Sizce Dinsizlik Neden Artıyor?

katılıyorum, şuana baktığımız zaman çoğu aile baştansalma takılıyor,yeterince üstüne düşmüyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çoğu insan buna inandığını sanıyor ama kalbiyle gerçekten inanmıyor sonra işi rast gitmediğinde şüpheye düşüyor.
Senin olduğunu iddia ettiğin insanlar azınlıkta. Çoğu insan inancıyla yüzleşmeyecek kadar şanslı olduğu için, işlerinin yolunda gitmesini ruhani bir gücün yardımına bağlayarak inancını tatmin ediyor.

Günümüzde her müslümanın üzerine düşünmesi gereken bi konu olduğunu düşünüyorum. Ama bu tabi mevcut iktidarın dini kullanması ve ahlaki yozlaşmayla basitçe açıklanacak bir mevzu değil veya diamond tema gibi kanalların etkisiyle diyerek geçiştirilcek bi mevzuda değil. Çocukluğundan beri sana öğretilen değerleri hiçe saymak geçmişini çöpe atmak binevi kabuk değiştirmek gibi ciddi bi husus bu. Din değiştirmek gerçekten çok zordur ve son zamanlarda dinden çıkan kitle inanılmaz arttı. Bunu neye yoruyorsunuz samimi cevap verin lütfen
akp ve diyanet yüzünden

Hakaret nerde yazdıklarımda aşağılama belki çıtırdan olabilir bu öyle kendi gibi düşünmeyenin neden düşünmediğini merak etme işi gibi değil hocam bu ve bunun gibilerin amacı çok daha farklı yok öğretilen değerleri hiçe saymak bi kere herkesin aile yapısı çevresi geldiği yer farklıdır ailesi çevresi dincimide inançlımıda onada din inanç öğretsin onun dışında geçmişini çöpe atmak falan
Abicim sen ne güzel niyet okuması yapıyorsun ya. Ben orda mevzunun ehemniyetini vurgulamak için bunları dedim. Bunu yanlış anlamayı nasıl başardın. Özellikle dindar kesimin fikrini merak ediyodum çünkü onların açısından daha kritik konu. Üniye ilk başladığım zamanlarda anketörlük sokak röportajı vs yapıyodum ummadığım insanlar ummadık cevap veriyodu. Buda forumdakilere yaptığım bi anket gibi düşün. Alt metninde farklı anlamlar aramana gerek yok

Türkiyedeki tek sebebi siyasal islam

+ olarak mezhep saçmalığını da internetten daha iyi okuyabiliyor insanlar bu da bi faktör
Katılmıyorum. İnsanlar başkasının davranışına göre dinden soğuyorsa dine zaten mesafelidir. İşin ucunda ebedi cennet cehennem var. Din değiştiriyosa sorunu insanlarda değil dinde bulması lazım bence

Abicim sen ne güzel niyet okuması yapıyorsun ya. Ben orda mevzunun ehemniyetini vurgulamak için bunları dedim. Bunu yanlış anlamayı nasıl başardın. Özellikle dindar kesimin fikrini merak ediyodum çünkü onların açısından daha kritik konu. Üniye ilk başladığım zamanlarda anketörlük sokak röportajı vs yapıyodum ummadığım insanlar ummadık cevap veriyodu. Buda forumdakilere yaptığım bi anket gibi düşün. Alt metninde farklı anlamlar aramana gerek yok
Çocukluğundan beri sana öğretilen değerleri hiçe saymak geçmişini çöpe atmak binevi kabuk değiştirmek gibi ciddi bi husus bu😄 şimdi rmi

Alla alla oylemiymis, kim demis onu ?
Ciddiye alıp bunlara cevap verme Sonra gerçek zannediyorlar.
batıda hristiyanlık kan kaybederken doğuda budizm kaybediyor. Bu yaşanırken islam kazanıyor bir taoist ile sohbet ediyordum inan o bile bunlardan mantıklı birisiydi neyse Japonyada izlediğim müslüman olan bir aile var şahane
İslam galip gelecek şuan ezan 24 saat boyunca asla durmadan okunmaktadır.
çok fazla yüz verme
images (10).webp

Ciddiye alıp bunlara cevap verme Sonra gerçek zannediyorlar. Bırak kendileri çalsın üzerinede göbek atıp oynasınlar.
batıda hristiyanlık kan kaybederken doğuda budizm kaybediyor. Bu yaşanırken islam kazanıyor bir taoist ile sohbet ediyordum inan o bile bunlardan mantıklı birisiydi neyse Japonyada izlediğim müslüman olan bir aile var şahane
İslam galip gelecek şuan ezan 24 saat boyunca asla durmadan okunmaktadır.
çok fazla yüz verme
Alıntıyı görüntüle
Galip gelince ne veriyorlar . Madalya felan mi?

yanlış anlama anlatmak anlamında söylüyorum
Sen “galip gelmekten” ne anlıyorsun dostum? Konu sen, ben, o, bu değil. Tanrı nurunu tamamlayacak; bu O’nun sözüdür, kesin vaadidir.
Tabii sen Tanrı’nın sözüne itimat ediyorsan, O’nun sözünden dönmeyeceğini de bilirsin. Biz sadece doğru bir kul olmaya çalışabiliriz. Burada mesele kişi, kişiler, ırk, mezhep değil. İslam diyorum, Hak diyorum. Sen, ben görürüz ya da göremeyiz, orasını bilemem. Belki 200 yıl sonra olur ama olacak. bu galibiyet akılla mı kılıc ile mi yoksa hiç tahmin edemeyeceğimiz şekilde mi olur bunu Allah bilir benim tahminim akli bir yükseliş yönünde
61:8 Onlar, Allah’ın nûrunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Fakat Allah nûrunu mutlaka tamamlayacaktır; kâfirler hoşlanmasa da!

