PC Görüntü Yok (Nerdeyse herşeyi denedim..)

lexerotk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
267
Son günlerde bilgisayarımı normal bir şekilde kullanırken bir gece bilgisayarı normal bir şekilde kapattım ve bir sabah dahada açamadım. Bütün klasik ve bilindik çözüm yöntemlerini denedim ve ayrıca:
  • Görüntü kablosu ekran kartına takılı
  • Ramleri takıp çıkardım ve uçlarındaki kararmaları silgi ile sildim
  • Isınma problemleri yok
  • Gücü kesip bekledim ve tekrar açtım
Bios pilini de söküp tekrar taktım bu sefer görüntü geldi. Ama bir kaç dk sonra yeniden başlatma sırasında yine sorun çıktı. Bu sefer kasa içindeki bir parçanın fanları da anlık olarak hızlandı. Sanırım ekran kartı yada PSU fanlarıydı. Ve görüntü yine yok. Tekrar bios pilini çıkarıp taktım yine açıldı bilgisayar. Bu sefer hazır açılmışken 10dk Furmark çalıştırdım. GPU sıcaklığı 73 derece, Hotspot ise max 84 derece gördü Vulkan modunda. Sonra memtest86 açtım 2 saat sonra o da Pass verdi. Windowsa geri döndüm OCCT testi yapcaktım ama dışarda işim var diye bilgisayarı uyku moduna bırakıp gittim. Geldiğimde uyku modundan çıkmak yerine direkt olarak kendini yeniden başlattı (Klavye ve mouse ışıklarından anladığım kadarıyla) ve yine görüntü vermemeye başladı. Hiç bir mavi ekran yok yafa anakart uyarısı. Bomboş no signal yazan ekran. DP kablosunu söküp takıyorum yok, HDMI ile deniyorum yine yok yok olmuyor. 3 gündür PC başında çıldırdım. 4 aydır zaten kullanmıyordum şehir dışında olduğumdan bi 3 gün falan açtım kullandım sonra hep bu sorun oldu.

En İyi Cevap
2 gün geçip bir şey olmayınca çözüldü sanmıştım hocam yanlış anlaşılmasın zaten PSU bozuk kabul ediyorum onu.
Hocam tamir için 1000'den fazla PC elimden geçmiştir birinin bile BIOS pilini değiştirdiğimi hatırlamam. BIOS sadece açılışta çalıştır ve güç keser sistem çalıştığı boyunca pasif durumdadır. Yani bir BIOS pilinin ömrü en az 7-10 yıl falandır. Ama BIOS pili olmasa da sistem boot eder. Sadece her başlangıçta BIOS ayarları sıfırlanır, hata mesajı verir. Senin başından beri yaşadığın sorun PSU ile alakalı.
Ha bu arada söylemeyi unutmuşum. Sanırım ekran kapalıyken Windows açılıyor yinede. Çünkü bilgisayar uyku moduna geçebiliyor yada kulaklık takınca Windows açılış sesini duyabiliyorum.

bios pili olmazsa açılırken önemli olmayan bir hata mesajı verir sadece onun dışında büyük bir hataya neden olmaz bios ayarların sıfırlanır ve tarih saat geri kalır senin aldığın hata farklı pcyi uyku moduna alma bir daha

Anladım hocam teşekkürler. Başka sorunun kaynağı ne olabilir bunun dışında? Çünkü bilmiyorum normalde gördüğüm bilgisayarların anakartları bu yüzden açılmamazlık etmek yerine ya ayarları sıfırlarlardı yada hata verip dururlardı. Benimkisi hiç açılmıyor.
Güç kaynağı nrdir?

Anladım hocam teşekkürler. Başka sorunun kaynağı ne olabilir bunun dışında? Çünkü bilmiyorum normalde gördüğüm bilgisayarların anakartları bu yüzden açılmamazlık etmek yerine ya ayarları sıfırlarlardı yada hata verip dururlardı. Benimkisi hiç açılmıyor.
SIrayla gidilir tamirde :) En kolay olandan başlanır, pil taktıktan sonra yine eğer hata devam eder ise tekrar veriler incelenir...

Bazı anakartlarda bios pili bittiğinde hata bile vermez, hemen kapatır ve bios tetik alamaz özellikle hp gibi laptoplarda ama dediğim gibi masaüstünde ilk kez duydum yine de pil değiştirmek hem çok kolay hem de en ucuz işlem.

bence yapman gereken bios pilini tamamen sökmek 10 dk boyunca beklemek ve tekrar takıp bilgisayarı açmak monitöründe de sorun olabilir onuda fişten çekip tekrar tak

bence yapman gereken bios pilini tamamen sökmek 10 dk boyunca beklemek ve tekrar takıp bilgisayarı açmak monitöründe de sorun olabilir onuda fişten çekip tekrar tak
Yaptığım şey zaten bu. hemde 2 defa yaptım. Her seferinde bilgisayar tekrar görüntü verdi ama sadece geçici olarak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bazı anakartlarda bios pili bittiğinde hata bile vermez, hemen kapatır ve bios tetik alamaz özellikle hp gibi laptoplarda ama dediğim gibi masaüstünde ilk kez duydum yine de pil değiştirmek hem çok kolay hem de en ucuz işlem.
Biostar'ın ucuzluğunu hesap edersek evet dediğiniz gibi olabilir

Güç kaynağı en büyük şüpheli bana kalırsa DN serisi dandik güç kaynağı yüzünden benzer bir sorun yaşamıştım kısa devreye düşüyordu PC USB'lerden elektrik çıkmıştı hatta, evin çok nemliyse çürütmüş olabilir güç kaynağını.

Güç kaynağı en büyük şüpheli bana kalırsa DN serisi dandik güç kaynağı yüzünden benzer bir sorun yaşamıştım kısa devreye düşüyordu PC USB'lerden elektrik çıkmıştı hatta, evin çok nemliyse çürütmüş olabilir güç kaynağını.
4 aydır çalışmıyor bilgisayar. Havanın soğukluğundan nem bozmuş olabilir. Ama PSU bozuk olsa direkt bütün kompenentler calışmazdı diye düşünüyorum. Ama sadece görüntü yok ve bios pilini çıkarıp takınca düzeliyor.

Reis fanlar dönüyor ama görüntü yok ise 1 2 yıl bende çektim en son ramlere sinirlendim bir vurdum şak diye oturdu açıldı. Ama zaten takılı sanıyordum . Ramlari anakartı kırmadan biraz daha iyi oturtmaya çalış tecrübe ile sabit 15 kere söküp taktım belki ama sert takınca oldu

Reis fanlar dönüyor ama görüntü yok ise 1 2 yıl bende çektim en son ramlere sinirlendim bir vurdum şak diye oturdu açıldı. Ama zaten takılı sanıyordum . Ramlari anakartı kırmadan biraz daha iyi oturtmaya çalış tecrübe ile sabit 15 kere söküp taktım belki ama sert takınca oldu
Mandallar kapalı ve yerlerine iyice ittirdim hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun anakart olsunda ram yada ekran kartı olmasın yoksa çok pahalıya patlar yoksa :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,830
Üyeler
188,483
Son üye
muhammed6144
Geri