Bu hoparlörü de taktım, önceki Redragon GS500 göre sesi daha iyi gibi geldi. Şimdi bakına ikisi de 10w. Ayrıca Havit daha ağır ve sağlam duruyor. GS500 çok hafifti ve yanlışlıkla elimi falanm vurursam devriliyordu. RGB ışıkları da otomatik yanıyor, önemsiz gerçi ve üstünde dokunmatik bir yer ile kapatabiliyorsunuz. Benim hoşuma gitti indirimde yakalarsanız almanızı öneririm.
Epey - Redragon Stentor GS500 - Havit SK216 özellik ve fiyat karşılaştırması
www.epey.com
Ama yine belirteyim jak girişli kulaklık ve hoparlör için bağlantıdaki Realtek ayarını yapmanın çok faydasını görürsünüz. Ses boğukluğu ve azlığını azaltıyor.
Jak girişli kulaklıklar tamamen anakartınızdaki ses kartına baktığından, genellikle 50, 53, 60 mm diye pazarlanan kulaklıkların sesleri boğuk ve az geliyor. Çoğu kullanıcı ucuz diye aldığından bu kulaklıkların sesini iyileştirmeyi de pek anlamıyorum.
Bu konuda size sesi iyileştirmek için üç tane yöntem göstereceğim. Ses kartı yöntemi sadece Jak kulaklık(yani arka ve ön taraftaki jak girişine takılan) ve hoparlörler için geçerlidir. Diğer iki yöntemi ses kartı olan USB girişli kablolu ve kablosuz ürünlerde de kullanabilirsiniz.
İlk olarak ses kartı yöntemini anlatacağım. Bunun için...
Mouse padi de kaldırdım benim masaya sığmadı. Ama indirimde alınabilir, yüzeyi Claws'ın mouse padine benziyor. KlasseGear PRO'yu da andırıyor, ama PRO bir tık daha tüylü bir yüzeye sahip. İkisinde de fare güzel kaysa da, Havit Kraken mouse padinde garip bir kir tutma sorunu var. Belki bu daha iyidir bilemiyorum, ama en ufak yere değince kıl, tüy hemen yapışıyor. Dikişleri de bence fiyatına göre daha iyi olabilirmiş.
Uyguna satılan mouse padi açmadım. Ama benzer yüzeyin daha ince ve kalitesiz versiyonunu bekliyorum. Dikişler ve yüzeyden dolayı Havit mouse padleri bir tık beğenemedim. Kraken serisini böyle premium ürün olarak nitelendirdiklerinden, 6mm olması dışında da yüzey tarafında iyi bir şey beklerdim. Çin'de üretiyorlar zaten daha iyisini yapabilirler. Rastgele marka ve tasarım basan firmaların önüne geçmek zor değil. Ben yerlerinde olsam daha kaliteli yüzey, yine aynı paketleme ama garip tasarımlar yerine siyah, beyaz ve rengarenk seçenekler ile satışa sunardım. Sabit renk ve SS yeni mouse padlerindeki gibi mouse'un çok kullanıldığı alanlara gelmeyecek hafif bir etiket. Şu an etiket tşörtlerin boyun kısmındaki etiket gibi hoş da durmuyor.
Şarj kablosu da kısaymış. Neyse eski şarj etmem gereken bir ürünü masada şarj ediyordum, öbür kablo eskimişti iş görür. Kasa önü ürünlerden çok da memnun olamadım kısaca.
Hoparlör, keycaps alınabilir güzeller. Grip tape uzak durun. Kablo, mouse padler iş görür ama indirim harici alınmaz. Belki mouse padleri internet kafe vb. için alınabilir. Veya daha uzun ömürlü olsun diye, 6mm bayağı kalın ve açıkcası kolu koyunca da konforlu geldi.