🔥İndirim Shark Stainstriker Taşınabilir Halı ve Koltuk Temizleme Makinesi 5000TL OLDU!

1768671857550.webp

Son 1 yılın en düşük fiyatından 500 tl fazla.

Buhar özellikli arıyordumda bilmiyorum alsammı aylardır arıyorum almak için
Hocam pek anlamıyorum fiyatından dolayı attım,değerlendirmeleri ve işbirliksiz videoları izleyerek aklınızdaki bazı soru işaretlerini giderebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek bildiğim özelliği evinde kedi,köpek olanlar için pratik.
Bir üst modelinde de var bu arada
https://app.hb.biz/T5vA0QbLUZ4C

Evet hocam
kullandınız mı ürünü daha önce
Yok ben de yeni aldım da :kekw: ekstra aparatları iyi iş yapıyor hayvan tüyleri ve kusmalarında, tuvaletlerinde vs.
bu siteye göre başka marka almam lazım sanırsam
2 tane kedim var
Ben buna bakıyorum genelde. Birçok ürünü test ediyorlar videosu da mevcut.

Şu anda da bu abiyi izliyorum, gayet güzel anlatıyor.

bu siteye göre başka marka almam lazım sanırsam
2 tane kedim var
Bir de bunlar full halı temizleme için sanırsam. Bu makineler leke temizleyici. Koltuk ve halının bir kısmı için (üşenmeyip halının her yerini yaparsınız da fıtık olursunuz bunda :kekw:

Gemini diyor ki:
Hepsiburada linklerindeki iki Shark StainStriker modelini inceledim. Aralarındaki fiyat farkı çok yüksek olduğu için kafa karışıklığı yaşamanız çok normal.

Kısa cevap: **Hayır, 12 bin TL'ye HairPro modelini (ilk link) almanıza gerek yok.** Aradaki 6.000 TL'lik farkı hak edecek devasa bir motor veya performans farkı bulunmuyor.

İşte detaylı karşılaştırma ve nedenleri:

### 1. İki Model Arasındaki Fark Nedir?

Her iki makine de **aynı motora (450W)** ve aynı "StainStriker" (çift kimyasal karışımlı leke çıkarma) teknolojisine sahip.

* **Shark StainStriker PX200EUT (Ucuz Olan ~6.000 TL):**
* Bu model serinin en çok satan, standart modelidir.
* Koltuk, halı ve araç içi temizliğinde leke çıkarma performansı çok başarılıdır.
* İçinden standart başlıklar ve temizleme sıvıları çıkar.
* **F/P Ürünüdür.**

* **Shark StainStriker HairPro (Pahalı Olan ~12.000 TL):**
* Bu modelin motor gücü aynıdır. Ekstra fiyatın sebebi **"HairPro" teknolojisi ve başlıklarıdır.**
* **Farkı:** Özel başlığı sayesinde evcil hayvan tüylerini makinenin içine dolaştırmadan toplar ve katı atıkları (tüy yumakları, vb.) kirli su tankına gitmeden ayrı bir haznede hapseder.
* Böylece makinenin içi tüyden tıkanmaz ve temizlemesi daha kolay olur.

### 2. Hangisi Alınır?

**Kesinlikle PX200EUT (Ucuz olan) daha mantıklı.**

* Eğer evde çok yoğun tüy döken bir evcil hayvanınız varsa bile; koltuğu yıkamadan önce normal süpürgeyle süpürüp sonra yıkarsanız PX200EUT ile aynı sonucu alırsınız.
* Sadece "tüyler makinenin hortumuna takılmasın, ayrı haznede biriksin" konforu için iki katı para ödemek (ekstra 6.000 TL) mantıklı bir yatırım değil.

### 3. Daha İyi Önerin Var mı? (12 Bin TL Bütçe İçin)

Eğer bütçeniz 12.000 TL bandına çıkabiliyorsa, Shark HairPro yerine şu modeller daha iyi birer yatırımdır:

1. **Bissell SpotClean Pro (Kablolu):**
* Bu kategorinin "kralı" kabul edilir.
* **Avantajı:** Su tankı kapasitesi Shark'tan çok daha büyüktür (Bissell ~2.8L, Shark ~1.2L). Bu sayede suyu sürekli doldur-boşalt yapmadan daha geniş alan temizleyebilirsiniz.
* Shark'a göre biraz daha ağırdır ama çekim gücü ve sağlamlığı çok iyidir.

2. **Karcher SE 3-18 Compact (Şarjlı):**
* Eğer "kabloyla uğraşmak istemiyorum, arabaya indirip temizleyeyim" derseniz bu model bataryalıdır.
* Gücü kablolu modellerden bir tık düşüktür ama pratikliği muazzamdır.

### Sonuç ve Tavsiye

**Paranızı cebinizde tutun ve 6.000 TL civarına Shark PX200EUT (veya bulabilirseniz Bissell SpotClean *Pet* Pro değil, normal *C3* veya *SpotClean Pro* indirimde ise onu) alın.**

Shark PX200EUT, o fiyata alabileceğiniz en iyi, en kompakt ve güçlü leke çıkarıcılardan biridir. 12 bin TL'lik modelin yapıp da bunun yapamayacağı bir temizlik işlemi yok, sadece tüy toplama mekanizması farklı.

