Borsa ve Hisse Senetleri Analiz ve Muhabbet Konusu [2025- %♾️]

Aynen, yatırım yapabilmek için yetkilendirilmiş şirketler yani. Daha çok bankalar üzerinden işlem yapın derim ben eğer daha yeni iseniz. Çünkü kripto para aracı kurumları durmadan batıyor, iflas ediyor filan, güvenilir olmalılar yani...
Peki hocam BTCturk (hisse ve kripto) ve A1 Capital kullanmışlığım var. Gedik i çok duydum. Ne kullanılmalı, hem komisyon hem de canlı veri görebilme imkanı önemli benim için, tabi ki başka dikkate şayan bir noktaları oluyorsa bilemiyorum

Ben açıkcası bankalardan yararlanıyorum hisse alıp satarken, başka diğer şirketlere bulaşmadığımdan bilemiyorum, bilenler yardımcı olur belki. Yatırım hesabı olan herkes canlı veri takibi yapabiliyor mesela devlet bankalarında, yine işbankası, garanti ve akbank da bence yeterli yani. Açıkcası en önemli şey yapacağın yatırım, doğru yerden almak ve satmak, diğerleri hep aynı sanki...

Ben açıkcası bankalardan yararlanıyorum hisse alıp satarken, başka diğer şirketlere bulaşmadığımdan bilemiyorum, bilenler yardımcı olur belki. Yatırım hesabı olan herkes canlı veri takibi yapabiliyor mesela devlet bankalarında, yine işbankası, garanti ve akbank da bence yeterli yani. Açıkcası en önemli şey yapacağın yatırım, doğru yerden almak ve satmak, diğerleri hep aynı sanki...
borsa istanbul geçen sene her 3 reel yatırımcıdan 2sine kaybettirdi
borsa ve altın rafinesi için operasyon üstüne operasyon verdi
borsa 230 lardan 250 lere anca vardı
faiz oranları aynı olduğu yerde
enflasyon %10 ha farketti ha fark etmedi

bu mu dedikleri şahlanış

borsa istanbul geçen sene her 3 reel yatırımcıdan 2sine kaybettirdi
borsa ve altın rafinesi için operasyon üstüne operasyon verdi
borsa 230 lardan 250 lere anca vardı
faiz oranları aynı olduğu yerde
enflasyon %10 ha farketti ha fark etmedi

bu mu dedikleri şahlanış
Eee, neden yazdın ki bunları... ? Siyaset konuşmuyoruz, hisse ve yatırım konuşuyoruz. Ayrıca borsa bilinçsiz oynayıp kaybedene kumar, bilinçli ve tecrübeli olup kazanana yatırımdır. Tabi işin aslı aslında büyük balığın küçük balığı yutması, güçlünün güçsüze tahakkümüdür ama fırsatlar da yok değildir yani. Hem borsaya değil, hisseye odaklanın, bist 100 kaldıraçlı işlemlerde alınabilir saddece, kaldıraçlı işlemler zaten en tehlikeli yatırmdır.

Bugün için yani 07.11.2024 perşembe günü yaptığım analiz;
Yarın yükselebileceğini düşündüğüm bir hisse var, zaten bugün de %9,90 oranında yükseldi... Yarın da açılışı biraz gerileyerek yapacağını ama tekrardan yükseliş trendine döneceğini hesap ediyorum, haftalık kazancının ne olacağı hakkında olumlu düşüncelerim var ama tabi şans işi belki de zarar verir. :D

Alıntıyı görüntüle

Sizin de analizleriniz varsa veya başka diğer yakın konularda yazmak isterseniz konumuz bulunsun. :)

Ayrıca son bir aya yakın baya bi yükselen hisse olan patek yaptığım çözümlemeler sonucu 2 gün önce en üst alana denk geldi ve sert düşüşler yaşadı. Ve tahminim bu düşüşler 70 tl lere kadar sürecektir, ara ara tepkiler verse bile...

Alıntıyı görüntüle

Bunlar sadece düşüncelerimdir, asla yatırım tavsiyesi değildir.

"Size sunduğum yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu tavsiyeler genel nitelikte olup, özel olarak sizin mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olarak hazırlanmadı. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."
Hiç biri de doğru olmaz mı büyük başarı hocam

ASELS üzerinde aşırı bir köpüklenme vardı, bugünden almaya başladılar :)

2026-01-21_13-46.webp

ASELS fena çaktı, yabancılar cin gibi çarptı 🤣

İnternette tüm varlığı ile aselsana yatırım yapanlara, bunun reklamını yapanlara inanmamak gerekliliği acı da olsa net bir şekilde bugün bir kez daha gözüktü :)

Sadece bir örnek:

2026-01-21_16-22.webp

Altında ciddi ciddi bir dayanağı olmadan yükselen bir hisse varsa mutlaka sizi kekleyenler vardır, tuzak çok uzak olmasa gerek...

