 2018 yılı fln fiyatları bilmiyorum, o zaman PC lerden pek anlamazdım, kendimce PC dizdim, gittim söyledim, onlar topladılar. Windows aklıma bile gelmemişti (İşletim sistemi)
Note; Kutulu usbli windows 10

Geri