Gemini diyor ki:
Hepsiburada linklerindeki iki Shark StainStriker modelini inceledim. Aralarındaki fiyat farkı çok yüksek olduğu için kafa karışıklığı yaşamanız çok normal.

Kısa cevap: **Hayır, 12 bin TL'ye HairPro modelini (ilk link) almanıza gerek yok.** Aradaki 6.000 TL'lik farkı hak edecek devasa bir motor veya performans farkı bulunmuyor.

İşte detaylı karşılaştırma ve nedenleri:

### 1. İki Model Arasındaki Fark Nedir?

Her iki makine de **aynı motora (450W)** ve aynı "StainStriker" (çift kimyasal karışımlı leke çıkarma) teknolojisine sahip.

* **Shark StainStriker PX200EUT (Ucuz Olan ~6.000 TL):**
* Bu model serinin en çok satan, standart modelidir.
* Koltuk, halı ve araç içi temizliğinde leke çıkarma performansı çok başarılıdır.
* İçinden standart başlıklar ve temizleme sıvıları çıkar.
* **F/P Ürünüdür.**

* **Shark StainStriker HairPro (Pahalı Olan ~12.000 TL):**
* Bu modelin motor gücü aynıdır. Ekstra fiyatın sebebi **"HairPro" teknolojisi ve başlıklarıdır.**
* **Farkı:** Özel başlığı sayesinde evcil hayvan tüylerini makinenin içine dolaştırmadan toplar ve katı atıkları (tüy yumakları, vb.) kirli su tankına gitmeden ayrı bir haznede hapseder.
* Böylece makinenin içi tüyden tıkanmaz ve temizlemesi daha kolay olur.

### 2. Hangisi Alınır?

**Kesinlikle PX200EUT (Ucuz olan) daha mantıklı.**

* Eğer evde çok yoğun tüy döken bir evcil hayvanınız varsa bile; koltuğu yıkamadan önce normal süpürgeyle süpürüp sonra yıkarsanız PX200EUT ile aynı sonucu alırsınız.
* Sadece "tüyler makinenin hortumuna takılmasın, ayrı haznede biriksin" konforu için iki katı para ödemek (ekstra 6.000 TL) mantıklı bir yatırım değil.

### 3. Daha İyi Önerin Var mı? (12 Bin TL Bütçe İçin)

Eğer bütçeniz 12.000 TL bandına çıkabiliyorsa, Shark HairPro yerine şu modeller daha iyi birer yatırımdır:

1. **Bissell SpotClean Pro (Kablolu):**
* Bu kategorinin "kralı" kabul edilir.
* **Avantajı:** Su tankı kapasitesi Shark'tan çok daha büyüktür (Bissell ~2.8L, Shark ~1.2L). Bu sayede suyu sürekli doldur-boşalt yapmadan daha geniş alan temizleyebilirsiniz.
* Shark'a göre biraz daha ağırdır ama çekim gücü ve sağlamlığı çok iyidir.

2. **Karcher SE 3-18 Compact (Şarjlı):**
* Eğer "kabloyla uğraşmak istemiyorum, arabaya indirip temizleyeyim" derseniz bu model bataryalıdır.
* Gücü kablolu modellerden bir tık düşüktür ama pratikliği muazzamdır.

### Sonuç ve Tavsiye

**Paranızı cebinizde tutun ve 6.000 TL civarına Shark PX200EUT (veya bulabilirseniz Bissell SpotClean *Pet* Pro değil, normal *C3* veya *SpotClean Pro* indirimde ise onu) alın.**

Shark PX200EUT, o fiyata alabileceğiniz en iyi, en kompakt ve güçlü leke çıkarıcılardan biridir. 12 bin TL'lik modelin yapıp da bunun yapamayacağı bir temizlik işlemi yok, sadece tüy toplama mekanizması farklı.
Motorlar aynı evet. Tüy toplama aparatı bana iş çıkarır diye üst modeli aldım. Yoksa alt model de yeterli. Evde 5 kedi var benim.

Yok ben de yeni aldım da :kekw: ekstra aparatları iyi iş yapıyor hayvan tüyleri ve kusmalarında, tuvaletlerinde vs.

Ben buna bakıyorum genelde. Birçok ürünü test ediyorlar videosu da mevcut.

Şu anda da bu abiyi izliyorum, gayet güzel anlatıyor.

Bir de bunlar full halı temizleme için sanırsam. Bu makineler leke temizleyici. Koltuk ve halının bir kısmı için (üşenmeyip halının her yerini yaparsınız da fıtık olursunuz bunda :kekw:
Bence o kadar aman aman bir farkı yok

Motorlar aynı evet. Tüy toplama aparatı bana iş çıkarır diye üst modeli aldım. Yoksa alt model de yeterli. Evde 5 kedi var benim.
O aparatları bir mağazaya git kumpasla ölç sonra 3d olarak bastır. önemli olan iç aparatlar dış aparatlar değil. su kazanına su emişkısmına bir telli yuva yapılabilir. veya yedek parça için servisi ara para karşılığı al

Dostlar bu tarz bir ürünle hiç tecrübem olmadı ama ben de almayı düşünüyorum. Gemini Pro ile olan konuşmamı ileteyim belki size de fikir olur.