Şimdi dikkat edin eğer ASELS taban taban giderse bi kaç gün, satma FIRSATI bile vermezler, yani sıra size gelene kadar sermayenizin yarısnı kaybetmiş bile olabilirsiniz...! Özellikle kaldıraçlı işlem yapanlara büyük bir Turp mu desem Trump mı desem hediye edildi... Galyena gelmeyin, ama bilinçli bir yatırım hedefiniz varsa o şekilde devam edin, günü, zamanı geldiğinde de çıkış yapıp, tekrar stratejinize göre bir seviyeye geldiğinde de alış yapın yani, başkasının bilmem nesi ile bilmem neye ortak olmayın :)

ASELS fena çaktı, yabancılar cin gibi çarptı 🤣

İnternette tüm varlığı ile aselsana yatırım yapanlara, bunun reklamını yapanlara inanmamak gerekliliği acı da olsa net bir şekilde bugün bir kez daha gözüktü :)

Sadece bir örnek:

Alıntıyı görüntüle

Altında ciddi ciddi bir dayanağı olmadan yükselen bir hisse varsa mutlaka sizi kekleyenler vardır, tuzak çok uzak olmasa gerek...

Şimdi dikkat edin eğer ASELS taban taban giderse bi kaç gün, satma FIRSATI bile vermezler, yani sıra size gelene kadar sermayenizin yarısnı kaybetmiş bile olabilirsiniz...! Özellikle kaldıraçlı işlem yapanlara büyük bir Turp mu desem Trump mı desem hediye edildi... Galyena gelmeyin, ama bilinçli bir yatırım hedefiniz varsa o şekilde devam edin, günü, zamanı geldiğinde de çıkış yapıp, tekrar stratejinize göre bir seviyeye geldiğinde de alış yapın yani, başkasının bilmem nesi ile bilmem neye ortak olmayın :)
Aselsan bu yıl sonu bazıları 400-500 görecek diyor ne kadar doğru?
Artı olarak enerji hisseleri de aynı şekil bir büyüme beklentisi var yoksa biraz kolpa mı

ASELSAN ne olur bilmem, fazlasını da verebilir, daha düşüğünde de kalabilir ama en sevdiğim hatta tek geçtiğim hisse olduğundan güvenim tam yani... Bir de ben anlık hesaplamalar ve konjektüre bakıp değerlendirme yapmaya çalışıyorum yatırım stratejimde, aşırı kar beklentim yok, yeter ki zarar etmeyeyim mantığıyla hareket ediyorum... Enerji hisseleri ise teknik verilerle uyumsuz olabiliyor çoğu zaman, o yüzden tekniğine ben güvenmem enerji hisselerinin. Enerji hisselerinde petrol bazlı fosil yakıt bazlı şirketler geçici karlar bırakabilir ama orda da spek çok olur kanaatindeyim, yenilenebilir enerji hisseleri ise uzun vadede kazandırabilir, kısa vade düşünmek çok riskli, bi gün düşüp taban yapıp ertesi gün tavan yapan bir hisse gördünüz mü ve bu bir alışkanlık ise uzak durmak gerekir bence o tip hisselerden, sağlam hisse değillerdir.

ASELSAN ne olur bilmem, fazlasını da verebilir, daha düşüğünde de kalabilir ama en sevdiğim hatta tek geçtiğim hisse olduğundan güvenim tam yani... Bir de ben anlık hesaplamalar ve konjektüre bakıp değerlendirme yapmaya çalışıyorum yatırım stratejimde, aşırı kar beklentim yok, yeter ki zarar etmeyeyim mantığıyla hareket ediyorum... Enerji hisseleri ise teknik verilerle uyumsuz olabiliyor çoğu zaman, o yüzden tekniğine ben güvenmem enerji hisselerinin. Enerji hisselerinde petrol bazlı fosil yakıt bazlı şirketler geçici karlar bırakabilir ama orda da spek çok olur kanaatindeyim, yenilenebilir enerji hisseleri ise uzun vadede kazandırabilir, kısa vade düşünmek çok riskli, bi gün düşüp taban yapıp ertesi gün tavan yapan bir hisse gördünüz mü ve bu bir alışkanlık ise uzak durmak gerekir bence o tip hisselerden, sağlam hisse değillerdir.
Üçay Mühendislik halka arzı hakkında ne düşünüyorsunuz

Açıkçası hiç bir fikrim yok, adını ilk defa duyuyorum 😅
Ben girdim 50 lot aldım yaklaşık 1000tl civarı, bugün ilk tavanını yaptı 3. tavanda bozmayı düşünüyorum. Meysu çok iyi kazandırdı fakat kaçırdım. Ben hep bu halka arzlara giriyorum hisselerle ilgili çok bir bilgim yok geçen sene nvidia gibi teklonoji şirketleri iyi kazandırmıştı bu sene girmedim güvenmiyorum sadece halka arzlardan devam ediyorum. Ziraat gayrilmenkulde iyi kazandırdı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,446
Üyeler
188,937
Son üye
jg g kjhhlhh
Geri