Son düzenleme:
Hocam o eleman troll ya aklınca dincilerle dalga geçiyor. Baksana ismailcilerden atıldığı için tayyibe yanlayan adamın 2015 yılında 2060 yılı için yaptığı projeksiyonu falan atıyor. Zaten resmiyette iletişimdeyiz arkadaşla görmezden gelin.

Hocam o eleman troll ya aklınca dincilerle dalga geçiyor. Baksana ismailcilerden atıldığı için tayyibe yanlayan adamın 2015 yılında 2060 yılı için yaptığı projeksiyonu falan atıyor. Zaten resmiyette iletişimdeyiz arkadaşla görmezden gelin.
O sadece göstermelikti. Google’a yazarak gerçek oranları da bulabilirsin. Donanım forumunda takılıp, dünya din değişim tablosunu internette hiç görmediğini iddia etmen, sanki 3310’la yaşadığını gösterir gibi bir şey. ben bu konuyu eskiden detaylı araştırdım aklımda şuan yok ama hallederiz.
en çok fobi olan güney amerikadaki artış bile seni susturmak için yeterlidir.

Herhangi bir cemaat veya tarikata mensup değilim. Allah’ın yolu birdir. 1 i tanımayan 1 i nasıl bilsin yazar böyle şeyler normaldir

harbiden elin yahudisinin ürettiği yapay zekası bile daha iyi biliyor sizden ya neden hiç şaşırmıyorum ki

2010 → 2020 Dünya Din Dağılımı (Mutlak artış)

Din grubu2010 → 2020 kişi sayısı değişimiNot
İslam+347 milyonDünyada en hızlı büyüyen din grubu
Hristiyanlık+122 milyonSayı arttı ama dünya oranı düştü
Dinsiz / İnançsız (unaffiliated)+270 milyonArtışın ana sebebi “dinden ayrılma”
Hinduizm+126 milyonDünya nüfusuyla paralel büyüme
Budizm−19 milyonBüyük dinler içinde düşen tek grup
Yahudilik+~1 milyonOran genel olarak sabit
✅ Bu tabloya göre 2010–2020 arası dünyada sayısal olarak en çok (din değiştirenler ile) kazanan din: İslam (+347 milyon).
not: 2020-2025 arasındaki artış kat ve kat daha fazladır ancak hesabı dahi yapılamayacak kadar fazla.

Son düzenleme:
O sadece göstermelikti. Google’a yazarak gerçek oranları da bulabilirsin. Donanım forumunda takılıp, dünya din değişim tablosunu internette hiç görmediğini iddia etmen, sanki 3310’la yaşadığını gösterir gibi bir şey. ben bu konuyu eskiden detaylı araştırdım aklımda şuan yok ama hallederiz.
en çok fobi olan güney amerikadaki artış bile seni susturmak için yeterlidir.

Herhangi bir cemaat veya tarikata mensup değilim. Allah’ın yolu birdir. 1 i tanımayan 1 i nasıl bilsin yazar böyle şeyler normaldir

harbiden elin yahudisinin ürettiği yapay zekası bile daha iyi biliyor sizden ya neden hiç şaşırmıyorum ki

2010 → 2020 Dünya Din Dağılımı (Mutlak artış)

Din grubu2010 → 2020 kişi sayısı değişimiNot
İslam+347 milyonDünyada en hızlı büyüyen din grubu
Hristiyanlık+122 milyonSayı arttı ama dünya oranı düştü
Dinsiz / İnançsız (unaffiliated)+270 milyonArtışın ana sebebi “dinden ayrılma”
Hinduizm+126 milyonDünya nüfusuyla paralel büyüme
Budizm−19 milyonBüyük dinler içinde düşen tek grup
Yahudilik+~1 milyonOran genel olarak sabit
✅ Bu tabloya göre 2010–2020 arası dünyada sayısal olarak en çok kazanan din: İslam (+347 milyon).
not: 2020-2025 arasındaki artış kat ve kat daha fazladır ancak hesabı dahi yapılamayacak kadar fazla.
Sana tarikatçı diyen yok zaten attığın görselin sahibini sen bizden iyi tanıyorsun.

Şimdi attığın grafik de adamın haklı olduğunu gösteriyor. Keşke okusaydın ne atıyorum şu an diye.

Ve lütfen artık şuradan değil de hukiki yoldan muhatap olmaya devam et.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,512
Üyeler
187,954
Son üye
Spider-Man
Geri