RTX 5080'den RTX 5090'a geçilir mi?

Merhaba arkadaşlar iki kart arasında geçiş yapılır mı RTX 5080'den RTX 5090 geçiş yapılır mı geçme amacım 32 GB yetsin 4K ultrada 3 sene daha oyun oynayacağım. 16 GB yetmiyor sürekli kasıyor hissayatı veriyor.
En az 3 sene 4K ultrada rahat takılmak istiyorum.
16gb vram zaten 2kda anca yetiyor. 4kda da vramden ötürü birçok oyunda lag yapıyor. Sürekli 9 taksit 5090 konusu görüyorum geçilir

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
4k için 5080 gayet yeterli bir kart ama optimizasyonu zayıf oyunlarda gücünün sınırda kaldığını hissediyorsun. Saf güç olarak önceki nesilden ciddi bir farkı yok. Dlss fg gibi özelliklerden faydalanmak gerekiyor. Her şeyin en üstünü istiyorum dersen 5090 dan başka alınabilecek kart yok zaten. 5080den memnun olsam da ram krizlerinden dolayı 5090a geçmeyi bende düşünüyorum.
Aynen öyle bende ileride ram krizinden dolayı fiyatları 250 bin civarında olacağını düşündüğümden şimdi alsam mı diye düşünüyorum

Demekki hikayeli oyun oynamıyorsunuz sadece online da sidik yarıştırıyorsunuz benimde iyiki sidik yarıştırma gibi böyle dertlerim yok. Zaten 6 GB VRAM ile hikayeli oyunlar hayal gibi bir şey.
Artık oyun oynayasım kalmadı oynadığım bir cs birde arada bir gta online var. onlar içinde çokça yetiyor bu laptop. Kasa bile topladım oyun oynamak için ama boşa israf ettim, kütüphanemde oyun dolu hiçbirini indirmedim bile.

• Üzgün
Artık oyun oynayasım kalmadı oynadığım bir cs birde arada bir gta online var. onlar içinde çokça yetiyor bu laptop. Kasa bile topladım oyun oynamak için ama boşa israf ettim, kütüphanemde oyun dolu hiçbirini indirmedim bile.
Keşke hikayelilere başlasanız hocam CS ve LoL gibi illetlerden kurtulduğumda artık PC ye verdiğim parayı düşünmüyorum bile PC ye harcadığım paranın haddi hesabı yok kafa rahat ya hikayeli oyun oynadıkça oynayasım geliyor. Size de CS yi bırakmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Valla dead space de arada kasıyor sinematik sahneye girişte falan ayrıca Star wars Jedi Survivor 22 GB VRAM harcıyor warhammer space Marine 2 16 GB dan fazla harcıyor.
Dead space kronik sorunlu her pc de öyle jedide aynı space marine 2 ise çok sağlam işlemci istiyor kartında sorun yok büüyk ihtimal

• Beğen
Keşke hikayelilere başlasanız hocam CS ve LoL gibi illetlerden kurtulduğumda artık PC ye verdiğim parayı düşünmüyorum bile PC ye harcadığım paranın haddi hesabı yok kafa rahat ya hikayeli oyun oynadıkça oynayasım geliyor. Size de CS yi bırakmanızı tavsiye ederim.
Hikayeli birkaç oyun bitirdim Half Life, tüm max payne serisi, Portal 1 2, doom, crysis, Gta san vice city gta 5, bide en son the witcher rdr bide far cry aldım oynarım diye de heyecan vermiyor, oynarken en çok heyecanlandığım max payne serisiydi sabahtan akşama kadar oynadığımı bilirim

• Beğen
Hikayeli birkaç oyun bitirdim Half Life, tüm max payne serisi, Portal 1 2, doom, crysis, Gta san vice city gta 5, bide en son the witcher rdr bide far cry aldım oynarım diye de heyecan vermiyor, oynarken en çok heyecanlandığım max payne serisiydi sabahtan akşama kadar oynadığımı bilirim
Aynı bunalımdan herkes geçmiş belli. 2D Platform, açık dünya oyunlarını dene. Ori, Hollow Knight, Ender, Grime vs. gibi. Ben heycanımı geri bunlarda buldum. 40 kadar farklı bu tarzda oyunum var halada istek listesine atıyorum indirim oldukça alıyorum.

• Beğen
Aynı bunalımdan herkes geçmiş belli. 2D Platform, açık dünya oyunlarını dene. Ori, Hollow Knight, Ender, Grime vs. gibi. Ben heycanımı geri bunlarda buldum. 40 kadar farklı bu tarzda oyunum var halada istek listesine atıyorum indirim oldukça alıyorum.
Bu oyunlar bana zevkli gelmiyor, max payne gibi aksiyonlu birşeyler lazım eski olsa da olur hiç farketmez

• Beğen
Bu oyunlar bana zevkli gelmiyor, max payne gibi aksiyonlu birşeyler lazım eski olsa da olur hiç farketmez
Banada gelmiyordu, taaki indirip biraz oynayana kadar, şimdi bağımlısı oldum, başka tarzda oyun bile oynamıyorum neredeyse. 😄
Eskilerden Punisher vardı çok severdim. Zamanının farklı mekanikteki oyunlarındandı. Şuan hala oynanır mı bilmem.

Banada gelmiyordu, taaki indirip biraz oynayana kadar, şimdi bağımlısı oldum, başka tarzda oyun bile oynamıyorum neredeyse. 😄
Eskilerden Punisher vardı çok severdim. Zamanının farklı mekanikteki oyunlarındandı. Şuan hala oynanır mı bilmem.
istek listenizin ekran görüntüsünü gönderir misiniz bende bir bakayım indirimde varsa alıp deneyeyim

istek listenizin ekran görüntüsünü gönderir misiniz bende bir bakayım indirimde varsa alıp deneyeyim
Oynamadıklarımı önermiyim.
Alttakilerden bakın, hoşunuza giden olursa deneyebilirsiniz.
İndirimde şuan The Rogue Prince of Persia var birtek 50%.
Birde yarın MIO: Memories in Orbit diye bir oyun çıkacak onada göz atabilirsiniz.
1.webp
2.webp

@talhabkr hocam benim profili de paylaşiyim oyunlarıma bakın kafanıza göre hangisini seçerseniz alın oynayın çok güzel oyunlardır hepsi hikaye hiç online monlayn yok bam bam :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,681
Üyeler
187,957
Son üye
Lovqq
Geri