Dolandırıldım, Ne Yapmalıyım?

taahaa

80+
Reaksiyon skoru
8
Ben sahibinden de r5 5600 bakarken 3500 TL ye r5 5600 X gördüm sonra da direkt alım işlemi gerçekleştirdim fakat adam beni tüm numaralarından engelledi bu durumda ne yapmalıyım yazışma ss leri de var

Ekler

• 1000003505.webp
    1000003505.webp
    161.7 KB · Hit: 274
  • 1000003506.webp
    1000003506.webp
    160.4 KB · Hit: 274
  • 1000003507.webp
    1000003507.webp
    154.8 KB · Hit: 248
  • 1000003508.webp
    1000003508.webp
    163 KB · Hit: 241
  • 1000003509.webp
    1000003509.webp
    162.6 KB · Hit: 243
  • 1000003510.webp
    1000003510.webp
    133.5 KB · Hit: 232
  • 1000003511.webp
    1000003511.webp
    160.4 KB · Hit: 229
  • 1000003512.webp
    1000003512.webp
    181.2 KB · Hit: 226
  • 1000003513.webp
    1000003513.webp
    134.9 KB · Hit: 272
eğer gerçekten satıcıysa burada çakallık yapmaya çalıştıysa karakola git karakolda arasınlar senin yanında gözü korkar büyük ihtimalle diğer türlü dolandırıcıysa bulunamayabilir

Ben sahibinden de r5 5600 bakarken 3500 TL ye r5 5600 X gördüm sonra da direkt alım işlemi gerçekleştirdim fakat adam beni tüm numaralarından engelledi bu durumda ne yapmalıyım yazışma ss leri de var
Ibana para gonderirken aciklama kismina satin aldigina dair birsey yazdınızmı. Egerki yazmadiysaniz gecmis olsun bir soguk su icin.

Git ver savcılığa

Öncelikle senin adresin sslerde görünüyor güvenliğin için o kısmı buradan silebilirsin dolandırılma vakası için mahkemeye verebilirsin karakol bir şey yapamaz mahkeme işlemleri vs uzun sürer kendim çözeyim dersen isim soy isimden vs kişinin ailesini bulup (illegal yöntemle) babasıyla görüşerek işi çözebilirsin tabi ailecek dolandırıcı değillerse başıma bir kere gelmişti dediğim gibi ailesinden babasına ulaştım veletin tekiydi bir miktarını harcamış geri kalanını kurtarabilmiştim

farklı numaradan yaz parayı geri iste yoksa savcılığa gideceğini ve numarası ile tüm bilgilerini bulduğunu söyle muhtemlen korkup geri atacaktır atmaz ise git savcılığa

türk insanının artık böyle şeylerde ibanla iş yapmamayı öğrenmesi lazım

hala bu devirde neden havale atıp ürün alınır ki

Ibana para gonderirken aciklama kismina satin aldigina dair birsey yazdınızmı. Egerki yazmadiysaniz gecmis olsun bir soguk su icin.
Yazmıştım işlemci ücreti diye şuan telefonu rahatsız etme de başka numaralardan da çalmıyor yarın öğlene doğru gidip karakoldan arattirsam herhalde alırım geri parayı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

eğer gerçekten satıcıysa burada çakallık yapmaya çalıştıysa karakola git karakolda arasınlar senin yanında gözü korkar büyük ihtimalle diğer türlü dolandırıcıysa bulunamayabilir
Deneyeceğim şuan hem engel yedim hem de rahatsız etme de telefonu

Öncelikle senin adresin sslerde görünüyor güvenliğin için o kısmı buradan silebilirsin dolandırılma vakası için mahkemeye verebilirsin karakol bir şey yapamaz mahkeme işlemleri vs uzun sürer kendim çözeyim dersen isim soy isimden vs kişinin ailesini bulup (illegal yöntemle) babasıyla görüşerek işi çözebilirsin tabi ailecek dolandırıcı değillerse başıma bir kere gelmişti dediğim gibi ailesinden babasına ulaştım veletin tekiydi bir miktarını harcamış geri kalanını kurtarabilmiştim
Sağolun uyarı için büyük biri aramistim bir kez ilk sipariş geçerken

farklı numaradan yaz parayı geri iste yoksa savcılığa gideceğini ve numarası ile tüm bilgilerini bulduğunu söyle muhtemlen korkup geri atacaktır atmaz ise git savcılığa
Olabilir denerim

hala bu devirde neden havale atıp ürün alınır ki
Çünkü daha ucuz diye tercih ediliyor

TÜRK insanı 3500TL için böyle şeyler yapmamalı
Yani bence de ben peşine düşersem alacağıma inanıyorum

türk insanının artık böyle şeylerde ibanla iş yapmamayı öğrenmesi lazım
Maalesef dersimi aldım ekran kartında yaşamadım aynı taktik ile inşallah parayı geri alırım uste 2000 koyup 0 alacağım

Bir insan neden 3500 TL gibi anlamsız bir para için suç işler ki, gerçekten çok küçük bir beyni varmış. Git şikayetçi ol, baya düşük zekalı bir ***** gibi bu. Numarası falan da sahte değildir muhtemelen.
Sahte değil ama açmıyor hiçbir numaradan aramaları

Attığın taş ürküttüğün kuşa değsin, diye bir atasözü vardır :) iban ile cihaz alımı artık kimse yapmıyor ve anlaşıldığı kadar da bu kimseler böyle para kazanıyorlar ve arkasında sabıkalılar vardır büyük ihtimalle, başka türlü işe girip para kazanamayanlar bu tür dolandırıcılıktan fayda umarlar, tek başınıza bu tür dedektiflik serüvenlerine girmeyin bence ama savcılık da bi şey yapmayabilir, duruma bağlı, dava açsanız onun da masrafı çok, zamanı yok filan... uzun iş. neden başta böyle ibana para gönderdiniz ki? tanımadığınız, bilmediğiniz birine sırf ucuza tuzak kurmuş diye para yollarsınız?

Geri