Intelden amd ye geçiş nasıl yapabilirim .

Enestpl2

80+
Reaksiyon skoru
0
arkadaşlar selam . cs ve benzeri rekabetçi oyunları oynuyorum. alters veya god of war gibi oyunlarda fps takıntım yok . zaten losslec scaling ile her sekilde 60 120 arasına cıkıyor 4060 . fakat rekabetci oyunlarda asagıya bıraktıgım sistemde 14100 f kullanılıyordu sonrasında degisirim dedim. birkac ay gecti degiştirmek istiyorum. simdilik 7500 f gecmek istiyorum ama önce bu degisiklik icin neler yapmalıyım neler alıp degişmeliyim en kolay sekilde nasıl yapılır biraz bilgilendirirseniz sevinirim. baska önerilere açığım . sistemdde sıvı sogutma yok 7600 al gibi.
sistem https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i3-14100f-rtx-4060-h610m-480gb-m-2-ssd-16gb-ram.html . ram 2x8 ile degiştirdim . ekran kartı anakart işlemci aynı . kasada fazeon f1.
bütce degiskenlik gösterebilir 7500f ile anakart ve sogutmaya 8 9 10 k civarına tamamlamak isterim 2.el alırsam.

Anakart olarak B650 M-R öneririm. İki M2 slotu ve VRM soğutucusu var. Anakartta ucuza kaçmayın.

Şu sorunsuzsa ikisi için iyi fiyat.

Ayrıca bellek de alman gerekiyor diye biliyorum. Yine de foruma bir sor DDR5 anakartta DDR4 bellek çalışıyor mu diye.

değişiklik için en yanlış zamanı seçtin hoca

çok yanlış yapmışsın sadece işlemci değiştiremiyorsun işlemci + anakart + ram değiştirmen lazım bunun yerine gidip sıfır pc alırsın zaten bi anlamı kalmıyor

Çok paran yoksa ddr5e gecme. Lga 1700 güzel işlemciler var. Anakartina ve butcene uygun işlemci al bence.

Selamlar hocam. Öncelikle bütçe önemli tabi.
7500f gayet güzel bir işlemci am5 ankaarta geçerken gayet iyi bir tercih olur zaten daha düşük f/p bir şey önermek olmaz.
Anakart olarak B650 bir anakart mümkünse 2 ssd slotu olsun. Bütçe düşükse a620 ile başlangıç yapabilirsiniz. Vaktinde am4 sistemden am5 e geçerken bende ilk önce a620 almıştım. Sonuçta overclockla falan insanın pek işi olmuyor açıkcası overclock ile falan uğraşmam derseniz. Performans olarak çok farketmez o ikisinin arasındaki farkları araştırabilirsiniz.

Onun dışında Ram ihtiyacınız olacak ddr4 ten ddr5 e geçeceksiniz. Cevaplarda bir arkadaş ddr4 ddr5 te çalışır mı bilmiyorum demiş, çalışmıyor. Bütçeniz yetmezse 1 ram ile idare edebilirsiniz. Ddr4 teki kadar büyük bir fark olmasa da ddr5 te de çift kanal kullanmayı kesinlikle öneririm. Yani ileride 1 tane daha alırsınız.

Bir arkadaşta en yanlış zamanı seçtin demiş. Şöyle ki biraz geç kaldın tabi fiyatlar gün geçtikçe artıyor ve yakın zamanda düşecek gibi durmuyor. Yani mantıken ne kadar erken alırsan o kadar iyi de olabilir. Aynı şekilde elinizdeki sistemi satmayı düşünürseniz onu da elinizden ne kadar erken çıkarırsanız o kadar iyi sayılır çünkü intel sistemin alıcıları gün geçtikçe azalacak. Maalesef ddr4'ün de aynı şekilde.

7500f e onun stok soğutucusu da yeterli olabilir. Yada ucuz bir kule tipi alıp rahatlıkla kullanabilirsin. Ben zamanında kendi stok soğutucusu wraith stealth ile kullanmıştım. Wraith prism ile de kullandım gayet serin kullanmıştım.