Ben dedim ki:
''
Bu kaynakları da inceleyip tekrar öneride bulunur musun? Araba ve koltuk için bakıyorum. Halı önemli değil. Fiyat olarak da pahalı seçenekleri ele direkt.''

O da şöyle dedi:

Paylaştığın kaynakları (özellikle Vacuum Wars ve Consumer Analysis) detaylıca inceledim. Bu yeni bilgiler ışığında **önerim çok daha netleşti ve değişmedi.**

Arabanda ve koltuklarında kullanmak için **12.000 TL’lik HairPro modelini almaya kesinlikle gerek yok.**

İşte kaynaklardan çıkan özet ve senin için en mantıklı yol haritası:

### 1. Kaynaklar Ne Diyor? (Vacuum Wars & Consumer Analysis Analizi)

* **Performans Farkı Yok Denecek Kadar Az:** Vacuum Wars testlerinde 12 binlik "HairPro" modeli **%87.2** leke çıkarma başarısı gösterirken, ucuz olan standart model (PX200) **%86.2** başarı göstermiş. Aradaki **%1'lik fark** için iki katı fiyat ödemek mantıklı değil.
* **Sıralama:** Her iki makine de 2025'in en iyi leke çıkarıcıları listesinde ilk 2 sırayı paylaşıyor. Yani ucuz modeli (PX200EUT) aldığında "alt model" almış olmuyorsun, piyasadaki en iyi 2. makineyi almış oluyorsun.
* **Shark'ın Sırrı:** İncelemeler, Shark'ın başarısının motordan çok "çift karışımlı deterjan" (Oxy Multiplier) teknolojisinden geldiğini söylüyor. Bu özellik ucuz modelde de birebir var.

### 2. Araba ve Koltuk Temizliği İçin Kritik Detaylar

Araba temizliği "Spot Cleaner" (Leke Çıkarıcı) makineleri için en zorlayıcı alandır çünkü elektrik/su kaynağına uzaksındır ve alan dardır.

* **Shark PX200EUT (Ucuz Model) Avantajı:** Çok kompakt ve hafif (yaklaşık 3.8 kg). Arabanın içine sokup koltukların üzerinde rahatça gezdirebilirsin.
* **Dezavantajı:** Su tankı küçük (~1.2 Litre). Arka koltukları bitirmeden suyu bitip tekrar doldurman gerekebilir.
* **Kablo Boyu:** Kablosu 4.5 metre civarında. Arabayı temizlerken uzatma kablosuna ihtiyacın olacak (bu kategorideki çoğu cihazda bu sorun var).

### 3. "Daha İyi Bir Öneri" Var mı?

Bütçen dahilinde ve "ucuz Shark" fiyatına (6.000 TL bandı) rakip olabilecek tek ciddi alternatif **Bissell** modelleridir. Ancak Türkiye fiyatlarına baktığımızda durum şöyle:

* **Bissell SpotClean Pro:** Tankı Shark'tan çok daha büyüktür (Araba temizliğinde büyük rahatlık). Ancak Türkiye fiyatı genelde 10-12 bin TL bandında. **Bu fiyata çıkmaya gerek yok.**
* **Uwant:** Kaynaklarda "Bütçe Dostu" olarak geçiyor (TR'de de satılıyor). Leke çıkarması Shark'ın bir tık gerisinde (%84.7) ama fiyatı uygunsa bakılabilir. Yine de Shark'ın malzeme kalitesi ve servis ağı (yedek parça/deterjan) daha güvenilir.

### Son Karar ve "Pro" Tavsiye

**Kesinlikle 6.000 TL civarındaki Shark StainStriker PX200EUT modelini al.**

* Pahalı modelin sunduğu "tüy toplama haznesi" araba temizliğinde hayati değil; önce süpürüp sonra yıkarsan aynı sonucu alırsın.
* Paran cebinde kalsın.

**Vacuum Wars'tan Altın Değerinde Bir İpucu:**
İncelediğim videoda çok önemli bir "sır" veriliyor: Makinenin başarısını %100 artırmak istiyorsan, **lekeye önce deterjanı sıkıp 5 dakika beklemelisin.**

1. Makineyi çalıştırmadan önce eline bir sprey şişesi al (içine makine deterjanı veya Asprox gibi bir koltuk temizleyici koy).
2. Araba koltuklarına sık ve 5-10 dakika bekle (kimyasal kiri çözsün).
3. Sonra Shark ile üstünden geçip vakumla.

Bu yöntemle 6 binlik makine, 20 binlik profesyonel makine gibi sonuç verir.

**Özet:** Linkteki **ucuz Shark (PX200EUT)** senin işini fazlasıyla görür, pahalıya kaçma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,726
Üyeler
187,878
Son üye
berkbatu
Geri