Samsung G5 OLED Monitörü f/p değerlendirmesi

Reaksiyon skoru
5
Merhabalar, normalde 2k hoparlörü olan bir ekran alacaktım fakat vatanda 21.400e düştüğünü görünce ve daha once hiç oled kullanmadığım için aşağıdaki ekranı aldim:

Normalde 24 inc 1080p bir Ekran kullanıyordum. Günde Yaklaşık 9-10 saat iş icin aktif açık duruyor. Sonrasında da 1-2 saat kadar oyun oynuyorum.

Daha önce hiç oled monitör kullanmadığım için ve büyük bir oranda iş icin kullanacagimdan dolayı yanma gibi bir sorun yaşar mıyım sizce? Ürünün herhangi bir incelemesini de göremediğim için kararsızım ve sırf tükenmesin diye aldım. Zaten aldıktan sonra da tükendi.

Diger 1080p monitorumu eski bilgisayarım ile satacağım icin iki monitör kullanmayacağım. Günde 9-10 saat (aralıksız ya da her 2 saatte bir 10 dk dinlenecek şekilde) çalışması bir sorun yaratır mi, uygun fiyatlı oled olarak aldim fakat oledlerin arasında da en kötü gibi bir durum var mi?

Değerli yorumlarınızı rica ederim.

Çok takma, parlak mı kullanıyorsun ekranlarını yoksa karanlık mı ? ömrü en çok o etkiliyor.

Ben cok parlak kullanmıyorum hocam öyle bir takıntım yok açıkçası

O zaman uzun seneler yanıksız kullanırsın çok da takma piyasadaki en ucuz oled monitördü bu, g6'nın yenileme hızı ve parlaklığı kısılmış ama aynı altyapıyı kullanan hali. gen 3 panel var. Elimde halihazırda olmasa g6'mın yanına 2. monitör olarak alırdım.

O zaman uzun seneler yanıksız kullanırsın çok da takma piyasadaki en ucuz oled monitördü bu, g6'nın yenileme hızı ve parlaklığı kısılmış ama aynı altyapıyı kullanan hali. gen 3 panel var. Elimde halihazırda olmasa g6'mın yanına 2. monitör olarak alalırdım

Hocam peki zaten parlaklığı kısılmış versiyon olduğu için biraz daha parlak kullansam dahi g6 kadar parlak olmayacaktır. Bu yuzden aynı alt yapıyı kullandığını farz ederek yanma riski daha g6ya gore daha düşük diyebilir miyiz?

Hocam peki zaten parlaklığı kısılmış versiyon olduğu için biraz daha parlak kullansam dahi g6 kadar parlak olmayacaktır. Bu yuzden aynı alt yapıyı kullandığını farz ederek yanma riski daha g6ya gore daha düşük diyebilir miyiz?
Evet, 200 nit çok parlak değil zaten. Arka plakaya minik bir fan takarsan ömrünü daha da çok uzatırsın.

Evet, 200 nit çok parlak değil zaten. Arka plakaya minik bir fan takarsan ömrünü daha da çok uzatırsın.
Hocam peki bu dediğiniz fan tam olarak nasil oluyor? Standart islemci fanı gibi bir sey mi yoksa küçük vantilatör gibi mi olmali? Monitor için fan şeklinde aradığımda bulamadım da. Bir örnek paylaşma şansınız var midir?

Hocam peki bu dediğiniz fan tam olarak nasil oluyor? Standart islemci fanı gibi bir sey mi yoksa küçük vantilatör gibi mi olmali? Monitor için fan şeklinde aradığımda bulamadım da. Bir örnek paylaşma şansınız var midir?
Normal 12x12 veya 8x8 kasa fanı, 5v olsa iyi olur düşük rpm çalışması için. ben 8x8 kullanıyorum. Arka plaka asıl soğutma plakasının tam ortasına den geldiği için en çok ısınan yer oluyor orayı soğuttun mu monitör çok ciddi soğuyor. Fanı alıp ucuz bir şarj aletine bağlayacaksın o kadar.
IMG_20260119_020048.webp

Normal 12x12 veya 8x8 kasa fanı, 5v olsa iyi olur düşük rpm çalışması için. ben 8x8 kullanıyorum. Arka plaka asıl soğutma plakasının tam ortasına den geldiği için en çok ısınan yer oluyor orayı soğuttun mu monitör çok ciddi soğuyor. Fanı alıp ucuz bir şarj aletine bağlayacaksın o kadar. Alıntıyı görüntüle
Sağ olasın hocam cok tesekkur ederim

Normal 12x12 veya 8x8 kasa fanı, 5v olsa iyi olur düşük rpm çalışması için. ben 8x8 kullanıyorum. Arka plaka asıl soğutma plakasının tam ortasına den geldiği için en çok ısınan yer oluyor orayı soğuttun mu monitör çok ciddi soğuyor. Fanı alıp ucuz bir şarj aletine bağlayacaksın o kadar. Alıntıyı görüntüle
Nası güç verdin la buna benimkide ısınıyo

Nası güç verdin la buna benimkide ısınıyo
Bulabildiğin en ucuz kablo ve şarj aletini al, kablonun ucunu kes ve fana bağla. şarja tak kabloyu ve bitti. 500 rpm sıfır ses fanın hazır. onu da ya fişe tak ya da fanı usb kabnloyu monitöre tak.

Ekler

• kablo.webp
    kablo.webp
    285.3 KB · Hit: 17
Bulabildiğin en ucuz kablo ve şarj aletini al, kablonun ucunu kes ve fana bağla. şarja tak kabloyu ve bitti. 500 rpm sıfır ses fanın hazır. onu da ya fişe tak ya da fanı usb kabnloyu monitöre tak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,373
Üyeler
188,090
Son üye
askdkdme
Geri