Hayırlı olsun soracağınız bir şey olursa memnuniyetle cevaplarım :)

Zamanlama yanlış olmuş ama yarın daha da yanlış olması çok olası. Anakart işlemci ram hepsi değişmeli. Kapalı kutu vb sahibinden vs üzerinden bulabilirsen bir tık ucuza gelebilir belki.
7500F ortalama 5k
2x16 Ram 15k
B650 bi Anakart da 5 6k ya bulursun
25 30k civarı tutar ama bu kadar parayı nakit verdikten sonra da biraz bütçe arttırıp taksitle hazır sistem almak daha mantıklı gibi.
İndirimleri takip edip OEM Paket bulmaya bakın derim.
Kendim de DDR4 sistemi güncellemektense hazır paket alıp geçtim 40k civarı harcayacağıma 60k güncel sistem aldım. Şimdi kendim zevkime göre parçalarda oynama yapıyorum tekrar.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
@Green Yeni sistem önerme konusunda kararsızım bulabildiğim en ucuz ddr5 am5 hazır sistem maalesef şu
ve şu
Bu şekilde mantıklı olur mu bilemedim. Bütçeye göre değişir tabi.

@Green Yeni sistem önerme konusunda kararsızım bulabildiğim en ucuz ddr5 am5 hazır sistem maalesef şu
ve şu
Bu şekilde mantıklı olur mu bilemedim. Bütçeye göre değişir tabi.
4060dan 5050ye geçmek çok mantıklı değil bence ya. Ha 5050yi satarım 4060ı kullanırım diyorsa onu bilemem ama 5050de zor gider tahminimce ve fiyat avantajı kalmamış olur. Arkadaşın bi değerlendirme yapıp karar vermesi gerek. Ya 4060ı da elden çıkartıp direkt iyi bi sistem alacak...

• Beğen
4060dan 5050ye geçmek çok mantıklı değil bence ya. Ha 5050yi satarım 4060ı kullanırım diyorsa onu bilemem ama 5050de zor gider tahminimce ve fiyat avantajı kalmamış olur. Arkadaşın bi değerlendirme yapıp karar vermesi gerek. Ya 4060ı da elden çıkartıp direkt iyi bi sistem alacak...
Evet maalesef ya 14400 veya üstü bir işlemci alıp 3-4 yıl daha devam edecek ya da tüm sistemi ilana koyup sattıktan sonra am5 sistem bakacak. Ama o zaman am5 sistemlerin fiyatı ne olur bilmiyorum tabi :) tabi intelin dolayısı ile kendi sisteminin fiyatının orantısız bir şekilde ikinci el fiyatının düşeceğini de varsayabiliriz. Zaten intel epeydir düşmüştü ama böyle devam edecek gibi gözüküyor. Alternatif bir seçenek de bütçe varsa benim dediklerimi alıp elindekileri yavaş yavaş elden çıkartmaya çalışabilir. (Anakart işlemci ve ramler)

Evet maalesef ya 14400 veya üstü bir işlemci alıp 3-4 yıl daha devam edecek ya da tüm sistemi ilana koyup sattıktan sonra am5 sistem bakacak. Ama o zaman am5 sistemlerin fiyatı ne olur bilmiyorum tabi :) tabi intelin dolayısı ile kendi sisteminin fiyatının orantısız bir şekilde ikinci el fiyatının düşeceğini de varsayabiliriz. Zaten intel epeydir düşmüştü ama böyle devam edecek gibi gözüküyor. Alternatif bir seçenek de bütçe varsa benim dediklerimi alıp elindekileri yavaş yavaş elden çıkartmaya çalışabilir. (Anakart işlemci ve ramler)
Direkt sistem değişecekse elden çıkartmayı beklemesi mantıklı olmaz, bütçe varsa sistemi alıp kendininkini ilana koyması daha makul bence. Ama ikinci el piyasada özellikle intel biraz sıkıntı sanırım 10600KF 2x8gb ram ve b460m anakart satmaya çalışıyorum 1 tane mesaj gelmedi, bilgisayarcıya sordum 5k veriyim diyo :D oldu iyi günler dedim. Evde dursun 10k ile zengin olmam tek sıkıntı evde 3 sistem oldu :D

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,880
Üyeler
187,900
Son üye
teknoklik
Geri